Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!

Всяко военно действие срещу Северна Корея щяло да доведе до война
18 апр 2017 08:36,
166
Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война", заяви пред BBC севернокорейският заместник-министър на външните работи Хан Сон Ньол, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити напук на санкциите на ООН и заяви, че е разработила ракета, способна да удари континенталната част на САЩ, припомня агенцията. Поредният й ракетен тест в неделя се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс вчера предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявил пред BBC севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавил той.

Севернокорейските държавни медии миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия, но Белият дом заяви, че няма доказателства, че Пхенян притежава тази способност, припомня агенцията.

Според Хан Сон Ньол, цитиран от BBC, Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то САЩ са нация от чужденци- емигранти.Важното е, че са център на технологичните иновации.
102
0
 
0
 
! Отговори
104 Чучхе преди 6 години
До Анонимен 119, Чучхе е поредната iдиотия, сътворена от другаря ким 1. С тази свещенна простотия беше изпратен отборът им по футбол на световното с поръчение да спечелят турнира. Както се видя хората играха колкото могат, но и чучхе не им помогна срещу Португалия. За награда тренера в урановите мини, на играчите съдбата е неизвестна.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дам, Хитлер е бил -национал- социалист.И за какво го хвалите?Или не го хвалите?Объркана работа.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън, дрън. Много глупости по комертарите днес Сигурно умните са на работа. Аз съм почивка. Я кажете, запасихте ли се с храна и вода за 10 дни, както препоръча немското министерство?
99
1
 
0
 
! Отговори
старши лейтенант преди 6 години
До 129 АнонименСтава дума за превъзходство на социализма. Не само в КНДР се хвали народа и в Русия и в Монголия е така и във Виетнам . Това че руския , монголския , северно корейския народи са постигнали превъзходство над долния капитализъм е истина , боли ви ама е така - калпавите американци пак ще се давят. Ха ха ха
98
1
 
2
 
! Отговори
история преди 6 години
Войната я почва Сев Корея ,която минава в настъпление 1950 по идея на Мао Джедун току що стъпил на власт и победил в Гр.Война в Китай.Чан Кай Ши се оттегля на остров Тайван . Сталин приема доводите на Мао ,че САЩ няма да се намесят и подкрепя тайно Китай и корейските комунисти.Те минават в настъпление завземат Сеул ,но Макакртър ги изгонва с блестящ десант в гръб .Впоследствие КНР се намесва след като Макартър не се окопава при р.Ялу . Така е спасена Сев Корея.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай е основният източник...-----------Основният източник на технологии са САЩ. Китай ги купува/краде/копира от тях и ги препраща на кимчухче.
96
1
 
0
 
! Отговори
старши лейтенант преди 6 години
До БобиНе КНДР , а САЩ започнаха войната да си мерят онез работи със СССР и Монголия след като японските войски които бяха три пъти по добре въоръжени от американските през 1950г бяха разгромени от Съветската и монголската армия. Монголците натриха японците два пъти 1939 и 1945г а СССР им помагаше обаче беше факт че монголската армия съюзна на СССР разби имперските японци а американците ги заби комплекса за малоценност - да не би СССР и Монголия да ги победят. Те пак победиха .
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, не хвалите хитлер, ама хвалите "чистотата" на корейската нация-не по врат, ами по шия.Нали заради "чистотата" на арийската нация е изтрепал толкова народ?
94
2
 
0
 
! Отговори
старши лейтенант преди 6 години
До 122 Ти си явно щизоиден манипулатор на хапчета. Макартър така са го драли в корейската война от КНДР частите на Ким Ир Сен че накрая бе изритан от поста му.Да не говорим какво щеше да се получи ако СССР и Монголия се намесеха във войната щяха да прегазят Макартър за една стотна. И съветските и монголските войски смачкаха фасона на японската Квантунска армия и то два пъти 1939 при Халхин Гол и 1945 в Китай при това японците бяха по силни от САЩ тогава.Явно от военни въпроси не разбираш
93
0
 
0
 
! Отговори
Батакис преди 6 години
Безкрайно развитото Чук Че ще победи гнилия световен империализъм и фараонът Ким III ще приема парада на Победата на Ким стрийт във Кимингтон!
92
3
 
1
 
! Отговори
старши лейтенант преди 6 години
До 111 АнонименНикой не хвали Хитлер а във ВСВ победихме и ние българите сражавайки се при Драва и руснаците като му го наритаха на фюрера лошо , а КНДР няма нищо общо с Хитлер обратно САЩ са Хитлер сега а КНДР ще им го набута , може и да не се стигне тя сама да го прави а ще го направят от разтояние Русия и Монголия които сега правят военно учение . Да видим като Путин и монголците потопят няколко американски кораба как САЩ гледа - еми уплашено. САЩ ще свършат като Хитлер.
91
1
 
1
 
! Отговори
119идиот преди 6 години
До Анонименпоредния тролей чел историята наобратно. Я виж пак другарю, ама не в опорките а в учебниците как ген. Макартър яко е ритал корейски ком.*** чак до Китай.
90
1
 
0
 
! Отговори
Другарят преди 6 години
До дядо глухчоДа , дедо глухчо нашите са там ще ги бием американците и то може КНДР въобще да не се намеси като има зад гърба си руската и монголската ракетна мощ. Американците няма да разберат откъде е дошъл изтрела защото границата на Русия и Монглоия където има ракетно учение на двете армии наименувано с кодовото "Дархан 2017 " е добре прикрита. В него участват ракетни системи "Искандер" на Русия и ЗРК С 300 на Монголия и Русия и С 400 на Русия. Ще се издавят американците в морето .
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До историяПълни глупости, САЩ бяха тези които 50те напандаха Корея и изядоха боя.
88
0
 
2
 
! Отговори
история преди 6 години
През 1950 г Сев Корея нападна Южна Корея следствие на което САЩ се намесила ,а след тях и КНР на Мао .Водеха се 3 г бойни действия ,а ген Маккартър е молил Трумън да хвърли ядрени бомби над Китай . Това е щяло да доведе до ТСВ ,още тогава.Да я бяха водили ,поне онези бомби не бяха така мощни и унищожителни за света.
87
2
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
България е мулти-етническа и мулти-културна евроатлантическа държава членка на ЕС и НАТО!
86
1
 
0
 
! Отговори
Военния Другар преди 6 години
Тъй че с други думи КНДР ще си направи ядрените опити , а какво ще ги сполети САЩ ако стрелят по нея ще разберат след като намиращите се в момента на ракетни учения войски на руската армия на Забайкалски военен окръг и монголската армия в този случай изтрелят по американските кораби ракети със среден обсег , като само пет руски и три монголски ракети са достатъчни за потопяването и на "Карл Винсънт" и на групата американски кораби.А американците ще си вземат и двете пари щото е лошо за тях
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как може леви да харесват тоя нацизъм,м?ВСВ хвалят, хитлер громят, оообаче ким им е любим!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама криминално проявени младежи на 17 и 20 години разбиха вратата на 70-годишна жена в Стара Загора и я убиха, за да откраднат от портмонето й 60 лева.