Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!

Всяко военно действие срещу Северна Корея щяло да доведе до война
18 апр 2017 08:36,
166
Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война", заяви пред BBC севернокорейският заместник-министър на външните работи Хан Сон Ньол, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити напук на санкциите на ООН и заяви, че е разработила ракета, способна да удари континенталната част на САЩ, припомня агенцията. Поредният й ракетен тест в неделя се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс вчера предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявил пред BBC севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавил той.

Севернокорейските държавни медии миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия, но Белият дом заяви, че няма доказателства, че Пхенян притежава тази способност, припомня агенцията.

Според Хан Сон Ньол, цитиран от BBC, Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Северна Корея няма малцинства, всички до един са чисти корейци!
82
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре да сме мулти-етническа държава на втора скорост в ЕС и да работим чистачи на запада за 1000 евро заплата отколкото да мизерстваме севернокорейците. Щом са ни сложили да сме мулти-етнически на втора скорост значи така трябва, такъв е животът, в Брюксел знаят най-добре какво е нужно за България и се опитват да ни помогнат, защото членството ни в ЕС е най-прекрасното нещо което някога се се е случвало на България.
81
0
 
0
 
! Отговори
дядо глухчо преди 7 години
Абе момче Другар, така си кажи, какво ни залъгвате - значи пак наште са там...
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Белгия са разрешили евтаназия на младо 27г. момиче страдащо от силна депресия, комисията признала, че страданията и са нечовешки и има право сама да избере дали да живее.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чистота на нацията----------------Значи, нацизъм? Брао бе, тоя ли да го хвалим...
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 2 милиона българи днес страдат от депресия, но не смеят да се лекуват защото се тресат от страх, че ще останат без работа, че ще изгубят ипотекираното жилище, че ще останат без средства за съществуване, т.е. ще останат на улицата и без хляб.
77
4
 
0
 
! Отговори
Другарят преди 7 години
До дядо глухчоГлух си като дървар и си изпростял както винаги. КНДР не е секта , дедо а реална сила която света ще види в победна величина ако загърми по САЩ. Второ може да не се налага изобщо КНДР да стреля . В момента има руско монголско военно учение на границата на двете страни наречено "Дархан 2017" по ракетни стрелби а радарите на руската и монголската армия следят американските кораби в тихия океан и само да си помислят да изтрелят ракета американците и руснаците и монголците ще смажат
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чучхе е мноо по различна от комунизма. Основата на идеологията чучхе е чистота на нацията, икономическа независимост и постигане на всичко със собсвени сили. Северна Корея е най-чистата нация - 100% чистокръвни корейци. Според идеологията чучхе ако човек се е заел с нещо трябва да влага всичко от себе си за да го постигне и да не си търси оправдания, че началниците ми пречели, че политиците му пречели или времето ми пречело.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треперите ли на заплатата?------------------ Не, учим се да живеем без заплата ...ахахахахха
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треперите ли на заплатата, а? При евроатлантизма за 6 г. между 2008 г. и 2015 г. са фалирали над 4000 големи, средни и малки фирми - загуба на над 140 000 работни места. А данните за 2016 г. са още по-негативни.
73
4
 
1
 
! Отговори
дядо глухчо преди 7 години
чух че...имало нещо наречено чуч хе... нова секта ли е?
72
2
 
0
 
! Отговори
Другарят преди 7 години
До ШопКолко си елементарен и простоват нямаш представа. Тодор Живков имаше предвид "недоносче" защото Горбачов докара СССР до предателство и вече бе ясно че именно този човек пречи на системата. Пишеш приказваш а ни си бил там в кухнята за разлика то мен ни имаш понятие от политика. А северна Корея ще бие САЩ ако реши да му нанесе контраудари в случай на американски обстрел. Да не говорим за руско-монголското военно учение "Дархан" провеждащо се тези дни на руско монголската по ракетни стрелби
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, нали се сещате, че ако заплатите се вдигнат и всичко в България ще рухне! България е депо за евтина работна ръка, България няма собствено производство, всичко се внася, изнасят се само евтини суровини без принадена стойност. Хората работят в западните фирми и те разчитат на това, че заплатите ще са ниски, ако заплатите се вдигнат и те просто ще се изнесат от България и ще настане мор. Така че налягайте си парцалите, работете и не се оплквайте, че са ви малки заплатите!
70
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Ирак беше победен за 3 дни, НО в Ирак имаше спор м/у шиити и сунити че и кюрди. В Северна Корея всички са верни на Ким. Тва 1во, 2ро Ирак нямаше ядрено оръжие и 3то - Сеул (много милионен град) е на 100 км от Северна Корея. САЩ ще победят но и SAMSUNG няма да ги има..... ако ме разбирате
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопОбяснете ако обичате на младата аудитория резкия и ненадеен фалит на социалистическата икономика на Бай Тошо и думите му "Социализмът се оказа едно недоносче".Каквото и недонисче да е било, тогава се живееше много по добре от сега, имаше икономика, държавата произвеждаше и имаше приходи да плаща на работниците, имаше работа и сигурност, а не както сега когато няма никаква икономика а ГЕРБ взимат 32 милиарда заем да плаюат заплати на държавните служители и пенсии.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС и НАТО България я чакат зловещи кризи, мъките и мизерията през послените 27 години ще изглеждат като приказка в сравнение с това което идва насреща - много хора ще погинат, проблемите ще връхлетяват България като снежни лавини. Вече всеки в България започва да го усеща.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСъвсем скоро ще се приключи с севернокорейските блъфове,Те вече 80 години ги приключват, подложени са на санкции и икономическа изолация, но СК се развива, населението и се увеличи от 10 на 26 милиона, имат ядрена програма, космическа програма, имат армия, имат достиойнство имат икономика. А евроатлантическа България няма нищо, икономика нула, единственото което произвежда е слуги и черноработници за запада.
66
1
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 7 години
Изобщо не си прав, нещо повече - неграмотен си."Оркестър без име","Козирог" и т.н. - няма какво повече да ти обяснявам
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама криминално проявени младежи на 17 и 20 години разбиха вратата на 70-годишна жена в Стара Загора и я убиха, за да откраднат от портмонето й 60 лева.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В членката на ЕС и НАТО България средният размер на българската фирма е между 3 и 10 човека персонал. А България имаше индустриални гиганти от европейско ниво. И дори през турско робство българските занаятчийски работилници са имали повече персонал. В членката на ЕС и НАТО България няма фирми, има работилници а 1/3 от народът слугува на Запад и праща евра в България на близките да купуват западни стоки и храни.