Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!

Всяко военно действие срещу Северна Корея щяло да доведе до война
18 апр 2017 08:36,
166
Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война", заяви пред BBC севернокорейският заместник-министър на външните работи Хан Сон Ньол, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити напук на санкциите на ООН и заяви, че е разработила ракета, способна да удари континенталната част на САЩ, припомня агенцията. Поредният й ракетен тест в неделя се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс вчера предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявил пред BBC севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавил той.

Севернокорейските държавни медии миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия, но Белият дом заяви, че няма доказателства, че Пхенян притежава тази способност, припомня агенцията.

Според Хан Сон Ньол, цитиран от BBC, Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Населението на България за 27 години от 9 милиона стана 6 мил. Днес само 4 милиона са българи, другите са от малцинствата които не работят, а българите предимно са над 65 години. Това означава, че след 2020 години държават ще спре да изплаща пенсии защото просто няма да има пари, няма икономика, няма млади хора да работят за да издържат пенсионерите. Заеми също вече няма да ни дават, както сега ГЕРБ взеха 32 милиарда за да плащат заплати на държавните чиновници и пенсии.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Ким, ритай американските добичета!
61
0
 
1
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Великият вожд Ким III с гол в ръката нож и кофи за ***, маскирани като ракети, ще изтърбуши световния империализъм и ще има Чуч Хе за целия Свят!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Членката на ЕС и НАТО България е най-бедната страна в ЕС само защото в класирането не е включена Африка, ако включат и Арфика много "бедстващи" африкански страни ще се окажат пред България.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро ще се приключи с севернокорейските блъфове, толкова на сериозно взети от русофилщината у нас. Путинофилците-русолизачи могат да свалят памперсите които сложиха в очакване на термоядрена война. Такава няма да има. Просто силиците на Дебелака не достигат да започне такава война. Що се отнася до българското русофилство, хубаво е да си направят панталони по модела на Ким Чен Ун защото ще могат да поберат в тях огромно количество материал от отходните си канали.
58
0
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
,,Горките идея си нямат ,какви трохи им даваха , а какво правише управляващата партия"То сега е по-различно нали? Само дето олигарсите са повече, а по-голямата част от учениците са *** неграмотни чалгаджии.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантическа Бъглария си затвори АЕЦа, даде си тецовете на америкамците, спря енергийни проекти които щяха да и носят милиарди евро годишно. В момента членката на ЕС Бъглария няма икономика, почти нищо не произвежда а хората работят или на запад черноработници или в запатните компании които аутсорсват производствотото си България. Вече е достигнат лимита на заплатите, само ако се вдигнат дори и с един лев и "инвеститорите" ще кажат чао и всичко ше рухне.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лю Бим Ким последно какъв е- диктатор, мразен от народа си? Диктатор, обичан от народа си/оксиморон/? Комунистически диктатор? Болшевишки диктатор? Капиталистически диктатор?Нео-държавнокапиталистически диктатор? Ляв? Десен? Без значение, щом е от "наште"?Пълна каша.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-бедните и глупави хора бяха създадени през комунизма. Горките идея си нямат ,какви трохи им даваха , а какво правише управляващата партия :)) Пази Боже сляпо да прогледни им беше лозунга.
54
2
 
1
 
! Отговори
do 47 преди 6 години
Ти си някакъв соп-нко, дето изобщо не е живял през комунизма:,,месо от време на време" - изобщо не е вярно, на всичко отгоре беше истинско, а не натъпкатно с консерванти;,,хляб през две три дена на опашка" - луд ли си; хляб пръстите си да оближеш,,телевизор голям лукс" - да ама имаше хубави български филма, а сега какво има дрисни и холивудски бози
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, разберете се дали е имало комунизъм или не и дали болшевизмът е бил комунизъм или не.Също така, дали болшевизмът е повод за гордост.Според мен, не е, особено ако претендираш да си много духовен, праведен и пр.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням си, че и Саддам такива ги плещеше как иракската армия е готова да срази американския агресор, но беше смачкана за 3 дена. Същото ще се случи и на СК, като тук даже американците няма да стъпят, а само ще ги избомбят, а ЮК ще свършат работата. Все пак, дано не се стига до там. Смятам, че резерватът СК трябва да продължи да съществува и винаги трябва да има поне 1 подобен резерват, за да могат хората да виждат и помнят до какво води комунизма. Че ако изчезне, току виж на някой му домъчняло.
51
0
 
6
 
! Отговори
Евроатлантизъм преди 6 години
За последните 14 години в Бъглария са закрити 764 училища! Откритите са едва 12! бщо 764 държавни и общински училища са закрити в България през последните 14 години.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 25 години след 44 година през 70те България сама построи първата си ядрена електроцентрала, една от най-големите в Европа.С ЕС 27 години след 89та България не е построила нищо освен стотина км. магистрали по заповед и с пари от Брюксел (а защо не дават пари за развитие на производство и технологии???) кото се строят 4 пъти по-скъпо от Норвегия, но Брюксел удобно си затваря очите, а населението от 9 милиона стана 5 милиона, като само 3,5 милиона са българи при това повечето над 60 години.
49
0
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
,, най-съвършената система'' - незнаех че съвършен може да се степенува. Ако разгащеният и разбойнически капитализмът е най-доброто, което може да измисли човечеството - язък за човечеството
48
5
 
1
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Робовладелецът Свин Чуг Ун продължава да дърпа котето за опашката и накрая ще си намери майстора.То е ясно, че подобен самозабравил се тиранин няма друг избор, освен да се пеняви до последно, но голямата трагедия е, че на никой (включая нормалната Корея) не му се разбутва ***, защото тия 25 милиона промити мозъци ще се чудят какво да ги правят после.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШопДнес изобщо няма икономика, държавата се издържа от заеми, само за миналата година взеха 32 милиарда от частни западни банки да плащат заплати и пенсии, тази година ще има още 30 милиарда, но това е до време, от 20210 година когато спрат парите от ЕС с които икономикат живурка спира всичко, дори пари за пенсии няма да има, не чакайте пенсии.
46
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Shop Аз взимам малко над средната работна заплата а ти си комплексиран *** на надник
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, Северна Корея не е заплашвала никой и никого не е нападала.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарят не може да работи на заплата, това са комунизтически отживелици само в главите на червените каскети. Днес при капитализма лекарят е бизнесмен който се конкурира с други лекари и доставя здравна услуга за да реализира печалба. Умните и кадърните които имат пари и могат да платят получават качествена здравна услуга, за мързевливците и недудачницте има липов чай да се лекуват. Капитализмът е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра.