Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!

Всяко военно действие срещу Северна Корея щяло да доведе до война
18 апр 2017 08:36,
166
Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война", заяви пред BBC севернокорейският заместник-министър на външните работи Хан Сон Ньол, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити напук на санкциите на ООН и заяви, че е разработила ракета, способна да удари континенталната част на САЩ, припомня агенцията. Поредният й ракетен тест в неделя се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс вчера предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявил пред BBC севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавил той.

Севернокорейските държавни медии миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия, но Белият дом заяви, че няма доказателства, че Пхенян притежава тази способност, припомня агенцията.

Според Хан Сон Ньол, цитиран от BBC, Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който има атом не го закачат. Чичо Дони добре да си опича акъла, че ракетите на Ким стигат до Калифорния.
2
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пухчо Ким сериозно е предприел самоубийствена програма. Явно му е омръзнал живота на светлия комунизъм.
1
12
 
17
 
! Отговори
Галин преди 6 години
къде е сега "непробиваемият" ракетен щит на САЖД......ако е толкова добър Северна Корея трябва да е последната държава от която да се притесняват...явно има някаква уловка в цялата работа...