Приятелски огън свали саудитски военен хеликоптер в Йемен

При инцидента загинаха 12 саудитски военнослужещи
18 апр 2017 22:31, Анисия Иванова
12
Приятелски огън свали саудитски военен хеликоптер в Йемен
Архив: БТА

Приятелски огън свали саудитски военен хеликоптер в Йемен. При инцидента загинаха 12 саудитски военнослужещи, включително четирима офицери, съобщи йеменското минисетрство на отбраната на сайта си, предаде Ройтерс.

Сайтът цитира високопоставен източник от командването на йеменската армия, който заявил, че "в резултат от погрешно разчитане на данните от системата за противовъздушна отбрана се е стигнало до унищожаване на машината преди кацането".

Хеликоптерът "Блек хок" на саудитската армия се е разбил по време на операция в провинция Мариб източно от Сана, се казва в съобщение на коалицията, цитирано от саудитската информационна агенция СПА. В ход е разследване.

Запитан от АФП дали причина за падането на хеликоптера е бил обстрел или технически проблем, говорителят на коалицията генерал Ахмед Асири заяви, че е прекалено рано да се определят причините.

Саудитска Арабия се намеси в Йемен през март 2015 г. начело на арабска военна коалиция, за да подкрепи президента Абд Рабо Мансур Хади срещу бунтовниците хуси, които взеха под контрол столицата и принудиха правителството да се премести във втория по големина град Аден в Южен Йемен. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
КДК преди 6 години
Една снимка на Блек хок ли не намерихте в нета?
6
1
 
10
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Е хубавото е поне че няма пострадали хора. 12 пискюла по- малко... Голям праз!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПИЛОТИТЕ АМЕРИКАНЦИ ЛИ СА?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момиче, днес колежката ти даде правилна снимка на "Блек хок". Учи се от нея, а не пускай снимка на какъвто ти е попаднал хеликоптер! Само помисли къде ще се поместят в този 12 саудитски военнослужещи!А за случилото се - кеф!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото са търсили в Йемен, това и са намерили!
2
0
 
24
 
! Отговори
:))) преди 6 години
"Приятелски огън свали саудитски военен хеликоптер в Йемен. При инцидента загинаха 12 саудитски военнослужещи, включително четирима офицери, съобщи йеменското минисетрство на отбраната на сайта си"Кеф, кееееееееефф!!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер. 12 муджахидина по-малко.