Русия и Турция махат търговски ограничения

Москва очаква и отмяна на ограниченията за доставки на зърно
18 апр 2017 22:24, Анисия Иванова
54
Русия и Турция махат търговски ограничения
Снимка: Reuters

Русия и Турция ще имат консултации в продължение на две седмици за изработване на график за премахване на редица търговски ограничения, предаде ТАСС, като се позовава на информация, качена на сайта на правителството на Русия.

Информацията е разпространена след среща на руския вицепремиер Аркадий Дворкович с турския вицепремиер Мехмет Шимшек.

Вицепремиерите отбелязаха, че има общ стремеж за сваляне на максимален брой ограничения, които съществуват в момента, в максимално кратки срокове.

Също така е било изтъкнато общото схващане, че по някои деликатни въпроси се изисква поетапна работа. В продължение на две седмици ще бъдат проведени интензивни консултации за изработването на график за по-нататъшни действия, се казва в съобщението.

По време на срещата Дворкович е отбелязал, че руската страна очаква от турските партньори отмяна на ограниченията за доставки на зърно, въведени тази година, се казва в текста.

На срещата участваха и министрите на енергетиката на Русия и Турция - Александър Новак и Нихат Зейбекчи, информира ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
ХАХХАХА преди 7 години
До АнонименИ КАК ТОЧНО Е СТАНАЛО ТОВА И КОГА.ЗАЩОТО СПОРЕД АГЕНЦИЯ БЛУМБЪРГ САМО САНКЦИИТЕ КОИТО РУСИЯ НАЛОЖИ НА ТРУЦИЯ СТРУВАХА НА АНАДОЛА 65 МЛРД.ДОЛАРА ЗА 6 МЕСЕЦА,БЕЗ ДА ПРОИМ ЗАПОЧНАЛИЯТ РАЗПАД НА ТУРЦИЯ ПО ЛИНИЯНА КЮРДИТЕ. КОЙ КЛЕКНА ВСЪЩНОТ??
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия свали *** и се надупи на Турция.Това е положението!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен до Четящ преди 7 години
Четящ пък невеж обран бостан сме четящи, защото хунтата управляващи през последните 28 години само крадеше.Преди се строеше сега само се граби и унищожава, а правят се само пътища за да може по лесно да се транспортира откраднатото.Бяха построени над 3000 завода, като дойде демокрацията повечето бяха закрити.Ама четящи как да го проумееш това, след като мозъкът ти е циментиран с американски цимент.Твоите познания също са много ограничени ЧЕТЯЩ.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее руско-турската дружба! Ура другари! Ура Ура Ура
21
10
 
7
 
! Отговори
ЧЕТЯЩ преди 7 години
До БОБИБОБИ, БОБИ. ТИ НИЩО ЛИ НЕ ЗНАЕШ ОТ ИСТОРИЯТА БЕ БОБИ. ИСКАЛА ДА НИ ПОСТРОИ, ЕЙ ТЪЙ, ПОДАРЪК. КЪДЕ ГО ВИДЯ ТОВА. НАЛИ ОТ ТАЗИ РУСКА ДРУЖБА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ, БЕ БОБЧО. ВЗЕМИ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ КАКВО Е ОТМЪКНАЛА РУСИЯ ОТ НАС И КОЛКО ГЛУПОСТИ НИ КАРАШЕ ДА ПРАВИМ. ЗАТОВА СЕГА СМЕ ОБРАН БОСТАН, БЕ БОБЧО. А ТИ МАЙ ВЪОБЩЕ НЕ СИ ЗАСАЖДАН С ПОЗНАНИЯ.
20
5
 
19
 
! Отговори
БОБИ преди 7 години
Русия искаше да построи на България АЕЦ и газопровод, но Бойка и Плевня бяха против.Сега Русия ще построи в Турция и тя ще продава на България ток и газ . Разбира се, скъпо да ни дойде акъла.
19
1
 
0
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 7 години
А съседите ни от какво ще ги спасява!?
18
5
 
4
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 7 години
Отвъд океана ще се погрижат за задоволяването на европейския пазар особено с хай-тек храни, за турция повече няма място там!! Европейците направиха своя избор!
17
2
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Ще я спаси да не изчезне поделена между съседите и точно както се случи в края на 14 век.
16
1
 
4
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 7 години
Ще я спаси от свободата както в края на 14-ти век!
15
1
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Ясно е, че не сте помирисвал европейски пазар.
14
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто случило се на България е съседство с Турция. Когато се наложи Турция пак ще я спаси.
13
1
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Част от пресищането е и благодарение на турските стоки.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СУЛТАН ЕРДОГАН 25Тези изброените неща не ги предлага Турция, като си изтеглят заводите западняците, турция ще предлага змии и гущери и жега.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само глyппaцитe не са чували термина пазарна ниша ..сега не е само Европа и щатите
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро тези две държави ще търгуват само помежду си и с никого другиго!
9
10
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АЛЪШ ВЕРИШ ДА ИМА ,ДОБРЕ ,НО АКО И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ ДОБРА ПЕЧАЛБА , А НЕ ТАНТО ЗА КУКУРИГО КОЛКОТО ДА ЗАМАСКИРАТ ЗАГУБИТЕ СИ ОТ ПРОВАЛЕНИТЕ ТЪРГОВИИ СЪС ЗАПАДА !
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сваления руски самолет беше инсценировка. Уж бяха пред война а Русия се кани да им продава С400. Имат си планове Путин и Ердоган. Затова Ердог е толкова смел към Ес. Нарича ги фашисти. След референдума, Путин каза, че "това са вътрешни работи на Турция и кой спечелилне го засяга".
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия-Турция-Сирия-Китай-Иран-Сев.Корея - не звучи никак зле новият съюзцЕврохейците и БГ лакеите им сигурно вече са напълнили гащите.
6
15
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ИСКАТ-НЕ ИСКАТ ЩЕ ПРАВЯТ БАРТЕР ,ДОМАТИ ЗА НЕФТ ! ПОНЕЖЕ РУСИЯ АКО ИСКА ДА ПЛАТИ ДОМАТИТЕ С РУБЛИ ,ТУРЦИЯ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ ПОНЕЖЕ КУРСА НА РУБЛАТА ВСЕКИ ДЕН ПАДА ! ТУРЦИЯ АКО ИСКА ДА ПЛАТИ НЕХТА С ТУРСКИ ЛИРИ РУСИЯ НЯМА ДА ИСКА ПОНЕЖЕ И ЛИРАТА Е НЕСТАБИЛНА ! АКО РЕШАТ ДА СИ ПЛАЩАТ В ЕВРО И ДОЛАРИ ПАК НЕ СТАВА ЗАЩОТО ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ СОЛЕНО ! ИСКАТ НЕ ИСКАТ ДО БАРТЕР ОПИРА РАБОТАТА !