След референдума в Турция: Гражданската война чука

Въпросът е кой ще я започне, смята бивш наш консул в Одрин
Обновена: 18 апр 2017 09:25 | 18 апр 2017 09:15,
85
След референдума в Турция: Гражданската война чука
Снимка: архив, Reuters

Гражданската война в Турция "чука на вратата" след референдума за повече правомощия на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Това коментира бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов пред "Фокус".

Още по темата

По думите му резултатът от допитването на 16 април е показал ясно разделението в турското общество, процесите в което остават неясни и непредвидими.

"По-важното и интригуващото е кой ще поведе хорото – дали ще бъдат кюрдите, или светски настроените кемалисти. И двете основни течения на днешната истинска турска опозиция не си падат много по политическия ислям, а срещу себе си имат обединения фронт на национал ислямизма или на ислямския национализъм. И двете определения са напълно релевантни", обясни Георги Димов.

Той прогнозира още, че предстои прекрояване на граници на югоизток от България и това изглежда все по-неизбежно предвид амбициите на по-големите от Анкара играчи, сред които Вашингтон, Москва и Арабският свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Промити мозъци ,не са младите ? Ами сте вие дъртите чорапи ,които сте се клели в партия и казарма създадена от партията. Това е промиване на мозък. Младите са си много добре образовани и чисти.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - СЕГА ЕРДОГАН ОБЕЩА ДА СИ ВЪРНЕ ТУРЦИЯ ПРОЛИВИТЕ,ЗАТОВА Е ТОЗИ ЗАПАДНЯШКИ РЕВНе е необходимо да крещиш тези глупости! За проливите мечтаят най-вече в Русия!
49
6
 
13
 
! Отговори
с преди 7 години
Там чукa, тука ще се пука .
48
9
 
35
 
! Отговори
Старата школа преди 7 години
До ИванПрав е колегата, защото в случая в България пенсионерите са високообразованите, а младите с промити мозъци и чалгизиран мозък гласуват за простака от Банкя.
47
24
 
29
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Нискообразованите, пенсионерите, криминално проявените, ислямистите подкрепиха Ердоган, у нас същите прослойки подкрепят обиновено БСП...
46
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега следва Референдум за България като 16-ти Валиет на Турция
45
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно да си политик за да разбереш, че простотиите на Ердоган нагнетиха огромно вътрешно напрежение. Да арестуваш стотици хиляди, да изгониш от работа също толкова, няма да му се размине с няколко митинга или референдума. За щастие в Европейската част на Турция разбират на какво ще бъдат подложени инакомислещите, на опит за пълно унищожение. Но няма да му се получи. Резултатите са фалшифицирани и излезлите да се поздравяват с "победата" са платени ***.Колко евтино ги купи откачалника!
44
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднъж и аз да съм съгласен с атакиста.Да кажеш, че щом САЩ и Турция са президентски републики, значи са едно и също, е все едно да кажеш, че Мерцедес и Трабант са едно и също, щом са автомобили.
43
5
 
16
 
! Отговори
за демокрацията преди 7 години
До Анонимен - Не че съм почитател на Ердоган, но в крайна сметка турците си го избраха и подкрепиха. Нали е демокрация? Или е демокрация само когато ви изнася?Много ги разбираш работите! Какво има да изнася на някого! При 50% "да" и 50% "не" коя половина е "народът", а?!Сигурното ще се окаже, че на Ердоган му хлопа нещо.
42
21
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
ГЕРБ и Патриотите не са по долу от Ердоган , за да спечелят блъскаха хората дощли по родните си местa на Границата
41
1
 
48
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
САЩ са президентска република, НО с дву-партийна система и конгрес /който одобрява или не одобрява предложените за министри/. Ердоган си е написал в новата книжка че има право да разпусне парламента, сиреч да няма кой да го контролира вече. Това не е демокрация
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
COPY-PASTE
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се е казало, значи вече се работи за ,,безредиците"! Що не броите с колко процента от народа управлявате и унищожавате България, а за Турция се кахърите!?
38
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерастите *** на умряло.Не че съм почитател на Ердоган, но в крайна сметка турците си го избраха и подкрепиха. Нали е демокрация? Или е демокрация само когато ви изнася? И в Кравария знаем как стрелят на месо дори само да погледнеш ченге накриво. А и те башка демократи?За нас най-лошото е гражданска война в Турция. Дано да се размине.
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да имаш друго е да поемеш от десен курс към ултра османизъм? За това,ще има разделение. Много турци вече са образувани живеят и учат в Европа и виждат ,че мустака лъже откровено.Разделението вече е факт въпрос на време да избухнат сблъсъци.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА В 1923 Г. С ПРЕВРАТАЩО ГЛАВИ СЕ РЯЗАХА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, НАЧИНАЯ С ГЛАВАТА НА СТАМБОЛИЙСКИ.
35
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво значи "разделение в обществото" след един референдум? Идеята на референдума е да преброи колко хора мислят по един начин и колко по друг. И в повечето случаи референдуми се правят по спорни въпроси, където обществото е почти 50 на 50 в мнението си.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можем да ревем, за които искаме пенсия. И със сигурност няма да е мюсюлманска ислямска Турция! ***.
33
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ .ПЪРВО УБИ ОБРАЗОВАНИТЕ, ЕКСПЕРТИТЕ И НЕУДОБНИТЕ.ТАКА Е В ТУРЦИЯ. Тия който са с европейско възпитание ги гони.
32
14
 
6
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Трумп не спечели ли с половин процент? А Англия на решили да напусне ЕС с 2% разлика?Тогава що не рИвахте, смешници?