Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия

Виена се обяви също за спиране на финансовата подкрепа за Турция
18 апр 2017 10:00, Елка Василева
57
Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия
Снимка: Reuters

Турция изгуби шанса за влизане в Европейския съюз след референдума за конституционни промени, заяви в интервю за германския в. "Билд" австрийският външен министър Себастиан Курц, предаде ТАСС.

"Да", - отговори той в отговор на въпроса дали може да се смята, че за Анкара "вратата в Европа" вече окончателно е затворена.

Още по темата

"Всички, които още се опитват да разкрасят ситуацията в Турция, трябва да разберат, че тази страна се заличава от Европа. Референдумът само я отчужди от върховенството на закона и демокрацията", заяви Курц.

По думите на австрийския външен министър Турция няма шанс и за получаване на безвизов режим. "Не виждам пространство за маневри относно безвизовия режим. Ние повече не трябва да даваме обещания на Турция", каза Курц, който отбеляза, че президентът на страната Реджеп Ердоган "съзнателно водеше антиевропейска кампания и атакуваше Европа".

Курц се обяви също за прекратяване на финансовата подкрепа за Турция, която Анкара получава в рамките на процеса на интеграция в ЕС. По думите му ЕС не трябва да предоставя на Турция средства за присъединяване, "което така или иначе няма да се случи".

"След референдума не трябва да се правим, че нищо не е станало", отбеляза австрийският външен министър.

/БТА/


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
До Османлъ преди 1 година
Явно не харесваш Европа ... ако толкова ти харесва Турция, що не отидеш да живееш там?
Защо си в България и пишеш на български? Въобще какъв е проблема за хора като теб, какво ви липсва в нормалността та се отъждествявате с Турция?
43
4
 
3
 
! Отговори
османлъ преди 1 година
този път вратата на виена ще стане на парчета.предния път се намокри барута под крепостната стена .питай божидар димитров агенто он знае.... .
42
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Някои в ЕС започна да им просветва от либералната мъгла! Но какво нещо са традициите, на времето пак те спират турците, а ние сме пак някъде другаде!
41
2
 
15
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 1 година
Е най накрая да уважа един европейски политик. Навремето Виена аха аха да падне под властта на падишаха. Добре че Ян Собиески ги разпердушини еничарите. Поляците не си играят. Но на австрийците явно още им държи влага
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгнат ли си европейските инвеститори ще дойдат други. Никой не изпуска келепира. В България никой инвеститор не идва. Ако се излъже да дойде бяга бързо.
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Курц много му се иска Турция да иска в ЕС. Свърши тая.
38
2
 
10
 
! Отговори
д преди 1 година
Тя е затворена ,но благодарение на вашите политици ще я отворят ислямистите който сами поканихте зад портите си!
37
6
 
13
 
! Отговори
England / Essex преди 1 година
До Анонимен

Защото Гърция има силна армия, а ние имаме гол хой, затова ние ще го отнесем
36
4
 
10
 
! Отговори
RAD преди 1 година
Ей сега вече мисля, че съвсем нагледно хер Курц показа на някои пишман-мъжкар-патриоти тука, че истинският европеец не е нито либер-аст, нито евро-гей!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33
"а ние ще сме първа съседна държава" Турция граничи с 8 държави. Що ние да го отнасяме само? Да го отнесат гърците примерно.
34
1
 
16
 
! Отговори
England / Essex преди 1 година
Ерджуган още не е спечелил, но веднага зачохли кадънките с чували, ахахаха
33
0
 
14
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 1 година
Тези се сетиха - след дъжд качулка.
32
7
 
8
 
! Отговори
гост преди 1 година
И както си нямаме армия, пак под турско.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава, че в Турция рано или късно ще има гражданска война, а ние ще сме първа съседна държава. Правете сметка какво ще се случи!!! Господ да ни е на помощ с тези мъангали, дето все ни дишат във врата!!! Писна ми от тях!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на австрийците!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе беше против Турция в ЕС и във всичко се търси повод да се каже не :) за членсвото на Турция радвайте се господине..
28
2
 
29
 
! Отговори
Мусайбе преди 1 година
Някой френолог ще е по-компетентен,но от пръв поглед си личи що за тип са хората,развяващи ердогански байраци. С криви глави, месести носове, грозни и пъпчиви. Малеби,опаковано в дочени престилки. Нашите туркини са направо неземни красавици в сравнение с тези избирателки, плод на кръвосмешение и вековна османска селекция. Това обяснява и техния "правилен избор".
27
2
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Погледнете добре австийците, тези хора имат историческа памет и помнят как един Султан опита да ги превземе. Ние не помним или не искаме да си спомним
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то половин Виена говори турски, а другата - сръбски... Хаир да са ви!
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега настъпва ада за нас и Европа.Султана ще изпрати всички имигранти към България,а ЕС ще иска да си ги държим.На Меркел политиката и поканата ще унищожи Европа.Сега да си прибира гостите,а не да ги разпределя по други държави,за което мнение не е питала.