Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия

Виена се обяви също за спиране на финансовата подкрепа за Турция
18 апр 2017 10:00, Елка Василева
57
Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия
Снимка: Reuters

Турция изгуби шанса за влизане в Европейския съюз след референдума за конституционни промени, заяви в интервю за германския в. "Билд" австрийският външен министър Себастиан Курц, предаде ТАСС.

"Да", - отговори той в отговор на въпроса дали може да се смята, че за Анкара "вратата в Европа" вече окончателно е затворена.

Още по темата

"Всички, които още се опитват да разкрасят ситуацията в Турция, трябва да разберат, че тази страна се заличава от Европа. Референдумът само я отчужди от върховенството на закона и демокрацията", заяви Курц.

По думите на австрийския външен министър Турция няма шанс и за получаване на безвизов режим. "Не виждам пространство за маневри относно безвизовия режим. Ние повече не трябва да даваме обещания на Турция", каза Курц, който отбеляза, че президентът на страната Реджеп Ердоган "съзнателно водеше антиевропейска кампания и атакуваше Европа".

Курц се обяви също за прекратяване на финансовата подкрепа за Турция, която Анкара получава в рамките на процеса на интеграция в ЕС. По думите му ЕС не трябва да предоставя на Турция средства за присъединяване, "което така или иначе няма да се случи".

"След референдума не трябва да се правим, че нищо не е станало", отбеляза австрийският външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
18
 
! Отговори
extremist преди 7 години
"съзнателно водеше антиевропейска кампания и атакуваше Европа". - ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ ЕДИН ГОЛЯМ ПОЗОР !!! МНОГО ПЪТИ ВИ СЕ НАТЯКНА ЧЕ ердогъл ПОДКОПАВА ЕС НО ВЪПРЕКИ ТОВА ПРАВИХТЕ СПОГОДБИ С ТУРЦИЯ ОТ КОИТО СЕГА СЕ ОТМЯТАТЕ ПО СМЕХОТВОРЕН НАЧИН...
21
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хер Курц, вземете си погледнете вашите, австрийските турци, дето ви се изплюха в суратя след всичката ви интеграция и гласуваха с евет! Бомбата цъка у вас, за това помислете!
20
14
 
6
 
! Отговори
extremist преди 7 години
СЛЕД КАТО TURCITE ИСКАТ КВОТО ЕРДОГАН ИМ ПРЕДЛАГА ИМАТ ПРАВО ДА СИ ГО ВЪВЕДАТ В ДЪРЖАВАТА - СТИГА ТОЗИ РЕД ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. ТОВА СИ Е ТЯХНАТА ДЪРЖАВА И ТЕХНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТАКА ЧЕ УВАЖАВАЙТЕ ПРАВОТО ИМ НА ИЗБОР КАКТО ИСКАТЕ ДА УВАЖАВАТ ВАШЕТО
19
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези пингвини не трябва да се допускат в Европа!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
COPY-PASTE
17
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и как на европа и е дошло желанието да вкара султанатьт в нато целта е билада ограждат русия хаиде сега радваите се на простотията и невежеството сиевропа не знае изобщо с кого си има работа ама ние бьлгарите много добре знаемкакво е турчин 500 години стигат ниакакви пари и визи папката за рс се затваряза вечни времена щом искат султан нямат работа в европа
16
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отклонят парите към България! Тук сме външна граница и се очаква да поемем напрежението. Така че, да започнат да финансират брюкселските зелки, ако не са рещили пак да ни поднесат за курбан като преди 600 години..
15
5
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Нека да кажем не на референдумите, не е работа на народа да казва какво иска, за тази работа си има политици. Такива като нашите знаят много добре какво иска народа.
14
2
 
40
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ БЪЛГАРИ - НАМЕРИ СЕ ЕДИН НАРОД КОЙТО ДОКАЗА ЧЕ Е ПО-ЗАГУБЕН ОТ НАС..
13
1
 
42
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
Браво! Курц има топки. Заставаш и казваш!
12
3
 
11
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Значи нека и ние да внимаваме с референдумите, да не вземат да ни изпъдят от ЕС, там референдум е мръснa дума.
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да само че това ,не е 16 век. Султанът може да пие кафе в Анадола скоро. Европа има ядрена сила ,а Германия никога,не е била толкова силна финансово и технически.Ако реши да бие ,ще мине през Турция за закуска.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните и красивите гласиваха за ердич! Лечи си на снимките кои са най доволни от резултатите!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момиче си крие със забратката пъпките, а на неще моми им се налага да се плюжят с грим!
8
1
 
26
 
! Отговори
тя преди 7 години
За каква Европа говорим за страна , която се намира в Азия и много малка част / Одрин- български град / е в Европа!
7
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красиво е момичето. Има забрадка вместо силиконови устни подути от шамарите на Динко.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Австрия! От цялата Европа само там и в Холандия имат портокали май.
5
5
 
31
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Ти май живееш в 13-ти век! Турците само на хартия имат велика армия! Не ги ли видя при опита за преврат колко са смешни - 50 килограмови оглозгани турчета, един шамар живот! Ше ги мачка немския ботуш, та пушак ша са вдига
4
0
 
27
 
! Отговори
тя преди 7 години
Какво показват с тези забратки!? Някаква демонстрация на принадлежност!
3
0
 
36
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ТОЧНО Е ТЕЗИ НЕГРАМОТНИТЕ СЪС ЗАБРАДКИТЕ НА СНИМКАТА ПОДКРЕПИХА ЕРДОГАН ,ПОНЕЖЕ И ТЕ МИСЛЯТ КАТО НЕГО ! ТОЧНО ЗАРАДИ ТЯХ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ЗАЩОТО И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА В ТУРЦИЯ НЕ Е МАЛЦИНСТВО ,А ПРИБЛИЗИТЕЛНО БРОЯТ НА НЕГРАМОТНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ Е РАВЕН ,ПОНЕ ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА СЕ УБЕДИХМЕ ЧЕ Е ТАКА ! РЕЛИГИОЗНО ФАНАТИЗИРАНИ ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ МЕЧТАЕЩИ ДА ВЪЗВЪРНАТ ОСМ. ИМПЕРИЯ ДА ВЛАДЕЯТ ЗЕМИТЕ НА СЕСЪДНИТЕ ДЪРЖАВИ И РАЗНИ ДРУГИ МЕЧТИ НА НЕГРАМОТНИТЕ ТУРЦИ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО ГР. ВОЙНА