Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия

Виена се обяви също за спиране на финансовата подкрепа за Турция
18 апр 2017 10:00, Елка Василева
57
Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия
Снимка: Reuters

Турция изгуби шанса за влизане в Европейския съюз след референдума за конституционни промени, заяви в интервю за германския в. "Билд" австрийският външен министър Себастиан Курц, предаде ТАСС.

"Да", - отговори той в отговор на въпроса дали може да се смята, че за Анкара "вратата в Европа" вече окончателно е затворена.

Още по темата

"Всички, които още се опитват да разкрасят ситуацията в Турция, трябва да разберат, че тази страна се заличава от Европа. Референдумът само я отчужди от върховенството на закона и демокрацията", заяви Курц.

По думите на австрийския външен министър Турция няма шанс и за получаване на безвизов режим. "Не виждам пространство за маневри относно безвизовия режим. Ние повече не трябва да даваме обещания на Турция", каза Курц, който отбеляза, че президентът на страната Реджеп Ердоган "съзнателно водеше антиевропейска кампания и атакуваше Европа".

Курц се обяви също за прекратяване на финансовата подкрепа за Турция, която Анкара получава в рамките на процеса на интеграция в ЕС. По думите му ЕС не трябва да предоставя на Турция средства за присъединяване, "което така или иначе няма да се случи".

"След референдума не трябва да се правим, че нищо не е станало", отбеляза австрийският външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
34
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Тя вратата е затворена, ама султана има навика да си пие кафето под стените на Виена. ЕС трябва да вземе сериозни мерки да пази границата си с Турция!
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, така е честно! Да им се каже направо в очите! Не е възможно Турция в този си вид, с този султан да влезе в Европа!