Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия

Виена се обяви също за спиране на финансовата подкрепа за Турция
18 апр 2017 10:00, Елка Василева
57
Вратата на Анкара в Европа е затворена, заяви Австрия
Снимка: Reuters

Турция изгуби шанса за влизане в Европейския съюз след референдума за конституционни промени, заяви в интервю за германския в. "Билд" австрийският външен министър Себастиан Курц, предаде ТАСС.

"Да", - отговори той в отговор на въпроса дали може да се смята, че за Анкара "вратата в Европа" вече окончателно е затворена.

Още по темата

"Всички, които още се опитват да разкрасят ситуацията в Турция, трябва да разберат, че тази страна се заличава от Европа. Референдумът само я отчужди от върховенството на закона и демокрацията", заяви Курц.

По думите на австрийския външен министър Турция няма шанс и за получаване на безвизов режим. "Не виждам пространство за маневри относно безвизовия режим. Ние повече не трябва да даваме обещания на Турция", каза Курц, който отбеляза, че президентът на страната Реджеп Ердоган "съзнателно водеше антиевропейска кампания и атакуваше Европа".

Курц се обяви също за прекратяване на финансовата подкрепа за Турция, която Анкара получава в рамките на процеса на интеграция в ЕС. По думите му ЕС не трябва да предоставя на Турция средства за присъединяване, "което така или иначе няма да се случи".

"След референдума не трябва да се правим, че нищо не е станало", отбеляза австрийският външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
До Османлъ преди 6 години
Явно не харесваш Европа ... ако толкова ти харесва Турция, що не отидеш да живееш там? Защо си в България и пишеш на български? Въобще какъв е проблема за хора като теб, какво ви липсва в нормалността та се отъждествявате с Турция?
41
4
 
3
 
! Отговори
османлъ преди 6 години
този път вратата на виена ще стане на парчета.предния път се намокри барута под крепостната стена .питай божидар димитров агенто он знае.... .
40
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Някои в ЕС започна да им просветва от либералната мъгла! Но какво нещо са традициите, на времето пак те спират турците, а ние сме пак някъде другаде!
39
2
 
15
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 6 години
Е най накрая да уважа един европейски политик. Навремето Виена аха аха да падне под властта на падишаха. Добре че Ян Собиески ги разпердушини еничарите. Поляците не си играят. Но на австрийците явно още им държи влага
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнат ли си европейските инвеститори ще дойдат други. Никой не изпуска келепира. В България никой инвеститор не идва. Ако се излъже да дойде бяга бързо.
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Курц много му се иска Турция да иска в ЕС. Свърши тая.
36
2
 
10
 
! Отговори
д преди 6 години
Тя е затворена ,но благодарение на вашите политици ще я отворят ислямистите който сами поканихте зад портите си!
35
6
 
13
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
До АнонименЗащото Гърция има силна армия, а ние имаме гол ***, затова ние ще го отнесем
34
4
 
10
 
! Отговори
RAD преди 6 години
Ей сега вече мисля, че съвсем нагледно хер Курц показа на някои пишман-мъжкар-патриоти тука, че истинският европеец не е нито либер-аст, нито евро-гей!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33"а ние ще сме първа съседна държава" Турция граничи с 8 държави. Що ние да го отнасяме само? Да го отнесат гърците примерно.
32
1
 
16
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
Ерджуган още не е спечелил, но веднага зачохли кадънките с чували, ахахаха
31
0
 
14
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Тези се сетиха - след дъжд качулка.
30
7
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
И както си нямаме армия, пак под турско.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава, че в Турция рано или късно ще има гражданска война, а ние ще сме първа съседна държава. Правете сметка какво ще се случи!!! Господ да ни е на помощ с тези мъангали, дето все ни дишат във врата!!! Писна ми от тях!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на австрийците!
27
2
 
29
 
! Отговори
Мусайбе преди 6 години
Някой френолог ще е по-компетентен,но от пръв поглед си личи що за тип са хората,развяващи ердогански байраци. С криви глави, месести носове, грозни и пъпчиви. Малеби,опаковано в дочени престилки. Нашите туркини са направо неземни красавици в сравнение с тези избирателки, плод на кръвосмешение и вековна османска селекция. Това обяснява и техния "правилен избор".
26
2
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Погледнете добре австийците, тези хора имат историческа памет и помнят как един Султан опита да ги превземе. Ние не помним или не искаме да си спомним
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то половин Виена говори турски, а другата - сръбски... Хаир да са ви!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега настъпва ада за нас и Европа.Султана ще изпрати всички имигранти към България,а ЕС ще иска да си ги държим.На Меркел политиката и поканата ще унищожи Европа.Сега да си прибира гостите,а не да ги разпределя по други държави,за което мнение не е питала.
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австрия и Германия да се запитат, защо турците живеещи в техните страни подкрепиха масово Ердоган??!!Нали там живеят най добре интегрират ги плащат им детски и социални и ни учат нас как да го правим?Защо в България,САЩ,Англия 75% от турците са против Ердоган, а в Германия ,Австрия Франция 75% са за Ердоган и за ислямизация??!!Кога ще си отворят. очите и ще признаят че грешат и че съсипват Европа? ?