Ердоган: Референдумът не ме прави вечен управник!

Смъртен съм, може да почина във всеки момент, заяви турският президент
19 апр 2017 12:52, Елка Василева
85
Ердоган: Референдумът не ме прави вечен управник!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че резултатът от референдума в Турция не го прави "вечен управник".

Всъщност аз съм смъртен, може да почина във всеки момент, каза вчера Ердоган в интервю за телевизия Си Ен Ен. Президентът отговаря на въпроси на журналисти от медията в резиденцията си в Анкара.

Ердоган изтъкна, че няма намерение да използва предоставяните след референдума широки правомощия за лични облаги.

Още по темата

"Системата представлява сама по себе си промяна, трансформация в демократичната история на Турция. Там, където съществува диктатура, не е необходима президентска система на управление", поясни Ердоган.

Турският президент заяви, че Европейският съюз не изпълнява своите ангажименти по отношение на приемането на Турция в състава му.

"ЕС ни кара да чакаме вече 54 години. От политическа гледна точка това е нетърпимо. Старахме се да изпълняваме всички изисквания за приемане в ЕС, а блокът не изпълнява обещанията си", каза Ердоган.

Същевременно той посочи, че ако Брюксел промени държанието си към по-добро, Анкара е съгласна да почака още.

"Ако те изпълнят обещанията си, ще можем отново да седнем на масата на преговорите", каза Ердоган.

Във връзка с отношенията на Турция със САЩ турският държавен глава посочи, че е удовлетворен от състоянието на отношенията със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ердоган добави, че се надява на двустранна среща с Тръмп.

"Ще бъде по-добре да се срещнем лице в лице и по този начин отношенията ни да се развият още повече", каза Ердоган в отговор на въпрос за състоялия се в понеделник телефонен разговор с Тръмп.

"Начинът, по който Тръмп подхожда към проблемите, ни удовлетворява. В качеството си на съюзници САЩ и Турция са способни да разрешават сериозни проблеми", подчерта Ердоган.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪВ ЦЯЛ СВЯТ МЕДИИ И ЕКСПЕРТИ КАЗВАТ ,ЧЕ РЕФЕРЕНДУМЪТ НЕ ОТГОВАРЯЛ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ! НАРУШЕНИЕ СЛЕД НАРУШЕНЕ И ВСИЧКО ТОВА Е УМИШЛЕНО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ! ОТНОСНО ЕС ЕРДОГАН НАЛИ НЕ ИСКАШЕ ВЕЧЕ ТУРЦИЯ ДА ВЛИЗА В ЕС ? ЗАЩО МУ ОМЕКНА Т.ИКВАТА И Е ГОТОВ ДА ПОЧАКА ОЩЕ ?! СЪРДЕТЕ СЕ НА КЕЛ.ЕШИТЕ КОИТО ТРИЯТ КОМЕНТАРИ !,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Личи му че е необразован"Колега знаем и за вашите "образовани" ....:-):-):-)Особено патриотите:-):-):-):-):-)най-образованите в целия свят:-):-):-):-):-)Дипломата не те прави човек...ние знаем и професори, които нито по характер, нито по образование не струват и 1 стинка:-):-):-):-):-)
34
0
 
1
 
! Отговори
РККА преди 7 години
А дали ми дреме за ефендитата къв мамул ще го ядат,тук у нас да не тече мед и масло от чешмите,че ние сме голи като лешояди,и кряскаме като врани,де го нашия преврат нема ,вътък за една плюмка ама сме големи юнаци...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Реджеп Ердоган заяви, че резултатът от референдума в Турция не го прави "вечен управник".Всъщност аз съм смъртен, може да почина във всеки момент, каза вчера Ердоган..."===Да, Ердоган няма да е вечен управник, просто ще управлява, докато умре.
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аллах е велик! Иншаллах ще се освободим от тиранията на безбожниците и пак ще бъдем управлявани от справедливия ислям! Амин!
31
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
какьв имам си ти бре та вкарваш народа си в непрекьсната граж воина пьрво им спретна измислен преврат после свали руския самолет и убипосланика какво наследство оставаш на народа си които гласуваха за теб
30
2
 
6
 
! Отговори
Jas преди 7 години
Интересно, особено факта, че в самата Турция за ердогановите промени в конституцията са гласували малко над 51% а в Германия повече от 63% от турците. Това означава, че интеграцията им е тотално ***, от една страна се възползват от либерализма и живеят в него, но в родината си не го искат. Ами защо тогова не се върнат масово до режима, който им е по сърце? Защо са още в Европа? Кога Германия ще го проумее и ще ги натири окончателно? Двойно гражданство??? Ето го резултата!
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
43 Не знам какви ги е вършил Мохамед, но за Ататюрк цял свят знае какви ги е въртял с 7-8 годишни момченца. И като твърдиш че Ататюрк е създал държава за турците само показваш колко си гологлав и босоног по тази тема. Ататюрк и кюпеците му събориха двореца на турчина, настаниха го в схлупена къщурка и сега тези нещастни кемалисти то благославят еврейското дюнме, че им е дал къщурка!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
42,Ататюрк може да е бил всякакъв,но ви създаде държавата,за педофилия като споменаваш,то не беше ли и Мохамед педофил с "жена" на 6 г.,но това не ти пречи да си мюсюлманин,нали!?
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според каменната логика на каменноглавите ататюркисти, който е кемалист е цивилизован и напредничав, който е против него е изостанал, неграмотен и пр.Та значи е цивилизованост да се кланиш и имаш за идол един крипто-евреин, сексуал дивиант, педофил и алкохолик, разбойник и масов убиец!?!?Да ви го набия аз на вашата логика, и цивилизованост, и кемализъм, и т.н и т.н и т.н ...
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кемал ататюрк въобще няма какво да го цитирате вече. знаете ли, че преди 3 седмици турската полиция в последния момент залови двама турци (не араби), които опасани с колан експлозиви, отиваха да взривят музея на атаюрк? у нас нищо не се спомена, ама там работата е изтървана. да му мисли по-малко от половината останало цивилизовано население, къде ще бяга и как ще живее.
25
3
 
6
 
! Отговори
до 1453,константинол преди 7 години
той чичкото с мустаците няма да живее вечно - от 2020 натам, след като я приемат евентуално тази конституция, 2 мандата са 10 години. той в момента е на 63, тогава ще е на 66 и се е осигурил оттатък пенсията; да не говорим колко досега се е оправил в живота. остави тези приказки за демокрации и как се бил жертвал горкичкия - ако наистина беше така, щеше да подаде оставка и да отстъпи път на следващия. как се нарича едноличния господар на 80 милиона човека за толкова години? завалийката.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36Евролюбци, дупедавци и кирякстефчовци има навсякаде ...и в Турция.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Турция моите познати се вълнуват дали най-после ще могат да пътуват в Европа и как да се махнат от Турция; дали ще могат да пият бира на плажа и дали няма да задължат момичетата с образование да захвърлят всичко и да раждат по 4-5 деца. като гледам някои от коментиращите, техните познати май се интересуват само от брадата на ходжата.
22
1
 
6
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Според новата конституция на Турция, всеки президент може да управлява най много 2 мандата. ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ТОЗИ ФАКТ?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старахме се да изпълняваме всички изисквания за приемане в ЕС...има ГОЛЯМА РАЗЛИКА между 'старахаме се' и 'изпълнихме'. има такива, които наистина се стараят, но не им се получава, а има и други, които имитират старание (например бг правосъдието, а турското е десет пъти по-зле). турците си знаят най-добре колко се 'стараят' политиците им, ама като цяло резултатите от 'старанията' на Балканите са видни даже и в Гърция :):)
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хитрата сврака 30Така е! Щом е турчин е хитър, хитър,хитър,хитър,хитър,хитър...Хитър ти казвам!!!!
19
11
 
4
 
! Отговори
Хитрата сврака преди 7 години
Хитър турчин е Ердоган! Като всеки политик говори едно, но прави друго. Дано по-скоро думите му да стигнат ушите на Аллах, за да станат на дело ...
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21,жалкото е само,че желанието му не се сбъдна.Хубаво звучи,но от развалините на Османската империя Ататюрк създаде Франкенщайн!....Добрите намерения не гарантират добри резултати.....Там от десетилетия се генирира реваншизъм,а лакомията им за чуждото е част от манталитета....Изобщо не е трябвало да се допуска създаване на държава,а територията е трябвало да се разпредели между пострадалите от Османската империя държави.
17
2
 
7
 
! Отговори
До али преди 7 години
Ще ни споделиш ли от къде взимаш помощи