Прокюрдската партия обмисля да напусне турския парламент

Искат преразглеждане на резултатите от референдума
19 апр 2017 18:28,
42
Прокюрдската партия обмисля да напусне турския парламент
Снимка: Архив, Reuters

Парламентарната група на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) обмисля напускане на турския парламент, ако резултатите от проведения в неделя референдум за конституционни промени в страната не бъдат преразгледани, съобщи заместник-председателят на партията Селин Сайек Бьоке, предава РИА Новости.

Още по темата

"Ние не признаваме съмнителните резултати от референдума. Те трябва да бъдат преразгледани. Нашата партия ще направи всичко, което ни е по силите. Ако е нужно, ще обмислим възможността да излезем от парламента", заяви Бьоке.

По-рано от Републиканската народна партия (РНП), най-голямата опозиционна политическа сила в Турция, също обявиха, че обмислят да напуснат парламента в Анкара в знак на протест срещу нередностите, регистрирани в деня на референдума.

Върховният избирателен съвет на страната ще разгледа в сряда жалбите, подадени от двете опозиционни, партии след като бяха обявени резултатите от всенародното допитване, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако напускат меджлиса вземете ги в България парламента.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MNOGO NAZAD STE OSTANALI S NOVINATA :))))DA KYURDITE KAZAHA 4E 6TE SE OTTEGLQT OT PARLAMENTA SLE KOETO TURCITE IM TEGLIHA EDNA M...NATA SEGA VA6TE MILI KRAVNI BRATQ KYURDITE SI KROTUVAT 6TOTO 6TE IM E JALNA MAYKA
14
2
 
1
 
! Отговори
Мюрвет Юзеир Мишкаро преди 7 години
Аркадаши. Лошо ви се пише. Ако някой мисли, че се надсмивам хем бърка, хем е вярно. Хак да им е на тези, които си знаят защо. И подкрепям другите аркадаши - и те си знаят за какво. И да ви кажа - слънцето свети еднакво за всички и небето вижда всичко, а водата е еднаква на вкус.
13
7
 
6
 
! Отговори
Льольо преди 7 години
Има ли в Турция свобода на словото ? - няма! Има ли мегдан за еволюция на гражданско общество? - няма! Тур.чо.лята извън мегаполисите са с някакво средновековно житие и битие и абсолютни смешници, жал ми е за тях
12
7
 
7
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
Турция ще стане една тъ.па, арабоподобна и изоставаща нация, това е ! Отново идва лято и отново турските хотелиери ще реват от отлива на туристи. Загадка е и руснаците колко са окей с режима на Ердоан. Единствено евтината лира държи положителен платежния баланс на страната, ама какво от това щом си мега пробит и смешен? Турция няма работа в Европейското семейство язък че 54 години чиновници харчеха пари залудо
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така. Сега новата държава Кюрдистан ще се създаде благодарение на Ердоган и той ще намери начин да им няпомни.Освен тях ще и даде права и на тези от опозицията.И нещата ще си дойдат по местата.
10
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Ще трябва да делите помощите
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този уран скоро в България няма да останат хора, после е лесна.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В знак на солидарност ги вземете в Бг.
7
7
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
ние пък подкрепяме Турците в България за собствена държава...хайде да видим кой кой е?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами отидете да ги подкрепите на терен.
5
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кюрдите са малоазийските българи и всъщност са единствените турци заслужаващи уважение, особено кюрдките, храбри дами пред които треперят шалварите даже на ЕрдоГаньо.
4
6
 
14
 
! Отговори
)))))) преди 7 години
Че то от този парламент вече нищо не зависи, освен да гласуват единодушно волята на султана или да влизат директно в кауша.
3
18
 
12
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Напуснат или не волята на турския народ беше президентска република. Вместо да реват като моми, да седнат и да се обединят и да изкарат общ кандидат, който да постигне добър резултат в бъдещите избори.
2
18
 
14
 
! Отговори
АМИ ДА преди 7 години
България обича комунистите и терористите от ПКК!НИЩО ,ЧЕ СА ТУРЦИ.....ЩОМ СА КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ---МОЖЕ...!!!
1
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно, да напуснат и Турция. Да дойдат в нашия парламент. Ние обичаме кюрдските си братя.