САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!

Вашингтон винаги се стремял към мир, но сабята е в готовност
Обновена: 19 апр 2017 08:39 | 19 апр 2017 08:37,
141
САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!
Снимка: архив, Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея да не подлага на изпитание решителността на въоръжените сили на САЩ, които по думите му ще даде "поразителен и ефективен" отговор на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви на борда на американския самолетоносач "Роналд Рейгън", че правителството на президента Доналд Тръмп ще продължи да "работи усърдно" със съюзници като Япония, Китай и други световни сили, за да окаже икономически и дипломатически натиск върху Пхенян.

Още по темата

"Съединените американски щати винаги ще се стремят към мир, но при управлението на Тръмп щитът стои в отбранителна позиция, а сабята е в готовност", каза вицепрезидентът на САЩ пред 2500 моряци на борда на военния кораб в американската военноморска база "Йокосука" в Токийския залив.

"Тези, които предизвикат нашата решителност и готовност, трябва да знаят, че ще отблъснем всяка атака и ще отговорим по поразителен и ефективен начин на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия", подчерта Пенс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 години в ЕС - демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
83
6
 
1
 
! Отговори
еее преди 7 години
нали Тръмп беше пич? Сега - пак плочата с краварите? хахаха По- добре кравар, отколкото алкохолик!
82
2
 
9
 
! Отговори
обективен преди 7 години
"САЩ винаги се стремят към мир"-думите на дъртия кравар Пенс звучат като виц.Всички войни в последните 70 години са предизвикани от алчните кравари.Факт!Ако краварите изчезнат ,целия свят ще стане едно много хубаво и спокойно място за живеене.Дано!
81
5
 
6
 
! Отговори
Т. Живков преди 7 години
" Комунизъмът се оказа едно недоносче...". Кво ще кажете, смешници???????????
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата е, че в Северна Корея от трева си правят смути, а в Америка я пушат. Как живеят без дрога, американците няма да издържат и седмица, веднага ще свалят правителството, ако им спрат дрогата.
79
1
 
0
 
! Отговори
тактиката преди 7 години
трябва да бъде - освен военни заплахи, черни радиостанции и да ги бомбардират с Кока кола и ядене... Доказано работеща при работа с комунисти схема! после стой и им гледай сеира - ще станат първи капиталисти. познато, нали?
78
2
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 7 години
А в Катин е хуманитарен акт на съветите.
77
5
 
2
 
! Отговори
споко ве преди 7 години
корейците не ровят по кофите, те направо пасат от ливадата на стада...така...аве що никой от троловете не е отишъл в меката на комунизъма - С. Корея, да си отживее, пък да дойде да разправи къв е рахат? Само хвърляте дезинформации и лъжи тук!
76
2
 
1
 
! Отговори
u4en до одеса -81 преди 7 години
Стига сте заблуждавали ! Структората на БКП преди 89г беше :1 - ЦК на БКП..158 чл....това беше Партията - от тях се избираха членове и канд.членове на политбюро...министри...обл. у-ли...диплом....т.н. 2 - убедени комунисти...около 500 000...Партията ги наричаше БГОП (Боиният Глупав Отряд на Партията) 3 - партиини членове ...около 500 000 станали такива по користни...демогравски...принуд. причини . Проблима са 2-рите...те дърпат назад БГ. Затова ги наричаме черв.*** !
75
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Анонимен 79 Бомбандировката е била защото сме торикати.Съюзници сме с Германия ама да си пием ракийката и да не участваме във войната.ДА ама НЕ! Оказа се че няма такъв филм. И да сме благодарни ще минахме по тънката лайсна , ама посла руснаците ни го върнаха като ни съсипаха държавата.Кое е по голямота зло?
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България богатите ровят в контейнерите, не дават на бедните да ровят, защото в контейнерите има много пари. Богатите стават още по-богати от контейнерите. А ние плащаме за опаковки и за рециклирането им.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да започне, спокойно. Ако не ги плашите с конвенционално и с вашта майка.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в контейнерите с отпадъцу за огризки от храна както пенсионерите в членката на ЕС и НАТО България!
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте ми смешни. Понеже сте про руски дупедавци, защитавата една държава, като Северна Корея, която нито сте виждали, нито знаете как седят нещата в района. Образуването на тези държави се случва след нахлуване на Китайска и Руска армия окопирайки полуострова, при което се намесва САЩ и ги изтласква до "средата. Следва патова ситуация и война, която продължава и до днес. Едно времешната губерния на Китай и Русия не се получи и сега просто мълчаливо поддържат един откровен садист.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През ВСВ САЩ бонбардираха столицата на България София и избиха над 4 хил цивилни българи жени и деца. При това целта им беше не военни обекти, в София нямаше никакви военни обекти нито толови съоражения за Германия, те добре го знаеха. Целта им беше избиване на цивилно население. Избиването на цивилно население при война е военно престъпление, САЩ са военнопрестъпници!
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са единственит които са изплзвали ядрено оръжие в Япония при това срещу цивилно население а не срещу военни обекти и избиха близо половин милион цивилни!
68
9
 
3
 
! Отговори
хахах преди 7 години
руските лузъри, ще ревете пак на умряло, пак ще ядете боойй! И тия *** ще ги бие Чичо Сам
67
5
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 7 години
ненаядохте се с рубли беее! А я кажи пияндурите 15 000 души как ги убиха чрез "Народния съд" - цвета на нацията?
66
4
 
13
 
! Отговори
НаядениКремълскиТрол преди 7 години
Краварите са много добри в убийството на мирно цивилно население - жени и деца ! Вземете за пример град София !
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ могат да победят Северна Корея само като я унищожат изцяло с ядрени оръжия. Иначе с конвенционални оръжия севрнокорейската армия ще помели краварите както ги помляха 54та когато САЩ понесоха повече загуби дори от Виетнам.