Ковачев: Толерантността на Европа не доведе до интеграция

Много турци в демократични държави подкрепили Ердоган
20 апр 2017 13:45,
10

Членството на Турция в Европейския съюз е нереалистично, това беше доказано с последния акт на страната, а именно референдума. Това заяви в студиото на "България сутрин" Андрей Ковачев, евродепутат от групата на ГЕРБ.

Той е на мнение, че трябва да имаме прагматични отношения с Турция, тъй като сме съседни страни и сме си взаимно нужни по отношение на сигурността и икономиката.

Обезпокоителен е фактът, че много турски граждани, които живеят дългогодишно в демократичните условия на страни, членки на Еврпейския съюз и дори имат двойно гражданство, подкрепиха управлението на Ердоган, коментира още евродепутатът.

"Политиката на толерантност в много страни от Западна Европа не доведе до интеграцията на тези хора и те не подкрепиха демокрацията", каза още той.

Бившият ни посланик в Турция Стоян Сталев от своя страна бе категоричен, че членството на държавата в Европейския съюз е малко вероятно.

Той заяви, че страната няма да получи нищо повече от едно членство по документи в Европейския съюз.

"Турция е свободна в своето законодателство и не подлежи на никакъв контрол от европейските механизми, не е принудена да изпълнява директиви на Европейския съюз и положението, в което се намира в момента, е много по-изгодно, отколкото би било като член", подчерта още Стоян Сталев пред Bulgaria ON AIR.

Основната задача и предизвикателство пред сегашното правителство ще бъде Турция да не оказва влияние върху мюсюлмански малцинства в чужбина. За да се предотвратят нежелани последици, трябва да има силна активна реакция.

"Турция просто пробва до къде може да упражнява своите суверенни права върху мюсюлмани извън страната", обясни Сталев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
В Анадола им е мястото. И на тези които са плъзнали в Европа да се месят в работата на други държави. Не искат да им казват в Турция какво да правят, нали? Точно същото се очаква и от тях в Европа. Защо е нужна интеграция, нали в Турция има свобода за всичко. Какво държат в европейските страни. Само за простотии са там.
7
1
 
4
 
! Отговори
КЪМ ОН АИР БГ преди 6 години
ЕРДОГАН каза ще има референдум за членство в ЕС няма нужда да го дъвчете постоянно!
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кое по-точно не е демократично в Турция? Народа сам си избра управляващите и формата на управление. Всичко си е в реда на нещата, просто Европа се страхува
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция се управлява от Турция , решенията се взимат от Анкара , не като някои държави .
4
4
 
13
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Може да стане интеграция, но само по насилствен начин, дисциплина и ясни правила, който не се придържа към тях директно от където е дошъл. Но няма воля за това!
3
3
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Тия хора кога най-накрая ще разберат че култура се гради с векове. Една крава колкото и да я превъзпитаваш да живее като котка, то тя си остава крава. На европейците им харесва да живеят по един начин на турците по друг.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, добро им утро. Европа от години искаше да ни дава акъл за ромите, ама сега ще видят и те най накрая интегрира ли се туй що не се интегрира. Даже в сравнение с техните гости, ромите ще им се видят китка.
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Turcite napraviha tova koeto tqbvashe a imenno glasuvayki ZA na referanduma,Evropa si misli che shte narejda,komandva na turskite politici kakto e pravila dosega no,shtom ne zachitat volqta na turskiya narod znachi tehnite pomisli sa bili nqkaksi imali sa nechisti pomisli i sega vijdayki chekat ne stana tqhnoto i vednaga zalepiha kleymoto za turskiya prezident kato diktator a sled kato naroda go izbira znachi ne e diktator a prezident na naroda a Evropa da si gleda sobstveniya dvor i da prestane