Стрелба в центъра на Париж, убит е полицай

"Шанз Елизе" е блокиран от полицията, хеликоптери кръжат
Обновена: 20 апр 2017 23:50 | 20 апр 2017 22:49,
174

Снимка: Reuters

Един полицай е убит, а друг тежко ранен при стрелба в района на "Шанз Елизе" в Париж, съобщи Ройтерс, цитирайки френски медии.

Нападателят е застрелян.  Новината за стрелбата се появи най-напред в социалните мрежи.

Провежда се спецоперация в района на стрелбата в центъра на Париж. Полицията призова да се избягва района, където се стреля.

По информация на CNN стрелецът, който е убил един полицай и е ранил тежко друг, е ликвидиран. Вторият полицай, който беше ранен при стрелбата, е загинал от раните си, съобщи британският "Телеграф". Говорителят на вътрешното министерство опроверга тази информация, по думите му един е загиналият полицай и двама са ранени.

Пред Skynews свидетел разказа, че е видял мъж да слиза от кола и да стреля с автомат "Калашников".

Според полицията стрелбата е опит за въоръжен грабеж. Говорител на вътрешното министерство заяви, че все още няма информация за мотивите за стрелбата. Неназован представител на полицията съобщи, че ликвидираният стрелец е бил познат на властите.

Skynews съобщи, че полицията претърсва домът на нападателя в източната част на града.

Над френската столица летят хеликоптери, чуват се виещи сирени, съобщават очевидци.

Цял ден в района бе засилено полицейското присъствие, даже част от "Шанз Елизе" беше затворен, което се случва изключително рядко.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е свикал извънредно заседание след стрелбата. Франция е в извънредно положение след терористичния акт на 13 ноември 2015 г. Изъвънредното положение беше удължено до президентските избори, които предстоят в неделя.

По-рано тази сдмица двама мъже бяха арестувани в Марсилия по подозрение, че планират атака перди изборите. Те са притежавали три килограма експлозиви, огнестрелни оръжия и знаме на джихадистката организация "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
11
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
Дадаа..разбира,се че е обир.Точно на,това място е най подходящо,хич никой няма,да,те види .Излизаш и почваш да,гърмиш..юбреее,обииииурррр..
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68"Гъбаркахме руснаците ,че пиели препарат за вана ,а милите българи поркали УРАН хахах,8 месеца са знаели и са тровели вас и децата ви"Глyпако тук става въпрос за 38 години а не за 8 месеца. Българите пият уран заради твоите руснаци ***, които ни впрегнаха заради тяхните бомби да изпотровим цели поколения. И накрая какво постигнаха наcpaните руснаци, предадоха се сами доброволно. Сега като почнаха да ги шлякат от всякъде пак впрегнаха българските *** да ги защитават.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, че е ислямист-радикал.За въоръжен обир няма да обикалят стотици полицаи, хеликоптери, линейки.Хората се досещат, не ги лъжете.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде бе българи още ли искате да стоите там или ще стоите докато някой терорист не ви гръмне
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toлерастията и ценностите до това водят. Да свикват. Така ще е от тук нататък.
32
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путягата пак е раздавал пачки пред изборно. Трябва да се помогне на Льо Пен, нъль така, все пак кремльовците вложиха много инвестиции в нея и сега 3 дни преди изборите е хубаво да се застрелят няколко полицая като доказателство, че точният президент за Франция се казва Льо Пен.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да признаят,че са джихадисти!ще го изскарат обикновен скандал както тука беше с Митю Очите "битов скандал"!
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 68! А е стига сте се гьбаркали, има яки мачове UEFA.
29
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гъбаркахме руснаците ,че пиели препарат за вана ,а милите българи поркали УРАН хахах,8 месеца са знаели и са тровели вас и децата ви,тва е подсъдимо ама и вий като онез във Франция сте същите толерасти и няма да заведете дела само лайте.8месеца правителството на ГЕРБ е знаело,че българите пият радио активна вода но си е траело,ето това е терористичен акт
28
1
 
9
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Охааааа....дърта съм ама съм кралицата на Европа ! Арабите са ми приоритет !
27
4
 
22
 
! Отговори
Баш Ориенталеца преди 7 години
Казаха го по Тв! Радикалист е. Вече така им викат. Ае Льо Пен да печели и да ги мята. Инак сбогом Франция. Глобализацията е гробокопача на Европа. Затова най успешни са азиатските страни. Работливи, умни и сплотени хора.
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямат си французите патриоти като нашите да разгонват бабичките терористи още на границите. Льо Пен е слаба ракия, вместо да отиде и да блокира границите, тя само бръщолеви че ще изкарва Франция от ЕС, и какво като я извади? Трябват им стабилни патриоти като Симеонов, Каракачанов и Сидеров които ликвидират тероризма още в зародиш, дори още като сперматозоид.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако са били алахакбарци не се брои за новина -
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
местя го
23
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно ли за урана във водата се знаело от 8 месеца ? Вярно ли и почвата била отровена ? Вярно ли и водата и почвата на добруджа били замърсени ? Защо не се вълнувате от този терористичен акт ? Вярно ли сте толкова деградирали та не ви дреме че ва поят с радиоактивна вода и крият 8 месеца ???Вярно ли сте държавата на Боко и Пеевски които се готвят да купят активите на ЧЕЗ и да ва грабят ?Франция не я мислете ,там не поркат уран
22
1
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
Полицая на съд !
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина. Новина щеше да бъде ако нещо хубаво се беше случило в евро.гея. При тези триполови управници хубавите новини ще дойдат само след тяхната смърт. Незнам какъв народ живее в онези ширини но по всяка вероятност са някакви при.мати. Същото е положението и при вас в Мутроландия. Гледате и траете. Добре че преди 20 години се изнесох да не ви гледам мизерните физиомутрии.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това Франция само с великите Жо Дасен и Ален Делон ще я запомня.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се притеснявате,важно е ,че МВРо ,Сидеров и Балевски са в парламента със министерски кресла,другото не е толкова важно,важно е националистите да имат инструменти за кражби иначе Сорос ще им е виновен
18
3
 
9
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Като за Париж не е кой знае какво-1-2 убити.На тоя космополитен град прилягат поне 50-100 жертви....Ама и това ще стане-годината не е презполовена.