Стрелба в центъра на Париж, убит е полицай

"Шанз Елизе" е блокиран от полицията, хеликоптери кръжат
Обновена: 20 апр 2017 23:50 | 20 апр 2017 22:49,
174

Снимка: Reuters

Един полицай е убит, а друг тежко ранен при стрелба в района на "Шанз Елизе" в Париж, съобщи Ройтерс, цитирайки френски медии.

Нападателят е застрелян.  Новината за стрелбата се появи най-напред в социалните мрежи.

Провежда се спецоперация в района на стрелбата в центъра на Париж. Полицията призова да се избягва района, където се стреля.

По информация на CNN стрелецът, който е убил един полицай и е ранил тежко друг, е ликвидиран. Вторият полицай, който беше ранен при стрелбата, е загинал от раните си, съобщи британският "Телеграф". Говорителят на вътрешното министерство опроверга тази информация, по думите му един е загиналият полицай и двама са ранени.

Пред Skynews свидетел разказа, че е видял мъж да слиза от кола и да стреля с автомат "Калашников".

Според полицията стрелбата е опит за въоръжен грабеж. Говорител на вътрешното министерство заяви, че все още няма информация за мотивите за стрелбата. Неназован представител на полицията съобщи, че ликвидираният стрелец е бил познат на властите.

Skynews съобщи, че полицията претърсва домът на нападателя в източната част на града.

Над френската столица летят хеликоптери, чуват се виещи сирени, съобщават очевидци.

Цял ден в района бе засилено полицейското присъствие, даже част от "Шанз Елизе" беше затворен, което се случва изключително рядко.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е свикал извънредно заседание след стрелбата. Франция е в извънредно положение след терористичния акт на 13 ноември 2015 г. Изъвънредното положение беше удължено до президентските избори, които предстоят в неделя.

По-рано тази сдмица двама мъже бяха арестувани в Марсилия по подозрение, че планират атака перди изборите. Те са притежавали три килограма експлозиви, огнестрелни оръжия и знаме на джихадистката организация "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата отдавна са ислямска столица. Да свикват. Така ще е от тук нататък.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30 по принцип те самите французи са извратени в мисленето си. Само виж какво извратено порно правят в момента. То няма един свястен клип бе, само садо мазо.
15
4
 
11
 
! Отговори
бай петко преди 6 години
нека Франция да продължава да е на страната на ИД в Сирия даже обещаха някакви доказателства че Асад е използвал химическо оръжие...
14
2
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Париж се е превърнал в дупка,хората ходят наплашени,месните не смеят да говорят когато на около има мюсолмани и араби,това вече не е града който помним,пълна трагедия...
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е, трябва да свикваме. Живеем в най-добрата система, никой не е измислил по-добра, но и в най-добрата система има недостатъци, нормално е!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 9 Малко му трябваше на наемния убиец Чакала да очисти Дьо Гол!Прочети романа- Велик! Както и Чакала!
11
1
 
3
 
! Отговори
Julian преди 6 години
Защо не ми се показва текст като отворя статията през мобилното прилижение???? Поредната издънка на този, който поддържа приложението
10
3
 
35
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 6 години
И после пак се оплаквайте, че живота в България бил гаден.... Тука си е спокойно, излизаш си спокойно, без атентати. Че има чалганизирани и,диото това си е отделен въпрос...
9
3
 
19
 
! Отговори
Жо Дасен ал бакр преди 6 години
Ооооо. . . Champ Elysse,oooo allahh akbar... Как е европейски главанаци? Как е евро-либерали. Харесвате ли новата си Исламовропа? Израелците успешно насадиха терора в Европа,ама в Израел няма либерали.
8
2
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В Париж е хубаво!А ако си сложиш каска и бронежилетка-и сигурно!Всъщност това е добра бизнес-идея,отдаване под наем на бронежилетки за туристи!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Je suis tolerast.
6
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайте предвид, че повечето арабели там са от "франкофонията". Не са фошли сега. Там са от повече от 50 години. Поколения низши същества, които нямат никакво желание да бъдат нормални. Простотия, нисък интелект, ислям. Заблудите на де Гол как щял да накара другите да заобичат Франция. Как щели да бъдат част от демокрацията. Демокрацията е приложима спрямо висши индивиди изповярващи разум и отговорност. Низшите разбират само от езика на тоягата и сатъра.
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, що така интеграцията не върви с тия, бе френски каппути?
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ми се струва че до Париж повече няма да идвам."То само Париж да беше! Ами Лондон, Берлин, Брюксел?
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предизборна агитация по френски
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късмет имахме. Въртяхме се на същото място, където се стреляха само преди 20тина минути. Навсякъде е пълно с въоръжени с автмати и пак има мераклии да нападат. Ми се струва че до Париж повече няма да идвам.
1
1
 
39
 
! Отговори
Умник преди 6 години
А интеграцията кога?