"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия

Страната ги обяви за екстремистка организация и ги забрани
Обновена: 20 апр 2017 22:25 | 20 апр 2017 22:22,
89
"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия
Снимка: архив Reuters

Върховният съд на Русия постанови, че "Свидетели на Йехова" е екстремистка организация, след като министерството на правосъдието поиска да му се разреши да закрие местната централа на организацията, която се намира близо до Санкт Петербург, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски осведомителни агенции.

Руските власти са включили редица публикации на религиозната група в списък на забранената екстремистка литература, а прокуратурата отдавна я представя като организация, която разрушава семейства, насажда омраза и заплашва човешки животи. "Свидетели на Йехова" заявяват, че тези квалификации са неверни.

С днешното си решение Върховният съд на Руската федерация нареди незабавно да се прекрати дейността на всичките 395 представителства на "Свидетели на Йехова" в страната, а имуществото на организацията се иззема, предаде ТАСС.

Религиозната организация заяви, че ще обжалва решението в апелативната камара към Върховния съд. Ако и тя не го отмени, ще сезираме Европейския съд за правата на човека, каза представител на "Свидетели на Йехова", съобщи БТА.

Засега решението на съда не е влязло в сила. Ако бъде обжалвано, то ще влезе в сила след оповестяването на апелативното постановление.
Ако не бъде обжалвано, решението ще влезе в сила след 30 дни, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха . Уж исляма е най- вреден , а него никой не го забранява .
32
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Многоходовия и безаналогов отново се връща към изконните съветски ценности - религията е опиум за народа. Жалка работа. Нито съм религиозен, нито ми дреме за Свидетелите ... да забраняваш религия обаче е признак за наистина голяма паника.
31
6
 
48
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
евалла Володя, отново правилен ход..........
30
6
 
30
 
! Отговори
американска щерка преди 6 години
В един от Институтите на БАН работи жена, която е дъщеря на американка и човек от НАТО. После американката се развела, сключила втори брак с български сороссадист от Отворено общество и довела и щерка си тук.После с някакви предимства я настанила в БАН, нали след 1989 г. получиха много привилегии.Сега тази не-българка, която е на доста посредствено интелектуално ниво,защитава сектите и сиентолозите, чиито корени се преплитат с краварските интереси за хегемония и усвояване на материала у нас
29
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че свидетелите с какво заплашват толкова Русия?
28
12
 
13
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Йехова е лакален мини дявол, който си е избрал евреите за да владее чрез тях света. За този йехова всичко се знае, но за евреите почити нищо. Не се отгрича и не се твърди че са племе от Обетаваната страна, Палестина, защото там са пристигнали чак 1948г. Сбирщина от южните републики на Съв. Съюз като Чечня, Азербайджан, Армения и разни тюркски племена включително и съвременна турция, както и управленческия елит на бандитската държава Хазария - Великия Каган и пашите му с харемите си.
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ПРАВИЛНО, ТЕ СА СИ ТАКИВА
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенчо 30Нима забрави нашите монаси??!! Ей тези попски хрантутници все гледат треската в окото на "поляците" а не виждат дъбът в тяхното! Така ги учат фарисеите и съдукеите ама нещо не им излиза сметката!
25
9
 
20
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 6 години
И сега свидетелите на йехова ще дойдат в българия, за да могат нашите скинари да ги съдират от бой, а не да се занимват с обикновени nедaли по трамваите щото ги е страх от циrаните.Супер. колко бoй трябва да ядат тия боклyци не е истина - и свидетелите, и сцинтолозите, и евангелистите...за едно светско общество религиите са излишни и със затихващи функции
24
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша има вековни добросъседски отношения с Русия , които са създали нация от устойчиви русофоби . Изобщо Россията се слави като добър съсед сред всичките граничещи с нея или граничили някога и вече погълнати страни.. Питайте афганистанския народ ,който без разрешение реши да организира не каква да е ,а социалистическа революция в задния и двор .
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 - какво ощо имат "Свидетели на Йехова " с Европа или се чудеше какво точно да кажеш и понеже в главата ти са само евро.***.да.ли и со.росо.*** това и написа . Иначе съм напълно съгласен с руснаците , принципно и традиционните религии са направили много бели на човечеството , но това дори не е точно религия ,а по-скоро финансова пирамида .
22
13
 
6
 
! Отговори
В един отИнститутите преди 6 години
на БАН работи жена, която дори не е българка, а е дъщеря на рускиня и човек от Централна Европа.После рускинята се развела, сключила втори брак с българин и довела и щерка си тук.После с някакви предимства я настанила в БАН, нали преди 1989 г. имаха много привилегии.Сега тази не-българка, която е на доста посредствено интелектуално ниво, но е с научна степен, води ожесточени спорове, когато стане въпрос за секти и твърди, че те не бива да се забраняват, защото някъде си били официално признати.
21
5
 
25
 
! Отговори
Идваха и у нас, преди 6 години
преди 6-7 години. Не се представиха, че са от секта. Просто позвъниха на вратата и казаха, че раздават образователни списания. Връчват ти нещо и си тръгват. Гледам, преразкази на библейски притчи и картинки като за деца.След няколко месеца пак позвънили и дали подобно нещо на майка ми.В един от материалите в новия брой на списанието обаче ставаше въпрос за тази секта.Когато дойдоха за трети път, носеха безплатни билети за концерт. Казах, че сме православни и държим на това.Повече не са идвали.
20
10
 
41
 
! Отговори
Хуманитар преди 6 години
Два пъти звъняха някакви смешници у дома. Два пъти им обясних , че съм православен християнин.На третия път слязох долу със Зевс/питбула ми/ и гол до кръста. Да отбележа , че съм целият в татуси.Повече не дойдоха. Не само у нас , но и в никой от съседите.
19
5
 
32
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Абе не знам какви са ги вършили в Русия,ама тука доста поразии направиха през 90-те!Що народ се чалдиса и самоуби!Изобщо всички секти(вкл. ислямските) са за гонене!Имат и наглостта да плашат със Страсбург!Впрочем,днес Т.Мей е заявила,че Великобритания ще напусне съда в Страсбург!Любопитен материал за размисъл-демократична страна ли е GB или тоя съд не струва?
18
6
 
43
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Русия си пази държавата,там такива измислени вероизповедания не вървят.
17
4
 
4
 
! Отговори
До анонимен дето ме преди 6 години
Тогава до 1:00 получавах колкото сестра ти за месец,
16
15
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 11 (войнствен атеист)Забравих само да поясня, че аз съм умерен агностик.Просто въпросите с богове и религии не ме вълнуват.Не вярвам в тях но не ги и разбирам - атеистът се отрича от Бога.Кой Бог обаче се пита в задачата?Ако си войнствено настроен, значи си готов да се биеш с някакви богове?Значи ги признаваш че са реални? Аз не. И не искам да се бия. Не съм войнствен.Искам да си живея живота нормално, без религии!
15
8
 
15
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Най-лошата издънка на християнството.
14
4
 
34
 
! Отговори
Вимавайте с такива преди 6 години
Дотолкова доколкото знам и съм чел, подобни църкви изискват наистина да се дарява имоти след смъртта. Хората трябва много да внимават защото техните мисионери следят внимателно за хора с отчаяни физиономии, успокояват човека и лека-полека навлизат в личния му живот. Тия евангелистки църкви в САЩ събират чернокожите да пеят като в дискотека, а колите пред църквите са като пред сборище на мафиоти. Има църкви където пастора пуска змии да го хапят за да докаже, че Господ го спасява.