"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия

Страната ги обяви за екстремистка организация и ги забрани
Обновена: 20 апр 2017 22:25 | 20 апр 2017 22:22,
89
"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия
Снимка: архив Reuters

Върховният съд на Русия постанови, че "Свидетели на Йехова" е екстремистка организация, след като министерството на правосъдието поиска да му се разреши да закрие местната централа на организацията, която се намира близо до Санкт Петербург, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски осведомителни агенции.

Руските власти са включили редица публикации на религиозната група в списък на забранената екстремистка литература, а прокуратурата отдавна я представя като организация, която разрушава семейства, насажда омраза и заплашва човешки животи. "Свидетели на Йехова" заявяват, че тези квалификации са неверни.

С днешното си решение Върховният съд на Руската федерация нареди незабавно да се прекрати дейността на всичките 395 представителства на "Свидетели на Йехова" в страната, а имуществото на организацията се иззема, предаде ТАСС.

Религиозната организация заяви, че ще обжалва решението в апелативната камара към Върховния съд. Ако и тя не го отмени, ще сезираме Европейския съд за правата на човека, каза представител на "Свидетели на Йехова", съобщи БТА.

Засега решението на съда не е влязло в сила. Ако бъде обжалвано, то ще влезе в сила след оповестяването на апелативното постановление.
Ако не бъде обжалвано, решението ще влезе в сила след 30 дни, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
15
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 11 (войнствен атеист)Не, мормоните са други. Свидетелите твърдо се придържат към моногамния брак на един мъж с една жена, докато мормоните са като някои мюсюлмани - разрешено им е многоженството и масово един мъж има по няколко жени. Най-много са в щата Юта, там даже се смята че Юта е теократична държава, като Иран!Но и едните и другите са един дол дренки - болни мозъци.Не виждам защо обаче Путин ги смята за екстремисти - може би защото са пацифисти и отказват да служат в армията?
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми работи от 9.00 до 17.00 като нормалните хора, бе. Да си учил за нормална професия, не за слугинчето по масите.
11
3
 
41
 
! Отговори
йе-хо преди 6 години
Тук си имаме "Свидетелите на Бойко". На всички избори за него гласуват.Де е Путин да го забрани.
10
6
 
13
 
! Отговори
Въпрос до пост #1 преди 6 години
Какво точно означава,,Черквата на Саентоложците'' ? Може би имаш предвид сектата на сциетолозите... Най-драго ми става, когато плоски умове да поучават с даскалски тон. :) :) :) Благодаря за което.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работих до 1:00, лягах си в 3:00Познайте какво ставаше като ми звъняха в 8:00?
8
5
 
17
 
! Отговори
войнствен атеист преди 6 години
До 5Тия не са ли мормони?Боби Турбото им се подигра лошичко преди ехее колко време. Смятай щом още ги има, що лапачка прибират от наивниците...
7
43
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 8На кое е било крайно време? Свидетели на Йехова са били преследвани по времето на Хитлер от нацистите. И сега Путин за пореден път показва приликата си с този германец.Да не споменавам че Путин говори свободно немски и не само че говори, но го и демонстрира често по телевизията.
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, крайно време беше.
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези навремето ядоха бой в Бургас. Има клипче в тубата, биячите май бяха от някаква футболна агитка, но като цяло хората не ги искаха в града си.
4
16
 
9
 
! Отговори
свидетелите преди 6 години
Ще си преместим седалището в БГ. Тук ще ни приемат с отворение обятия
3
11
 
48
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
О тези са много болни .Една позната се подлъга по ненормалните им идеи и 7 месеца не се прибра у тях.Изглеждаше като претърпяла лоботомия , надрусана и с промито съзнание.Подписала разни документи и семейството и се раздели с половината имущество.Религиите са създадени от луди за глупави хора.Не се връзвайте и се оповавайте на собствените си сили и близките си.Богове НЯМА, има само болни хора с лоши намерения.
2
5
 
31
 
! Отговори
Истината преди 6 години
А какво чакат че не направят същото за Исляма, който е причина за толкова смърт, омраза и подтисничество откакто е бил създаден преди 1400. Религия, която сее омраза трябва да бъде забраняване. Това не противоречи на свободата на религията! Но да си свободен, не значи да налагаш на другите или да убиваш, нали така?
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Сега е наред и Черквата на Саентоложците ако вече не са ги спрели! Том Круз ще събира кукуруз!