"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия

Страната ги обяви за екстремистка организация и ги забрани
Обновена: 20 апр 2017 22:25 | 20 апр 2017 22:22,
89
"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия
Снимка: архив Reuters

Върховният съд на Русия постанови, че "Свидетели на Йехова" е екстремистка организация, след като министерството на правосъдието поиска да му се разреши да закрие местната централа на организацията, която се намира близо до Санкт Петербург, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски осведомителни агенции.

Руските власти са включили редица публикации на религиозната група в списък на забранената екстремистка литература, а прокуратурата отдавна я представя като организация, която разрушава семейства, насажда омраза и заплашва човешки животи. "Свидетели на Йехова" заявяват, че тези квалификации са неверни.

С днешното си решение Върховният съд на Руската федерация нареди незабавно да се прекрати дейността на всичките 395 представителства на "Свидетели на Йехова" в страната, а имуществото на организацията се иззема, предаде ТАСС.

Религиозната организация заяви, че ще обжалва решението в апелативната камара към Върховния съд. Ако и тя не го отмени, ще сезираме Европейския съд за правата на човека, каза представител на "Свидетели на Йехова", съобщи БТА.

Засега решението на съда не е влязло в сила. Ако бъде обжалвано, то ще влезе в сила след оповестяването на апелативното постановление.
Ако не бъде обжалвано, решението ще влезе в сила след 30 дни, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
DIMITAR преди 6 години
До Фори Правилно е разбира се. Трябва да се покръстиш на осъзната възраст, както е покръстен Исус. Всички сме кръстени на неосъзната възраст по езически навици и принципи. Затова трябва да се покръстиш наново с избраната от теб църква. Друг е въпроса дали си избрал правилното място. Относно Свидетелите на Йехова, бъдете спокойни. Бъдещето е в ръцете на тази честна и почтена организация, която е обвинена без доказателства за екстремизъм и посредством нагласени доводи.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да има такива жестоки хора! Освен че руснаците по време на съдебния процес, който следях отблизо, жестоко се излагаха, защото НЕ можаха да посочат нито един случай на екстремизъм, се чудя какво ли толкова са направили тези Свидетели на Йехова...терористи ли са, самоубийци ли са...
71
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До РусофилСамо 20 години дърводобив в Сибир ще ги излекува тия зомбита, засега в Русия, скоро и у нас!-------------Ще станат патриоти ли, какво?
70
6
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Ей затова ги обичам братушките и ходя с руско знаме на 9 май и на 9 септември, защото си пазят държавата от външни и вътрешни врагове! А у нас йеховистите разнасят сектантска отрова на всеки ъгъл. Знаете ли, че тия зомбита не почитат българския флаг и националните празници на България и изобщо на никоя държава по света??? Само 20 години дърводобив в Сибир ще ги излекува тия зомбита, засега в Русия, скоро и у нас!
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Свещена простота Куба ли ? Че нейният БВП е по-голям от този на демократизирана България въпреки обсадата . За простотията няма граници и мераклии. И оня ден видяхме Северна Корея по ТВ - ,,гладните ,голите и живеещите в пещери ,,Това което са построили за една година тук и за 10 нямя дя стане и за 20 .
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Хе ,хе . .Търпимост и толерантност - мантри -дрън- дрън ! И защо тогава в Исраел,акушер на Свидетели на Йехова , няма търпимост и толерантност към всичко чуждо ? Защо арабите с Исраелски паспорти нямат право на собственост, нямат право да гласуват ? Ние сме екстремисти,а те, агенти на чуждо влияние и рушители на вековни традиции са ,мили и кротки агънца, и ние трябва да наведем главички ипокорно да ги слушкаме .И да пляскаме с ръчички след поредният атентат ли ? Хе ,хе. Тъпо !
67
1
 
13
 
! Отговори
Тори преди 7 години
Ей, тук само Свещена простота е начетена и образована явно. Във всяко мнение споменава думата "невеж". Сега я е научил ли, що ли? Ти самият към коя църква принадлежиш, та така жарко защитаваш евангелистите и протестантите? България е православно християнска държава, за добро или лошо, а иначе всеки има право да избира за себе си. Нищо лошо няма в икономиката на Маркс, само аааадски невежите реагират бурно като чуят Маркс, социализъм и т.н.
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен да се помолим за ересите и сектите да се покаят друго не можем да направим за тях.Колкото до лъжите за Православието, които слугите на лукавия ни натрапват,нека не забравят,че насред самият Йерусалим, където Православието е обградено от врагове се спусна само преди дни Благодатният огън.Това Божие свидетелство ще продължи докато се сбъдне:"Син Човеческий,кога дойде ще намери ли вяра на земята?"Лука 18:8.А тогава всеки според делата и вярата.Господи Исусе Христе,Боже наш.Помилуй мене грешни
65
7
 
10
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Проверете им имотите с какво са придобити. Иначе мястото им е в страните като Афганистан, Турция, Йордания - да помагат там
64
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия им е писнало на хората да им чукат на вратата и да м обясняват сектантски глупости. Много ги бавиха тези.
63
7
 
25
 
! Отговори
11 преди 7 години
Браво, много правилно, така трябва.
62
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая секта - Свидетелите на Йехова, която действа разрушително на нашето общество, е крайно време да бъде изгонена и от Бълагиря.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СисиСкъпа Сиси и за теб се отнася написаното за Миглена.
60
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МигленаМиглена, ти си крайна като екстремистка.Нямаш представа какви точно са различните Евангелски църкви, но това не ти пречи да ги мразиш. Търпимост и толерантност. Иначе не се различаваш по нищо от радикалистите. А забравих, и се информирай и образовай преди да даваш крайни квалификации. Иначе олекваш.
59
16
 
7
 
! Отговори
Свещена простота преди 7 години
И за последно- Свидетели на Йехова наистина са секта.Но през призмата на Библията. Но да ги сравнява с протестантите-това е невежеството! А през призмата на Библията-Православието е най-окултното християнско течение от трите-католицизъм, протестантство, православие. Всички тези "символи" в православието идват от езическите обичаи .И това е лошото на православието-че то е само символи, а няма живот и истина в него! Видяхме и Баба Гуци, и Ники Ролекса,и Киро Лимузината, и поповете-ченгета ....
58
0
 
8
 
! Отговори
Фори преди 7 години
До Свещена простотаАз спазвам тези принципи, но евангелистите ме отхвърлиха, защото отказах да се покръствам повторно! Това правилно ли е ?
57
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЙЕХОВА Е ЕВРЕЙСКОТО БОЖЕСТВО НА КОЕТО СЕ КЛАНЯТ Ч*ФУТИТЕ,НО ТО НЕ Е МЪЖ ,А Е ЖЕНА И Е ИЗОБРАЗЯВАНО С ГЛАВА НА КОЗЕЛ И ЖЕНСКИ ГЪРДИ И ГЕНИТАЛИИ.ТОВА БОЖЕСТВО ЕВРЕИТЕ В СВОИТЕ СКИТАНИЯ СА ГО ВЪЗПРИЕЛИ ОТ ДРЕВЕН ВАВИЛОН КЪДЕТО ДРЕВНИТЕ ВАВИЛОНЦИ СА СЕ ПОКЛАНЯЛИ НА БОГИНЯТА ИЩАР-БОГИНЯ НА ПЛОДОРОДИЕТО И СЕКСА МАДАМ ЙЕХОВА МОЖЕ И ДА СЕ СВЪРЖЕ ОЩЕ С ДРЕВНИЯ ЕГИПЕТ И ТЯХНАТА БОГИНЯ ИЗИДА .ЙЕХОВА Е САТАНИСТКИ КУЛТ И НЯМА НИЩО С НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ,КОЙТО ЕВЕРИТЕ РАЗПНАХА.
56
8
 
6
 
! Отговори
Свещена простота преди 7 години
Кирчо- Библейските принципи са-Не кради, не лъжи, обичай ближния си/тоест и конкурента си/..Това са принципите на икономиката по света. Не случайно хората казват-искам съседа ми да е добре, за да съм добре и аз. Ние , понеже сме "най-умни" казваме-Не е важно аз да съм добре-важното е Нане да е зле. Затова и виж има ли зле икономическа държава, където християнството да не е било в центъра? Ама да не можеш да видиш разликата-значи си сляп! И невежа.Затова-чети,ама не Марксизмо-ленинизъм!
55
7
 
1
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
До Свещена простотаМоже би имаш предвид "протестантската трудова етика", а не начина по-който тези четат редактираната библия ?Виждам, че по-социологичски изследвания - невярващите в Холандия са мнозинство
54
4
 
0
 
! Отговори
Иво преди 7 години
До ако в една държава..Tи май си доста нанормален ?