Кандидатите за президент на Франция осъдиха терора

Изразиха солидарност с полицията след стрелбата в Париж
21 апр 2017 08:52, Елка Василева
9
Кандидатите за президент на Франция осъдиха терора
Снимка: Reuters

Кандидатите за президент на Франция изразиха солидарността си със силите на полицията след снощната стрелба в Париж, при която беше убит един и ранени двама полицейски служители, предаде Асошиейтед прес.

Атаката беше извършена в момент, когато 11-те кандидати участваха в телевизионно предаване преди първия тур на изборите в неделя.

Реагирайки в пряк ефир, кандидатите единодушно осъдиха атентата, отбелязва Франс прес.

Още по темата

Пред телевизия "Франс 2" кандидатът консерватор Франсоа Фийон и кандидатката на крайнодесните Марин льо Пен обявиха, че анулират планираните си за днес предизборни прояви заради атентата на "Шанз-Елизе".

Марин льо Пен изрази в Тwitter съчувствие към служителите на полицията, "станали за пореден път мишена".

Центристът Еманюел Макрон каза, че в мислите си е със семейството на убития полицай, а социалистът Беноа Амон заяви в Тwitter пълната си подкрепа за полицията срещу тероризма.

Представителят на крайната левица Жан-Люк Меланшон призова хората да не се поддават на паника, а Макрон предупреди, че "тази заплаха ще е част от ежедневието през следващите години".

Льо Пен, която в последните дни засили риторика си по традиционните за партията й теми като имиграцията и сигурността, отново заяви, че ще бъде абсолютно непоколебима по отношение на терористичната опасност и разкритикува прекалената толерантност на френските власти.

"Борбата срещу тероризма трябва да е абсолютен приоритет на следващия президент", заяви Фийон и призова за създаване на международна коалиция за борба с екстремизма.

Всяка намеса в Близкия изток води до засилване на ислямския фундаментализъм, както нагледно показа ситуацията в Либия и Ирак, каза в предаването на "Франс 2" Марин льо Пен, цитирана от ТАСС. Доналд Тръмп не спази обещанието си САЩ повече да не участват във военни кампании в Близкия изток. Призовавам да не се правят грешките, допуснати в Ирак и и Либия. Именно военната намеса в тези страни доведе до увеличаване на ислямския фундаментализъм, каза водачката на крайнодесния Национален фронт.

Льо Пен каза, че двете най-важни задачи, които смята да реши, ако стане президент, са борбата с тероризма и гарантиране на сигурността. Мисля, че не беше направено нищо за решаването на тези проблеми. Аз искам престъпниците повече да не се чувстват безнаказани, добави тя.

За успешната борба с тероризма е нужен контрол по границите. Ако стана президент, терористите ще бъдат депортирани или вкарвани в затвора, обеща Льо Пен.

Франция трябва да се откаже да продава оръжие на редица чуждестранни клиенти, ако иска да запази статута си на световен арбитър и гарант на международното право, каквато е историческата роля на френската дипломация, каза Беноа Амон. Той заяви, че ако стане президент, ще води независима външна политика.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ЕвроТолераст преди 6 години
Тарамбуките ги Докарват ги в леко приведена поза и ги помпат през ден, а онези счупените в замяна "осъждат" с разни безпредметни словоблудства на листчета хартия. Смешницци! Винаги са били смешни. Още от времето на меко-киткентските им Луи-та дето за никакъв *** не са ставали.
8
0
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Нещо за Евроатлантически ценности никой не говори.
7
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никакво сьчуствие кьм гмо мозьците ядене пиене на бяло вино и накраясьлзи и сополи
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГошоИзвади си главата от *** и разсъждавай поне малко разумно....главата ми винаги е била над пясъка и изван мъглата. Много , да не кажа - всички, знаят истината, но аз съм един от малкото, които имат смелостта да я пишат отрито : всичко което се случва е юдейско-масонско дело! Целто - всички я знаят!
5
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Каква поръчкови стрелби те гонят бе мало*умник!! Извади си главата от *** и разсъждавай поне малко разумно.Ехх тая пропаганда за 28 години ви ебба майката.Всички стрелби ,атентати и прочие са от радикалните, пясъчни плъхове.Болните им мозъци си мислят ,че убиват за Аллах,но всъщност убиват за спонсорката си Велика Кравария!! Тя ги снабдява с автомати,тя им купува краденият петрол.А нежните евродемократи ронят сълзици и си прибират 5цифрените заплатки.Да ги стрелят още!!
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГошоОбещайте му възмездие ,публични екзекуции ,смърт!! От велика сила и колонизатор Франция се превърна почерняла ,забрадена помийна яма.Блато раьвъдник на ислямисти трето поколение.Няма спасение освен забрана на вероизповеданията и екзекуции без съд за радикални мюсюлмани ...ами ако хората прогледнат за реалната истината и ти кажта - е В и си ****ката
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
моето усещане е, че стрелбата е поръчкова и налива вода в мелницата на ... ясно е на кого ... и изобщо - всички стрелби и атентати наливат вода точно в определена мелничка с цел придвижване на глобалните нагласи и процеси в точно определено русло - пълна противополжонст на досегашното световно положение.само сляп не вижда тези неща, които са пред очите ни!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все едно че някои те изнасилва постоянно и ти да осъждаш това деяние и всеки следващ път отново да го осъждаш и да афишираш че не се страхуваш от изнасилвача и живота продължава жалко за европа
1
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Те освен да се надупят и да покажат толерантност и разширени евроатлантически отверстия друго не правят.Стига сълзи и приказки бе либерасти, народа е гневен .Обещайте му възмездие ,публични екзекуции ,смърт!! От велика сила и колонизатор Франция се превърна почерняла ,забрадена помийна яма.Блато раьвъдник на ислямисти трето поколение.Няма спасение освен забрана на вероизповеданията и екзекуции без съд за радикални мюсюлмани .