Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?

Въпреки доброто им образование, трудно се реализират
21 апр 2017 12:37,
87
Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?
Снимка: Reuters, архив

Броят на турските граждани, които решават да напуснат Белгия, след като са се установили тук от дълги години, расте, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че тази тенденция е особено видима при младото поколение турци. През 2015 г. Белгия са напуснали 1351 турци и това е с два пъти повече, отколкото в началото на века. Същевременно броят на турците, които се установяват в Белгия, намалява в последните две години. Разликата между идващите и заминаващите остава положителна, в полза на идващите, но крайната бройка е намаляла четири пъти.

Университетски изследовател по въпроса с турците в Белгия заявява пред медиите, че турците, решили да поемат пътя обратно, биват разочаровани, щом се заселят в Турция. Те установяват, че на място обстановката е твърде различна от онова, което са очаквали да заварят.

Турците, които заминават от Белгия, обясняват, че се чувстват дискриминирани, особено на трудовия пазар. Те се затруднявали да намерят прехрана, въпреки че повечето от тях имали добро образование. Изводът на младите турци е, че не се чувстват у дома нито в Турция, нито в Белгия, предаде БТА.

Статистиката сочи, че в Белгия живеят около 250 хиляди турци. Сред онези от тях, които имат право на глас, близо 78% наскоро подкрепиха идеята за промени в турската конституция в свикания от Анкара референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е религията вече всеки сам си я избира. И да си турчин не значи, че си мохамеданин. Но вече за религията си отговорен, защото можеш да я смениш. Както и аз смених исляма с християнството.НО КРЪВТА НЕ МОЖЕШ ДА СИ СМЕНИШ.
39
5
 
32
 
! Отговори
Циник до 42 преди 7 години
Така е - но след това - може да избира - да трепе ли неверници в името на аллаха!Те там - е тънката разлика!Когато българин се самовзриви в джамия в името на Христос - обади ми се!
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият факт, че някой оценява в днешно време друг човек въз основа само на цвят на кожата и етнос е неприемлив. Никой не избира какъв да се роди.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той референдума имаше своите недостатъци и странности, ама нямаше бременни жени да носят в ръце разни торби с готови бюлетини.
36
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция се оказва, че има пряка демокрация, а в България има пряка партокрация. Ама това е защото турците са глупави.И добре нека изброим някои неща, които показват на 100 %, че турците са по-глупави от българите:1. Българите гледат турски сапунки.2. Минималната (социалната) пенсия в Турция е 1000 лв.3. Метрото в София се строи от подизпълнители, турски фирми.
35
2
 
14
 
! Отговори
Циник до 39 преди 7 години
Колко "реален" е референдума в Турция....е много сложен въпрос! Преброявани са бюлетини без печат - сиреч - едно към гьотере!И не разбирам "гордостта" ти от този "чок резил" - вие - турците - показахте на света, че си искате султана! Ако не беше заплашително - щеше да е жалко, и смешно!Сърдете се на себе си - не на нас!
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизам от тая тема, защото такива работи като "Вие турците'"не ми допадат. Мога да отговарям едиснствено за себе си. Те турците са 100млн., за всеки ли да отговарям?А и с лъжи как се спори? 48,5 % от гласуващите бяха против Ердоган. към 25 млн. души, които имат право на глас. А кога в България е имало реален референдум?През 1944 г. ли? Кога. Никога. В Турция за всичко се пита нароа в реален референдум, а тук референдума не може да стигне до урните, защото политиците не искат. Референдуми "0"
33
8
 
19
 
! Отговори
Циник до 35 преди 7 години
И? Какво като е 2017? Вие турците ( и алаходупците ) като цяло сте заседнали в 17 век! Изгаврихте се със заветите на най-свястния от вас - Ататюрк! Казахте Да - на мераклия диктатора - дето напърни каушите с ваши братя, и сестри! Очаквам след някоя , и друга година - и при вас аятоласите да започнат да бесят по крановете несъгласните с режима!Вие се превръщате в опасност за западната демокрация - милиони фанатични вярващи!
32
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето явно не съм за този форум. Каквото като съм турчин? Нито ми харесва някой да пише на латиница, нито ми харесва някой да ми казва, че трябва да съм българин. Абе хора вие в кой век живеете? Единият не може да пише на кирилица, другият определя кой какъв да бъде. Ако не съм бил българин край. По света има 7000000000 души от които българи са само 9 млрд. Всички останали не са българи.Жалки сте и едните и другите.И българските турци и българите в тази държава.Годината е 2017 а не 1984.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те добре са подкрепили ердоган,ама сега ще и смъкне на тази от снимката бялата къса поличка и като се върне в анадола ще и заббули фереджето.
30
6
 
14
 
! Отговори
Циник до 30 преди 7 години
Го*ведо - аз пиша на български!А ти "крещиш" на латиница!Струва ми физическо усилие да поддържам липсата ти на стандарт, и култура!Бегай плюй българите в турските форуми!Разбра ли ***?Сигурно главата ти е плоска отзад!Това ви е антропологичен белег!
29
4
 
18
 
! Отговори
27 преди 7 години
Видял съм ви какви сте и в Белгия, и в Германия. Бачкате в строителството и правите кебапчета. За друго не ви взимат в Белгия (а и из Европа). Предпочитат не само българите, а и африканците, и арабите пред това да наемат турци. Не ви иска никой. Това е истината, независимо какво пишеш ти. Бачкатори сте - признавам го, но ви е много ниско IQ-то и сте много ограничени, а това ви пречи да се развивате.
28
11
 
5
 
! Отговори
TURK преди 7 години
До *** до 27DAJE NE UMEETE DA PI6ETE I GOVORITE KAKTO TRQBVA :)))))AMA ZA TOVA SE ISKA MALKO KULTURA I PONQTIE ZA TOVA KAKVO STAVA V SVETA IZVAN TVOQTA ORBITA NALI :) VIE NEKA SI PRODALJETE S TOQ SI MANTALITET BELKIM TRAGNETE NA TRETA ILI 4ETVARTA SKOROST :)
27
2
 
9
 
! Отговори
321 преди 7 години
то всеки, когото не са му дали министерски пост или поне директорска служба казва че е дискриминиран.Ако не ми разрешаваш да опъна жена ти или тебе на задна, пак ме дискриминираш
26
9
 
5
 
! Отговори
OBQVA преди 7 години
DO VSI4KI TURCITALANTLIV I OBRAZOVAN BALGARIN S DVE VI66I OBRAZOVANIQ TARSI RABOTA KATO SERVITYOR V TURSKI RESTORANT.I SLED RABOTEN 4AS MOJE I DA MIQ 4INII
25
11
 
9
 
! Отговори
TURK OT BELGIQ преди 7 години
До Батко4EDO AZ SAM SI TUR4IN OT TURCIQ KOYTO E PRAVIL DESET GODINI BIZNES V BG, OBIKOLIL SAM NA VSQKADE PO EVROPA I DA TI KAJA 4E VIE BALGARITE STE NAISTINA JALKI I V BALGARIQ I V 4UJBINA. DOKATO TURCITE SA6TO I TURCITE OT BG SA 4ITAVI I RE6ITELNI I SA6TO TAKA NIKOGA NE SE OT4AQNI.NO KRAQ NA BALGARITE NQMA DA DOYDE TO PROSTO E DO6LO OTDAVNA.I TAKA DOKATO VI ZANIMAVAT S TURCITE TO AMERIKANCITE VI ZALQHA SAS VSQKAKVI DRUGI I NA VSI4KOTO OTGORE VI POROBIHA S IKONOMIKA I VE4E I S ARMIQ
24
2
 
15
 
! Отговори
Циник до 24 преди 7 години
*** - първо ползвай кирилица - и после ми казвай какво ти е набил имама в кухата кр***туна!***!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьлгария тьрси таланти с добро образование като чистачки камериерки край морскотоКрейбрежие! Заплатата е мутренска 500 лв!Та Да идат в Бьлгария като камериерки в сльчев бряг!
22
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ABE PITATE LI SE DALI IMA BALGARI VAOB6TE SLED 500 GODI6NA LYUBOV MEJDU STOTICITE HILQDI MLADI OSMANSKI VOYNI I ZAGORELI MLADI BALKANSKI MOMI.BAS DARJA 4E NQMA NITO EDIN ISTINSKI BALGARIN
21
0
 
22
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 7 години
Дано всички турци напуснат Европа ,и Ердоган да си ги прибере !!