Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?

Въпреки доброто им образование, трудно се реализират
21 апр 2017 12:37,
87
Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?
Снимка: Reuters, архив

Броят на турските граждани, които решават да напуснат Белгия, след като са се установили тук от дълги години, расте, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че тази тенденция е особено видима при младото поколение турци. През 2015 г. Белгия са напуснали 1351 турци и това е с два пъти повече, отколкото в началото на века. Същевременно броят на турците, които се установяват в Белгия, намалява в последните две години. Разликата между идващите и заминаващите остава положителна, в полза на идващите, но крайната бройка е намаляла четири пъти.

Университетски изследовател по въпроса с турците в Белгия заявява пред медиите, че турците, решили да поемат пътя обратно, биват разочаровани, щом се заселят в Турция. Те установяват, че на място обстановката е твърде различна от онова, което са очаквали да заварят.

Турците, които заминават от Белгия, обясняват, че се чувстват дискриминирани, особено на трудовия пазар. Те се затруднявали да намерят прехрана, въпреки че повечето от тях имали добро образование. Изводът на младите турци е, че не се чувстват у дома нито в Турция, нито в Белгия, предаде БТА.

Статистиката сочи, че в Белгия живеят около 250 хиляди турци. Сред онези от тях, които имат право на глас, близо 78% наскоро подкрепиха идеята за промени в турската конституция в свикания от Анкара референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
19
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Абе TURK OT BELGIQ, ти да не си от онези *** турци? В нашето село всички са такива и избягаха там да бачкат. Интересното е, че там се представят за българи като дойдат в бг се наричат турци, но не са нито едното, нито другото. Не го казвам с лошо, хората си бачкат, а тези дето останаха у село са 90% с инвалидни пенсии.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе снимката е от Турция и е направена непосредствено след референдума и тея се радват, че Ердоган е спечелил, развяват знамена с "EVET" ("ДА").
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Turcite v ec sa pove4e ot 10 mil vie znaete li za kakvo stava vapros. Za6to mislite 4e evrpata i e 6ube vse pove4e
17
3
 
17
 
! Отговори
лесно е преди 7 години
До @Етнически турчиндо когато се почустваш и наречеш българин, тогава ще е края. Докато държиш да си турчин сред българите и българин сред турците, то винаги ще има някаква дискриминация. Нищо лично - така е устроен света на хора и животни от има-няма 100 мил. години.
16
7
 
23
 
! Отговори
Циник до турчолята преди 7 години
Вие ли ще ми говорите за дискриминация бе...кюпеци!Защо отричате арменския геноцид?Защо Ерсдухан избива хиляди кюрди?Дискриманация - само когато не ви пасва!Имате избор - като не ви харесва България - друм за Тюркия !Ай , сиктир бурда!
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е с различната култура. Ако бяха християни щеше да е друго.Иначе проблем в чужбина имат всички, вкл. и българите. Никой не те приема за свой и е нормално.
14
0
 
9
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Иначе тези двете у лево на снимката бих ги ударил.
13
0
 
5
 
! Отговори
Батко преди 7 години
А ти си много образован Турчин.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същите проблеми имат и турците в България. Нито турци, нито българи, нито в Туция се чувстват у дома, нито в България. Проблемът тук е много отдавна още от времето на насилственото изселване през 1989 г. Много отидодоха и се върнаха, после пак отидоха, пак се върнаха. Трагедия.
11
8
 
5
 
! Отговори
TURK OT BELGIQ преди 7 години
GEYTALA6KI IZMI6LYOTINI :)))I MAY SI IMAT PLANOVE VMESTO OBRAZOVANI TURCI 6TE SI VZEMAT AFRIKANCI AFGANCI ARABI....
10
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не иска диваци, дори и образовани. Като го видиш как е облечен, като чуеш този "звучен" турски език, както и мисленето му, как да наемеш на работа такъв? А Откачалкото им наду шушоните, че са велика нация, изключителна в сравнение с другите. Западното общество е фалшиво, усмихва се, поздравява но слага невидимата преграда. Никой не казва, че културата им е дивашка, самомнението погрешно и не ги иска никъде въпреки, че ги изолира.Мислех си, че ние сме много прости но турците разцепиха мрака
9
15
 
10
 
! Отговори
@Етнически турчин преди 7 години
И кога му се вижда края? Според мен ти се иска, ама реалността е друга. Цял живот съм дискриминиран, защото съм турчин и какво? Това няма да свърши никога. Просто тук е така. Това е, ако ще да си гений, щом си турчин, край.Но човек някак си свиква. Разбира се реагирам винаги, когато ме дискриминират. Но не вярвам че някога тази дискриминация ще се промени. ДпС, ДоСт и там другите комунистически партии нищо не правят, а и не ги интересува. За тях е важен комунизЪма. Нали са партии на ДС.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искат да се интегрират ще бъдат дискриминирани. Какво толкова чудно?! В Германия вече трето поколение не могат да се интегрират - ходят зачулени и не спазват законите, ама нещо в Турция не им се връща че опасничко там. Вчера докато пътувах в метрото пред мен се разкри мила гледка - две забрадени с по 3 деца всяка едва ги усмиряваха докато един немски баща недоволно гледаше и държеше малката си руса дъщеря в ръцете си. Кой е виновен? Турците или немците, че правят само по едно дете?
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ако си мислят, че в Турция лесно се намира работа...
6
0
 
15
 
! Отговори
белгиеца преди 7 години
"Университетски изследовател по въпроса с турците..." - това официална длъжност ли е? Сигурно имат и университетски изследовател по въпроса с сирийците, университетски изследовател по въпроса с афганистанците, университетски изследовател по въпроса с пакистанците... Май само нямат университетски изследовател по въпроса с европейците.
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По дрехите посрещат ...Те как очакват да си намерят работа като ежедневните им дрехи не се отличават от тези на имамите?!?!
4
5
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
щом гласуват за султанат да напуснат европа и да се вьрнат в турция
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естестветно бе, манг*алите в Ман*галистан да си отиват. Навсякъде ще са дискриминирани освен в Турция. Така е и с нас като отидем на запад. Какво е чудното не е ясно. Всеки, който наема работна ръка отвън го прави, за да му е по-евтино.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да идват в Бг трябват камериерки.
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ххаахахаха! Интеграция и мултикултурализъм, БАТЕ!!! ЕПИК ФЕЙЛ.