КНДР готови за велика война, за да обедини Севера и Юга

Пхенян е разтревожен от изпращането на американски самолетоносач
Обновена: 23 апр 2017 08:24 | 22 апр 2017 21:18, Петя Славова
93
КНДР готови за велика война, за да обедини Севера и Юга
Снимка: Reuters

В случай на провокации от страна на САЩ КНДР ще започне военни действия с цел обединяване на Севера и Юга, предупреждава днес централното севернокорейско издание "Нодон синмун", цитирано от ТАСС.

Още по темата

"В отговор дори на незначителни провокации от страна на САЩ народът и армията на КНДР без никакви колебания ще подхванат велика война за обединяване на родината", подчертава вестникът, който изразява мнението на ръководството на управляващата Корейска трудова партия. Изданието осъжда "безумната политика на Вашингтон, който не се замисля за евентуалните катастрофални последици от този курс".

Статията отбелязва, че според Пхенян "отдавна е минало времето, когато САЩ имаха възможност да заплашват КНДР с ядрено оръжие". Но, както твърди "Нодон синмун", "САЩ все така кроят планове да окупират северната част от Корейския полуостров с помощта на своите съюзници - Япония и Южна Корея".

При това положение - "провокирана от подпалвачите на война, КНДР ще отговори с превантивен удар собствен модел и със справедлива война за обединяване на родината", пише БТА.

Официални лица и медии в Северна Корея посочват, че Пхенян е разтревожен от изпращането на американския атомен самолетоносач "Карл Винсън" начело на военноморска ударна група край Корейския полуостров. Днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви пред журналисти в Сидни, че военните кораби ще пристигнат в Японско море "до дни, преди края на месеца".

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) информира по-рано, че в състава на съединението, освен самолетоносача, влизат палубното авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните ескадрени миноносци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майър" (Wayne E. Meyer), екипирани с противоракетни системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Чамплейн" (Lake Champlain).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: войнаСАЩПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Маккарти унищожи 90% от армията на дядото на Дебелака Ким Ир Сен та се наложи Китай и Съветския Съюз да молят Америка за примирие на 38-ия паралел, сега генерал с име Макмастър ще унищожи на 100% армията на внука Ким Чен Ун, но този път примирие няма да има, защото Южна Корея ще освободи окончателно от дивашкия комунизъм народа на Северна Корея.
44
4
 
20
 
! Отговори
Ким-Ир-Сен-Чен-Ир-Ун преди 7 години
Северна Корея е един резерват на таласъми, който китайците съхраняват, за да им е обеца на ухото в какво щеше да се превърне държавата им, ако не бяха реформите на Дън Сяопин.Най-големият кодош е самото название на държавата - "народна", че и "демократична".Представете си само как ще реагира средностатистически севернокореец, ако случайно попадне в центъра на Сеул.Пълен майтап!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Да знаеш само колко наивно звучиш! По-добре вземи се ограмоти, като прочетеш колко инциденти има с кериърите! Ще се учудиш!
42
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СатаНАТОНяма да бягат, не се бой! А да се скрият има къде - цяла С.Корея е издълбана като швейцарско сирене. Стотици, хиляди километри тунели в скалите, складове с храна и оръжие. И един народ, готов за бой - работлив, просветен, дисциплиниран, с прилично въоръжение. Един кореец може да попилее десетина мекоръки натовски гащници. Интересно би ми било най-дребният на левия фланг да излезе срещу великия ни каратист "Три пъти премиер на Република България"! Ипон!
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Да това е съобщението на Пентагона, но то е предназначено за Ким Чен Ун и единствената дума заради която е пуснато това съобщение е Philippines. Показаха и клип на самата "катастрофа" пълно менте сглобено от няколко предишни действителни катастрофи.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е решил един милион севернокорейци да оставят костите си в демилитаризираната зона, това вече си остава проблем на Ким Чен Ун. Не чете история този шишко, забравил е че дядо му изгуби 1 милион във войната с юга и не постигна нищо. Виж китайците те помнят че загубиха 400 хиляди души в корейската война и сега застанаха на правилната страна.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С удоволствие ви съобщавам новината от вчера:An F/A-18E Super Hornet on approach to land on aircraft carrier USS Carl Vinson (CVN-70) crashed on Friday near the Philippines, Navy officials told USNI NewsЗащо с удоволствие? Защото пилотът е спасен! И още - в природата симетрията е често явление. Неотдавна имаше два инцидента със самолети на "Адмирал Кузнецов" и замириса на напишкано от кеф на разни деебилести фоби. Ето затова галантно им го връщам. Няма да ги забравя и при следващия "Хорнет"!
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те сега че ядат мариз краварите!
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ракетите на Севера и със самсунгите на Юга, ще бъдат непобедими.
36
5
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Само дето сега не е СССР 2, а 3 и на руля е Путин. Друг е въпросът дали ще подкрепи един психопат, но стане ли конфликт на балканите ще видиш как СССР отнася великите албанци, а USA today, стои безплатно, точно както седя СССР 2
35
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7500 души екипаж! Акулите в Китайско море, от сега са се приготвили за банкет.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бомбите ще излекуват земята унищожавайки, човешките микроби.Бомбите са антибиотици за планетата земя.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише се "***", бе,"българино"!
32
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕЙТИНГА НА ТРЪМП Е БЛИЗЪК ДО 0 В МОМЕНТА!!!С ДВЕ ДУМИ АКО СВАЛИ РЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ И СПАСИ СВЕТА ОТ ТАЗИ ЗАПЛАХА ТО РЕЙТИНГА МУ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ С МНОГО!--------------------------И ДА ИЗБЯГА ГРУХЧО ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ В ПУТЛЕРСТАН ТОВА НЯМА ДА ПОМОГНЕ МНОГО!!!СЕВЕРНА КОРЕЯ ПРИКЛЮЧИ ЩОТО ТРЪМП ИМА НУЖДА ОТ РЕЙТИНГ И ГО ЗНАЕ!!!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** баща ти, който те е направил . Върви и търси мравката след 10 дена . Два пъти ***, че те е сътворил . Кри-тен !
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерата на Карл Винсен беше вчера. Падна му първия въртолет.Сащ били супер и върхат./!?/
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Алоо,Тик..вени.ка .!Където се скриха във Виетнам . И после свалени над 5600 летателни единици - 5 600 . 3600 самолета - от които над 50 -Б-52. 2000 хеликоптера . И кой бяга сато нас..ра.н от Виетнам ? Не си бил войник, и си просто един папагал на демонократичната и покорна преса.Нямаш си капка понятие.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от такива смешници и *** като вас . Атомно оръжие ,Космос ,ракети, пещери ,глад .,канибали ????Измислете нещо друго, другари демократи!*** клишета . По простотия и лъжи надминахте десекти пъти и комунделите . А уж -демокрация! Малиииии!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи че си тик..ве.ник ...
26
11
 
10
 
! Отговори
:) преди 7 години
Оффффф, тез смешници въобще кой ги брои за живи? 20 и кусур милиона гладни зомбита, единствената заплаха за себе си, са самите те...