КНДР готови за велика война, за да обедини Севера и Юга

Пхенян е разтревожен от изпращането на американски самолетоносач
Обновена: 23 апр 2017 08:24 | 22 апр 2017 21:18, Петя Славова
93
КНДР готови за велика война, за да обедини Севера и Юга
Снимка: Reuters

В случай на провокации от страна на САЩ КНДР ще започне военни действия с цел обединяване на Севера и Юга, предупреждава днес централното севернокорейско издание "Нодон синмун", цитирано от ТАСС.

Още по темата

"В отговор дори на незначителни провокации от страна на САЩ народът и армията на КНДР без никакви колебания ще подхванат велика война за обединяване на родината", подчертава вестникът, който изразява мнението на ръководството на управляващата Корейска трудова партия. Изданието осъжда "безумната политика на Вашингтон, който не се замисля за евентуалните катастрофални последици от този курс".

Статията отбелязва, че според Пхенян "отдавна е минало времето, когато САЩ имаха възможност да заплашват КНДР с ядрено оръжие". Но, както твърди "Нодон синмун", "САЩ все така кроят планове да окупират северната част от Корейския полуостров с помощта на своите съюзници - Япония и Южна Корея".

При това положение - "провокирана от подпалвачите на война, КНДР ще отговори с превантивен удар собствен модел и със справедлива война за обединяване на родината", пише БТА.

Официални лица и медии в Северна Корея посочват, че Пхенян е разтревожен от изпращането на американския атомен самолетоносач "Карл Винсън" начело на военноморска ударна група край Корейския полуостров. Днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви пред журналисти в Сидни, че военните кораби ще пристигнат в Японско море "до дни, преди края на месеца".

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) информира по-рано, че в състава на съединението, освен самолетоносача, влизат палубното авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните ескадрени миноносци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майър" (Wayne E. Meyer), екипирани с противоракетни системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Чамплейн" (Lake Champlain).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: войнаСАЩПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Почвайте.Само вас чакаме! Конгреса не ми дава да ви запукам пръв.Нямало да бъде прието добре от обществото.Трябва вие първи да почнете.Провокирам ви колкото мога.Ще ви напълня брега с наши кораби .Айде!Изтървете нервите! Дайте на Ун да се напие и да натисне копчето.Няма цял живот да ви чакам!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Що бе барем си заслужат заплатите. Като ги гледам какви разпасани ходят...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MIR . NE NA VOINATA .
62
0
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
обединение на севера и юга чрез атомна бомба...гениална идеа...
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже!! Жалка картинка. Вижте им само камиончетата които дърпат макетите. Приличат на "Чепел" от 1958 г.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако КНДР не се обедини с юга са обречени на гладна смърт.
59
3
 
8
 
! Отговори
Даскалче преди 6 години
дано да няма наемници от така наречената БА да се бият на страната на САЩ според договорките ни в НАТО.
58
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Напротив, никои не иска обединението на севера и юга. Ако великите наистина го искаха то ще ше да стане досега, наи-верятно по мирен път. Помните ли постоянните протести на Южнокореиските студенти преди години. Те бяха част от процесите довели до затопляне - общи икономически зони, събиране на семейства. Това определено не се хареса на някои от великите - оттогава на власт в ЮК са такива като ***. Мисля че Китай и Русия също предпочитаха да държат чучолото СК за да плашат с него (поне преди).
57
1
 
4
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Немога да си представя даже как е възможно да се слеят двете кореи. Идва ми на ум за ГДР и ГФР, но това няма как да стане там. Въпреки това всичко е възможно защото и САЩ и Русия и Китай и Япония биха спечелили страшно много ако двете кореи се слеят. САЩ, Китай и Япония ще загубят много силен конкурент на пазара за електроника, а Русия ще спечели от липсата на военни бази на НАТО в "новата" Корея. Едва ли ще се случи, но вече нищо неможе да ме учуди на този свят.
56
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Разбира се че СК не могат да се мери военно с УСА. Онова което вярвам че притеснява американските военни е, че за първи път тази "крейзи" държава се кани да отговори на атаката не с защита (като Садам, Асад и Кадафи), а с атака - откъдето стрелят там вероятно ще атакуват и те, самолетоносачи, бази и т.н. Ако не могат да го направят (или просто паралелно) може би ще нахлуят в ЮК и ще се смесят с тях. Така или иначе работата ще е дебела този път.... Някой беше написал - трябват много-много пуканки
55
1
 
11
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Обединение? От Сеул икономическата база, а от Пхенян партиините секретари! Да 'ръководят' и ' преразпределят'. Те така си го представят другарчетата. Още от Маркс- идваш на готово и ' упражняваш власт'. А като свърши? Живяхме го. Америка и Русия да се слеят и Путин да управлява!? Леле какви паради ще са. Няма да стане! Ще има поглъщане. А познаите кой- кого!/ За Корея говоря,онова за Америка е само пример за абсурда/
54
3
 
13
 
! Отговори
**** преди 6 години
Айде вземете Афганистан,само как набързо се справиха краварите там,само някакви си 15 години са минали,а талибаните които са въоръжени с прашки,са си още там.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те добре че едно време китай и ссср се намесиха че днес нямаше да има две кореи.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хехе "велика" война..как обичам такива комунистически лозунги :D
51
0
 
8
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Тъй като са го предупрецдавали и американци, и руснаци и китайци да не преминава 38 паралел, аз си вадя извод че корейският полуостров е бил разделен м/у СССР и САЩ още преди края на войната са се договорили. Всичко това го гледах по док. филм NG. Гледайте го - Много е интересен. Само исторически факти с док- ти. Който (като мен) обича историята ще има голямо удоволствие. Направен е филма много "живо" - с док. кадри, а на места има вмъкнати и възстановки. Прекрасен филм!
50
2
 
8
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен58Ще си позволя да Ви поправя: Генерал Маккарти наистина придобива голямо превъзходство с/у северно корейската армия благодарение на стратегическа маневра - Прехвърля по море отряди които изненадват в тил противниците му. Наистина е щял да превземе целият корейски полуостров въпреки предупрежденията в никакъв случай да не преминава 38 паралел. Прекрасен стратег. Много умен и талантлив. И в момента когато преминава 38 п. среща малък 200000 отряд китайци които ги измитат на юг.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя как обединяват юга, които е 54 милиона. Подкрепян от САЩ Нато и Япония :) чакам с нетърпение.
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60"Ти живял ли си при дивашки комунизъм, че много го разбираш, еди кой си под мен с компетентното мнение!"То освен дивашки друг комунизъм няма. Иначе съм живял почти 40 години в дивашко комунистическа България на Тодор Живков.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти живял ли си при дивашки комунизъм, че много го разбираш, еди кой си под мен с компетентното мнение!
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пхенян е разтревожен от изпращането на американски самолетоносачАбе до вчера Пхенян се радваше че големи цели за нечуваните възможности на севернокорейската армия се приближават към тях, сега изведнъж Пхенян от състояние на радостна еуфория изпадна в разтревоженост от едрите цели.То има защо да се притесняват защото още на третата минута от атаката армията на Ун ще остане сляпа и глуха. Нито ще могат да издават команди нито ще има кой да ги получава. След това ще започне методично унищожение