Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се покачва
22 апр 2017 10:18, Александър Попов
221
Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари
Снимка: Reuters

Северна Корея е в готовност за война. Външното министерство на страната съобщи, че страната е миролюбива, но е готова да прибегне до крайни мерки за защита от заплахите от страна на САЩ, пише РИА Новости.

"Непреклонно желание на КНДР е да отиде до края, ако САЩ възнамеряват да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР вече ясно посочи, че нейните контрамерки ще включват и внезапни изпреварващи удари и други мерки", пише в заявлението на министерството.

Още по темата

В документа се подчертава, че Пхенян ще отговори "на тотална война с тотална война, на ядрена – с ядрени удари" и  "непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация".

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца "Карл Винсън".

Ударната група на американският самолетоносач "Карл Винсън" се очаква до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров, заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

"Нашето очакване е, че групата плавателни съдове ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец", обясни Пенс.

Междувременно американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача "Карл Винсън" южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот. Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
25
 
13
 
! Отговори
До 159 преди 6 години
Американците нямат загубена битка във Виетнам, като повечето битки завършват с 10/1 загинали виетнамски войници спрямо американски. Те не губят войната, защото са разгромени от виетнамската армия, а заради общественото мнение вътре в САЩ. Вярно войната е тежка, американците дават жертви особено от изненадващите нападения в джунглите, но не отстъпват и метър от паралела който разделя севера и юга. Просто войната се оказва безмислена за обществото
139
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея готова за война,Това без съмнение означава че Ким Чен Ун се е запасил яко с памперси номер ХХХХХL.
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е вярно,Убералес.Но в съвремието нещата вече не са така. Всъщност информацията за останалия свят днес е много по-достъпна за обикновените корейци и те са съвсем наясно за своето положение.Нищо ,че плакаха тъй "горко" за предишния "безсмъртен лидер".
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната във Виетнам е била само още един плацдарм на големия Двубой.В този Двубой е разковничето на всички световни конфликти от 100 годин насам.
136
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво братя корейци.Ако ще е гарга да е рошава.
135
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната във Виетнам продължи 2-3 години. Как ли не ги убиваха виетнамците, как ли не ги тровиха с химическо оръжие, накрая Сащ се изнесе оттам без победа. Толкоз си могат. Единственото, което могат е да бомбардират и да бягат. Страхливци.
134
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде много се съмнявам, че някой кореец би искал "да даде героично живота си" за Свин Пух Чучх.Но вероятно 99% си мечтаят да са жители на Ню Йорк.
133
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирише на пържени ястребчета и оосраните им лакеи. Една корея ги прави смешни и лицемерно ореваха света пак.
132
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тутинаучи се да пишеш бе,***!Аман от прости комунистически ***!!
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато дойдат републиканците на власт в САЩ само си търсят къде да направят поредната война. Северна Корея има голям късмет, че са до Китай, които имат интерес да ги има, заради влианието на САЩ в Япония и Южна Корея иначе ще гризна дървото. Буквално нямат никакъв шанс, за две седмици ще изчезнат от картата на света като държава.
130
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако краварите използват ядрени оръжия, срещу тях ще се надигне целият нормален, човешки свят. Да не забравяме, че САЩ единствени са използвали ядрено оръжие срещу чужда държава! САЩ - световен терорист номер 1
129
8
 
9
 
! Отговори
коко преди 6 години
познавам едно китайче, което продаваше на илиянци и той много отдавна ми беше казал, че СК нищо нямат, само стари руски калашници и всичко каквото се изстрелва и тества е на китайцити, които го продават на американците и еврейчетата.
128
8
 
17
 
! Отговори
тути преди 6 години
Със сигорност, кореиците ще могат да унищожат американската боина група около Северна Корея. А те ще бъдят смачкани изтрити ,като държава. Това как ви звучи ами ,просто. Света ще стане друг ,ще започнат по-големи размирици.Навсякъде ще има бунтове войни .Разцепване на държави.Света ще стане още по-несигорен.Ще започнат големи катаклизми.ЗПороден от дъжда от атомните бомби.Бог да ние на помощ и да пази България.
127
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шапки долу пред героичния севернокорейски народ! Те няма да бъдат колония на САЩ никога!
126
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Героичния Севернокорейски народ ще победи световния терорист САЩ.
125
25
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците предпочитат да умрат като мъже, изправени, а не да живеят на колене цял живот, както българите, които са колония на САЩ. Поклон пред Северна Корея! Това са мъже!
124
15
 
23
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Малкият и непокорен пред световният тиранин севернокорейски народ заслужава възхищение и подражание!
123
1
 
13
 
! Отговори
stoian преди 6 години
още нещо!!! защо толкова време никой не напада северна кореа???на руснаците им е през х.я за тях, ок китайците ги пазят ... но защо??? мисля че някой има голям интерес от цялата работа!!
122
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Кремъл пак треперят.
121
4
 
12
 
! Отговори
stoian преди 6 години
само не мога да разбера, как така се е разбил този изтребител??? според мен е имало опит за военна интрига тоест пропаганда , уж корейците са го свалили , но не се е получило!!май холивуд пак ще го издуха :)