Северна Корея готви нов ядрен опит

Американски институт се позова на сателитни снимки
22 апр 2017 08:45, Александър Попов
27
Северна Корея готви нов ядрен опит
Снимка: Reuters

Северна Корея е възобновила подготовката за нов ядрен опит, обяви базираният във Вашингтон Американско-корейски институт към Университета "Джон Хопкинс" в Балтимор, цитиран от ТАСС.

Като се позовават на сателитни снимки от сряда, експертите твърдят, че "по всичко личи, че КНДР се готви да изпита ядрено оръжие". Шестият севернокорейски ядрен опит може да бъде извършен на полигона "Пунгери" във всеки един момент, щом дойде заповед от Пхенян, смятат американските експерти.

По-рано анализатори съобщиха, че подготовката е била преустановена.

За разлика от преди няколко дни, новите сателитни снимки не показват на полигона да се играе волейбол.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Мене преди 7 години
Спрът ли и тенис на маса,тогава нещата стават сериозни
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимния преди 7 години
До Анонимен 21 :Не пиши глупости,очевидно не си наясно.Армията на САЩ е изцяло модернизирана с последно поколение разработки и технологии.Не случайно отделят около 700млрд. долара годишно(повече от другите световни сили взети заедно).Единствените държави които се доближават до САЩ са Китай и донякъде Русия.Аман от пишман разбирачи.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е напълно готова за война. Населението е инструктирано при бомбандировка, най-напред да изнесе портретите на вожда Ким Чен Ун след което може да спасява и децата си. Това не е майтап, а задължителна инструкция в обучението по гражданска отбрана.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тва като фишека за иракските химически оръжия ли е...ми то в Корея има ли нефтени залежи да привличат ,,миротворци,,...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за най-модернизираната армия къде си го гледал ? В някакъв филм ли или къде ? Кога сащ са доказвали че могат да водят война и да я завършват ? Колко нови танка имат? Те изобщо нов танк не са првили от 1980 година. Балистичните им ракети са от 1962 година а най-новите от над 20. Имат един единствен модерен самолет ф-22 и един бомбардировач Б-2. Какво друго имат ново и модерно ? Няколко по-нови подводници и един постоянно развалящ се разрушител. Без флота ще си киснат в *** само.
16
0
 
1
 
! Отговори
Меня преди 7 години
Не че нещо ама каде са снимките от полигона стана ми интересно.
15
10
 
3
 
! Отговори
ссдд преди 7 години
До .......... 11;Ти си някакъв абсолютен ****ил.САЩ са единствената държава в Света която могат да водят война едновременно с други 10 държави.Единствено те имат капацитета и възможността.В днешно време няма никакво значение колко на брой ти е войската,при положение ,че срещу теб седи най-модернизираната армия за всички времена и може да те заличи за една вечер.Просто усмисли какви глупости си написал и се върни пак.
14
0
 
2
 
! Отговори
Дре преди 7 години
Стига с тия ядрени опити. 45та година разбрахме че работят повече от прекрасно, до 61ва 63та вече имаше 50+ мегатона изделия. Всичко много хубаво, но никой не казва за последствията от евентуален "волейбол" на 20 до 50 ракети. И други хора живеем на тая планета. Спрете се!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерантност към различните. Толерантност към Северна Корея , Иран , Сирия и др. Който не е толерантен и не се отнася с разбиране и уважение към тях не е демократ а популист и ултранационалист.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те пък са едни световни закони, спомням си преди години след като Франция направи успешен ядрен опит, веднага започна да призовава за спирането на опити. А и световните закони кой ги измисля? ООН се доказа като абсолютно куха организация.
11
4
 
2
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Да, ако СК беше спазвала световните закони, комунизмът там отдавна да беше смармалячкан и готово, при това едва ли жертвите щяха да са толкова много. Това което дразни наи-много е, че не е предвидено сравнително малките държави да не спазват световните закони - те са измислени най-яече за тях. Сталинизмът обаче не прощава и знае как да се пази. Това още Сталин го показа на времето. Лош късмет - някак си изтърван момент.
10
3
 
10
 
! Отговори
.......... преди 7 години
САЩ доказаха че не могат да направят нищо дори на козари по баирите за това още се бият там. В Северна Корея е нещо съвсем различно. Там тръгне ли 9 милионна армия в посока ЮГ жертвите ще станат огромни и цялата вина ще я носи САЩ и никой друг. Ако много държат на международния ред да не налагат икономически санкции едностранно когато им скимне. Да се отворят към СК и да подадат ръка. Да предложат съвместни проекти и тн. Саудитска Арабия с какво е по-различна от СК и също така има ядрено оръжие
9
7
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А бе защо са си боядисали камиончето синьо, да не би от толкова ядрени опити природата им да е придобила такъв оттенък.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът не е в ядрения опит ! Ами в това,че СК отказва да спазва световните закони. Ако света ,не реагира ще има и друг след нея. Вие 15 годишен ли сте с такива въпроси. А какво щяла да направи САЩ с 20 самолета е смешно....зависи какво има закачено на тея самолети!
7
4
 
11
 
! Отговори
.......... преди 7 години
Един опит с ракета или дори подземен ядрен опит не може да бъде причина за война която ще отнеме живота на милиони. Американците знаят много добре че нямат капацитета и възможностите да се справят. Какво ще постигнат с 40 самолета и 2-3 кораба с томахавки ? Свършват бомбите и какво ? Ще ходят някъде да зареждат и ще се върнат след месец. Пълно безумие. Лошото е Че Северна Корея ще отвърне с всичко възможно включително и с 5000 тона химически оръжия. ( милионнна армия ) реактивна артилерия и тн.
6
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Това което е много-вероятно да се случи на този полуостров няма да е хубаво - надявам се разумът някак да надделее. Теориите за локални ядрени войнички са неразумни в наши дни.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземе Бай Дончо да ги изтрие от земята и да миряса света.
4
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
ЗА УРАНА ВЪВ ВОДАТА В ХАСКОВО И ВЕЛИНГРАД Е ВИНОВНА --СЕВЕРНА КОРЕЯЯЯЯ
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от преди няколко дни, новите сателитни снимки не показват на полигона да се играе волейбол.------------------------------------------------------------------------------------------------Това последното не го разбрах??? Едно време в медиите работеха само най-интелигентните хора, днес е достатъчно да могат да копи пействат, мисленето не е задължително
2
0
 
12
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 7 години
Втори опит.Аха, значи след като Севрно-Корейците не играят волейбол, то те се готвят да сготвят ядрена манджа! Такива и подобни обобщения могат да бъдат сготвени само и единствено от победителите в състезания, съставени от групи на състезаващи се *** олигофреници срещу група от умствено изостанали Шимпанзета!