Ердоган надигал глас срещу тирани, затова му казвали диктатор

Съгласието с жестокост е жестокост, категоричен е президентът
23 апр 2017 20:03,
67
Ердоган надигал глас срещу тирани, затова му казвали диктатор
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че причината, поради която е наричан диктатор от някои членове на международната общност, е това, че надига глас срещу тирани, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Как може някои, който не се вслушва в гласовете на милиони мюсюлмански деца, убивани в Сирия, да се смята за последовател на Пророка?", запита Ердоган на церемония по случай рождението на пророка Мохамед, предава БТА.

"Вероятно сте видели бащата, който носеше в ръце мъртвите си деца близнаци след химическата атака (в Сирия)", отбеляза президентът, визирайки широко отразена в турските медии снимка.

"Колко дълго тези негодници ще продължат със своята жестокост без да плащат цената за това? Как ни наричат само защото говорим срещу тях? Наричат ни диктатор. Нека го казват. Ние ще продължим да надигаме глас срещу тях. Защото нашият Пророк ни учи, че съгласието с жестокост е жестокост", продължи Ердоган и призова мюсюлманския свят да покаже солидарност. 

По-рано днес турският вицепремиер Мехмет Шимшек се опита да успокои безпокойствата около демократичното управление на Турция в периода след референдума, уверявайки, че страната му не се превръща в авторитарен режим.

"Турция не се превръща в авторитарен режим", каза Шимшек.

"Това, за което Турция гласува, не беше промяна на режима. Турция все още е демокрация. Турция все още е светска държава. Турция все още е ръководена от върховенство на закона и това няма да се промени", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ТурцияердоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като Турция не дава информация за гражданското състояние на турците в Австрия,австрийското правителство,гостви програма,според която да отнема австрийско гражданство,на запазилите турското си такова,турци,които живеят постоянно в Австрия.Германия също може да последва нейния пример,защото турците в Германия, показаха с вота си за Ердоган,че презират европейските ценности и правила.Дори има предложение за прекратяване на преговорите с Турция,за членство в ЕС.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие май много сте се разтревожили, че българите се тровят. Радвайте се нали ги мразите.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет пари не давам. Ама сте много елементарни. Никой българин не можете да впечатлите с ненормалния си кандидат-султан.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:22 Ами има,българите се тровят,а вие се занимавате с референдум,който не е от голяма значение за нашата родина.
25
0
 
10
 
! Отговори
али преди 6 години
Във Франция има избори, резултатите могат да променят съдбата на ЕС, но и една статия няма.....Много ми е интересно защо референдума в Турция предизвика толкова дискусии и емоции в българия ??? Ако някой знае нещо което аз незнам да ми каже.
24
2
 
3
 
! Отговори
аа преди 6 години
До Анонименv :27 ти наистина се вживаваш ..... отивай да се лекуваш...
23
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган надига глас срещу "тирани",които му дават пари и пазари?!Като му ги спрат,ще видим,какъв глас ще надига.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа моля, моля.Когато е до възхвала на тоя смотльо искате да ви четеме.Когато сме против и му вадим кирливите ризи - тогава ни съветвате да си гледаме държавата. Айде стига.
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука си има и наши турски ***. Заработват си хората и си мислят, че ще ни накарат да го харесаме.Ама не са познали. Преди референдума бяха доста по-активни.
20
4
 
13
 
! Отговори
аа преди 6 години
Някой е писал Турски *** :). Вие съвсем сте във филма. Кой знае за този сайт в Турция, никохюй и пет пари дава кой какво пише тук :)). Много се вживявате някои хора....
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видях снимката.Изглеждаше евтин театър.Като постановката с Айлян онова *** дето го удавиха неговите.Видях и баща му как отегчено се драпа по чатала на панталона и си бърка в носа докато не разбра че го снимат за новините в Канада.Тогава с израз на адска болка се преви на две и започна да пъшка и рони крокодилски сълзи.Само и само да додрапа до Канада да вземе кинтите.Всичко е само за пари.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като падне поредното су 24 ще го плюем ли или ще го хвалим другари хибриди
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има водата в Хасково с референдума на тоя ненормалник? Вече се чудите какво да тролите.
16
1
 
15
 
! Отговори
"Мустафа" преди 6 години
Човека казва истината,но има глухи които не чуват.Вие вижте,че България се трови от собствените си кладенци,а причината се знае,но никой не иска да я каже.Водата на една част от България е заразена с Уран,но защо ли не ви пука???
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ви турците в Турция какво представлявате. Западна, най-развитата индустриално, големите градове, кюрдите, не го искат. Само изостаналата икономически средна и източна Турция са "за". За него гласуваха предимно неграмотните ислямисти. Всички културни и образовани хора са против. И понеже е " демокрация" са по затворите.
14
14
 
10
 
! Отговори
конкретен призив преди 6 години
Българи! Може да направите първа стъпка! Аз спрях да си купувам дюнери, направете го и вие. Освен всичко е гнусно да гледате как капе пот от челата на дюнерджиите в дюнерите ви. Последвайте ме!
13
10
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
свобода за политическите затворници това са 100 000 образовани турцине е имало никакьв преврат а чистка на измислените опоненти не на референдумане на смьртното наказание всички турци в европа обратно в турция да си живеятв султаната
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ви харесват сравненията с Боко Кратуната, а модераторчета? Ще слушкам вече, не ме трийте, моля!Гееееееееееееееееееееееееееееееееееееееерб!
11
8
 
15
 
! Отговори
Хайрула преди 6 години
Ние турците от Турция много добре знаем какво ни чака , няма нужда от излишни глупави приказки от никой , не ни трябва ЕС съвети.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До турските ***. Допреди референдума можеше да го врличаете колкото си искате и някак си да приемеме, че турците просто са си смахнати и затова го харесват. Но сега след референдума ни се отвориха очите и видяхме, че турците в Турция много добре разбират какво им е дошло до главата. И затова токова много турци са против. И той си фалшифицира вота и сега се фука пред света.