Ердоган надигал глас срещу тирани, затова му казвали диктатор

Съгласието с жестокост е жестокост, категоричен е президентът
23 апр 2017 20:03,
67
Ердоган надигал глас срещу тирани, затова му казвали диктатор
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че причината, поради която е наричан диктатор от някои членове на международната общност, е това, че надига глас срещу тирани, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Как може някои, който не се вслушва в гласовете на милиони мюсюлмански деца, убивани в Сирия, да се смята за последовател на Пророка?", запита Ердоган на церемония по случай рождението на пророка Мохамед, предава БТА.

"Вероятно сте видели бащата, който носеше в ръце мъртвите си деца близнаци след химическата атака (в Сирия)", отбеляза президентът, визирайки широко отразена в турските медии снимка.

"Колко дълго тези негодници ще продължат със своята жестокост без да плащат цената за това? Как ни наричат само защото говорим срещу тях? Наричат ни диктатор. Нека го казват. Ние ще продължим да надигаме глас срещу тях. Защото нашият Пророк ни учи, че съгласието с жестокост е жестокост", продължи Ердоган и призова мюсюлманския свят да покаже солидарност. 

По-рано днес турският вицепремиер Мехмет Шимшек се опита да успокои безпокойствата около демократичното управление на Турция в периода след референдума, уверявайки, че страната му не се превръща в авторитарен режим.

"Турция не се превръща в авторитарен режим", каза Шимшек.

"Това, за което Турция гласува, не беше промяна на режима. Турция все още е демокрация. Турция все още е светска държава. Турция все още е ръководена от върховенство на закона и това няма да се промени", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ТурцияердоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
нкл преди 6 години
по-тъпо същество от журналиста няма.предлам да си прекръстите смешото сайтче на тюркие дудук. какво ни занимавате с тези селски мачове? не ви ли е ясно че това е един ***, без дар слово и осанка. и цяла турция е един балон надуван 40 години от големия БЯЛ брат (този плаща и вашите заплатки). я си представете че им отрежат пазарите и им наложат малко санкции или поне ги задължат да спазват правилата и престанат да ги закрилят- за 2 гони ще изядат камъните в пустинята.
48
0
 
0
 
! Отговори
Dostoevski преди 6 години
namraziha ni balgarite .. pisah feileton na tema osvoboditelnata voina
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ***.
46
0
 
0
 
! Отговори
хахахаа преди 6 години
ястребо 51 смекчил много тона - внимава да не го изселим и него хахаха. Отговарям ти - кви избори ве? Пълен майтап е референдума! Иначе си прав - западната преса не трябва да се заимава с *** Путин и Ердоган. Или го прави за назидание - вижте, драги читатели, кво ви очаква, ако няма демокрация ! хахаха
45
11
 
10
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Само този освирепял поглед да видиш и ти става ясно що за кръволок е тоя! Пък и мюсюлманин на всичко отгоре!
44
6
 
5
 
! Отговори
Сашшшттт преди 6 години
Би му меча Сашт имат военни бази по целият свят набъркани са във всеки конфликт дето има петрол и кяр- изгода ...тъпчат си населението с бургери и чикъни и гмо - правят ги *** ги зомбират егасиму и диктатурата е там не при ердоган
43
14
 
10
 
! Отговори
EVET преди 6 години
Против Ердоган гласуваха прикритите християни, за Ердоган гласуваха мюсюлманите!Кюрдит турци националисти араби неграмотни грамотни изостанали напреднали....всичко е бошлаф!
42
3
 
6
 
! Отговори
хохахахо преди 6 години
пратете линейка на 51 .има един изчаткал патриот.леле колко жалки хорица имоло тук..
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партньорите от US няма ли най-после да ни оттърват от тоя джихадист. Да пращат някой да му пусне един куршум в главата, докато не е направил някоя огромна беля.
40
0
 
1
 
! Отговори
СОФРИЯн РУСЯН РРдигн преди 6 години
- Не може така, другари, соцлидери на фирми и капитали! Нали, ние, другарте вече сме гаспада?- Редджеп, Нашата партия е славна, не бива така!- Ред и само ред, софра и софра!
39
3
 
0
 
! Отговори
РедДжеп Софриян преди 6 години
- НЕМА ДА МИ БАРАТЕ БЕЙОВЕТЕ У ***, ЧЕ ЗНАЙТЕ ЛИ? ДНЕШНИТЕ ТЕХНИ САРАИ, БАНКИТЕ, СКЪПИТЕ КОЛИ, гладнию народец, КИТАЙСКИТЕ СТОКИ.... СА ВСЕ ПРИНОСИ КЪМ СВЕТОВНАТА СЪКРОВИЩНИЦА!- Ми народеца гладуваме, господин СОФРИЯн?
38
2
 
5
 
! Отговори
до прасчо преди 6 години
ЕРДОГАН ВИ ЧЕСТИТИ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ.АКО МОГАТ ДА СЕ НАРЕКЪТ ТАКА.
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% ще падне някое су 24 и хибридите пак ще реват срещу него тешка е русофилистиската шизофрения и те не знаят къде са Путин още по малко
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гл."редактор " на този пропаднал сайт си заслужава съдбата
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всяка *** и идва коледата и на еркозелюб ще дойде , но простотията на анадолците ще пребъде. Ако това в Турция е демокрация аз съм джедай ))))
34
11
 
16
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Ние циraнините сме най великите турци :))))
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омразата е едностранна от ваша страна.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен37 Може би,греша.Друго си искал да кажеш ,май.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен34Ти си или руснак,сърбин или бюрменец.Хайде,със здраве,тук не ти е мястото,*** си във вашите сайтова.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ти си или руснак,сърбин или бюрменец.Хайде,със здраве,тук не ти е мястото,*** си във вашите сайтова.