ООН поздрави Асад. Заради годишнина от независимостта

Гутиереш се надява Дамаск да помага на организацията
23 апр 2017 17:45,
30
ООН поздрави Асад. Заради годишнина от независимостта
Снимка: Reuters, архив

Президентът на Сирия Башар Асад получи поздравителна телеграма от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, в която той поздравява правителството и сирийския народ по случай 71-ата годишнина от независимостта на страната, съобщи канцеларията на Асад в комюнике, разпространено от осведомителна агенция САНА и цитирано от ТАСС.

"В началото на годината призовах за укрепване на мира в цял свят, на това, към което се стреми цялото човечеството в името на прогреса и благоденствието, на ценностите, залегнали в Устава на Организацията на обединените нации", се казва в посланието на Гутериш.

"Надявам се, че страната ви ще даде своя ефективен принос в укрепването на ООН и в общите ни усилия в защита на мира, развитието и правата на човека", допълва генералният секретар.

На 17 април Сирия отбеляза 71-ата годишнина на независимостта си. При мемориалния комплекс в планината Касюн край Дамаск се състоя тържествена церемония по случай Деня на евакуацията на френските и британските колониални войски. След церемонията имаше митинги и празнични концерти с изпълнения на патриотични песни по градските площади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: оонСирияАсадГутиереш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 7 Да , Путин ти е виновен за цената на газа а не приятелчето на Тиквата- шефа на Нефтохим Вальо Златев? Оллигофрен геррберастки!
7
23
 
4
 
! Отговори
НАШАТА РЕЛИГИЯ преди 6 години
ЕДИН Е ГАЗПРОМ И ПУТИН Е НЕГОВИЯТ ПРОРОК! ПАТРИАРСИТЕ МУ СА КИМ, АСАД И КОРНЕЛИЯ НИНОВА!ДА СВЕТИ СВЕЩЕННИЯТ ГАЗ!АМИН!
6
0
 
19
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Изпълзя от храстите една дригирана *** и започна да се изхожда.
5
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква независимост бе? И тия бяха под руско робство като нас. Ние що-годе се поизмъкнахме, но тия си патят сега здраво!
4
1
 
22
 
! Отговори
до 3 АТАКИСТ преди 6 години
Колега, не ги викай. Те в момента са на нарко- гей купон. Ще дойдат тук в дрогирано и "разширено" състояние и ще започнат да се изхождат.
3
3
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Педеругги хамерикански....искам ви бързо тук! Къде са ракетите Томахоук срещу Сирия днес? На вас говоря - Герберастки сорросоидни ***- Василев, Странджата, Старбъкс, Шоп, Говедарин...US Army, БГ, Одисей... *** нассрани!
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Башар Асад е светски човек, завършил офталмология в Лондон. Владее свободно английски език, както се вижда в интервютата му.Това, което САЩ, Великобритания, СА и Катар предлагат е коренно различно - уахабистко-салафитски джихадизъм, помпозно прикрит зад захаросаната медийна опаковка на "демократичната революция" с нейните "борци за свобода"
1
3
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Докторе, мачкай до откат платения *** на хамериканеца!Върни си светска Сирия!Владимир никога няма да те изостави!Къде са тохоуките на Фашиста? Няма ги! Що?Щото Владимир е зад Доктора, *** хамерикански!Нали се готвехте да сривате Сирия преди 2 седмици?Що си седнахте на заддницците, *** хамерикански?