Изборът на Франция – новата френска революция

Темите на кампанията ще са отново емигрантите и безработицата
24 апр 2017 11:02, Мария Захариева
41
Изборът на Франция – новата френска революция
Снимка: Reuters

Резултатите от първи тур на президентските избори във Франция са сигнал за нуждата от смяна на системата. Това коментира преподавателят от СУ проф. д-р Димитър Веселинов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Не случайно се казва, че това е новата френска революция, защото вотът е началото на промяната", посочи той.

Още по темата
По думите му за първи път от много години традиционните партии не са представени на втори тур на президентските избори във Франция.

Изборите за президент и за съставянето на парламента във Франция, както и предстоящите избори в Германия предопределят бъдещето на Европа, коментира проф. д-р Веселинов.

Страхът от новото, емигрантите, безработицата ще бъдат обект на предизборната кампания между двата тура. Сондажите показват абсолютна победа за Макрон, но може да се очакват и изненади, с което предизборната надпревара във Франция не е решена на 100%, смята той.


41
Още по темата: ФранцияизбориМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако четете платформата на Макрон, ще знаете че никаква революция няма да има. Главната му мисия е да продължи политиката на отворени граници и да сложи стоп на идеята за Франция като независима държава.
36
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Свободен избор на свободни хора,за разлика от нашите географски ширини.Тук това е непознато.
35
1
 
5
 
! Отговори
калоян преди 1 година
Да , банкерската революция , та ние сме все в революция , затова ще ни свалят кожите , нищо ново не се е случило , пак Ротшилдови и компания !
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тея еврейски революции. Накрая все народа страда.
33
2
 
8
 
! Отговори
щщд преди 1 година
Французите ги чакат нови 7 години на провалени надежди. Макрон нищо няма да промени, все едно тук да бяха избрали Марешки за президент за да се "пречупи статуквото".
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В масква не са в траур, не още. Другата седмица ще са. Сега пушат нервно.
31
1
 
9
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
До 25
Какъв траур в Москва бе, глупако.Това, което извърши Марин срещу статуквото ще бъде писано в учебниците, а не жалката безлична и добре платена преднина на геронтофила Макрон.Да не ти споменавам факта, че НФ вече държи местната власт.И да не ти споменавам, че старите леви и десни партии са се запътили към WC то.
30
2
 
9
 
! Отговори
Геронтофил- преди 1 година
Президент = Фреснска революция !!!! до къде я докарахме ......жертва на педофилия от страна на мадам на 15 , развива стокхолмски синдром / влюбва се в нея / и като става на 18 заживява с нея , а преди десетина години се жени за нея !!!! И той бил символ на промяна !! Към какво бе ? Следващия ще се ожени за козата си , това ли е ?
Макрон има сериозни психически проблеми
29
2
 
4
 
! Отговори
Българин до 29 преди 1 година
... Меркантилно на нещата.
Защото и Европа не е направила кой знае какво за страните по на изток в европейският съюз! Просто си осигурява една буферна зона спрямо Русия
28
1
 
6
 
! Отговори
Българин до 29 преди 1 година
Ако мога да се включа в защита на Орбан, бих споделил мнение, че човека дава най-важното за една държава - не- икономически гигант, а именно дух на народа си да не се примирява със корпоративно- угодната политика на Европейските лидери. Както и гарантира решителност за защита на своя народ от арабско пришествие, отстоява позиции по въпроси като различното качество на стоките за различните страни членки и още много примери все в същият дух.
Така, че би било добре да погледнеш не толкова меркантил
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24
Ментални учителю...питах какво е направил Орбан, не какви са постиженията на Дубай. Тях всички ги знаем :)) Червен ***.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Революция щеше да бъде ако Марин льо Пен беше спечелила.Сега всички ще се обединят срещу нея.Макрон е с вид на гей и това едва ли е добре за Франция.И все пак има прогрес,защото е очевидно кой подкрепяше досегашното статукво.Тези които го подкрепяха извършиха погроми в 15 града.това са тези,които само цицат от системата.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният звучен шамар. Гаврата продължава.
24
10
 
4
 
! Отговори
кеееф преди 1 година
троловете минорни тука, припяват на траура в масква...
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Унгария няма как да стане Дубай, защото Дубай е административна област (емирство) на ОАЕ.

Нито Дубай, нито ОАЕ са забележителни с нещо, освен с огромните количества петрол, който имат там. Арабите са мързеливи, глупави и некадърни, поради което в Дубай масово работят западняци в по-интелектуалните сфери и азиатци като обслужващ персонал. Без нефта арабите ще са си в 7ми век, където всъщност са ментално.

Не се изказвай непогдотвен, защото е смешно.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...И не забравяйте,че марионеката Макрон е директно свързана с фамилията Ротшилд,което трябва да ви покаже,че въпросът е предварително решен,а сега се реализира поредния "демократичен" спектакъл "овча радост"!
21
0
 
10
 
! Отговори
оллелеле преди 1 година
гражданска война ли има във Франция, както в Турция????
малииии идва края на света май, то навсякъде "граждански войни" или това е само в главите на болните мозъци, то и в Сащ имаше 1-2 дена викане по улиците и после кой от къде е....
20
2
 
7
 
! Отговори
Пинокио преди 1 година
А ние кога ? Франция добре, ама в България 27 години избираме едни и същи с отрицателен успех, но продължаваме с упорито да ги преизбираме разделени и подкупени с жълти грошове.
19
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 19 преди 1 година
Ти си типичен пример!
Оперирай се...от "перде"
Съмнявам се - да помогне!
18
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан какво точно е направил? Какво е постигнал икономически или реформаторски за Унгария? Или си при казваме пак празни популистки приказки? Как някой е много велик ,а ние сме смешни. Не съм чул Унгария да е станала Дубай освен консерватизъм друго нищо не се чувам.