На Острова ни дават за пример – забранили сме бурките

Лидерът на ЮКИП поиска забрана за никаби и фереджета във Великобритания
24 апр 2017 12:25, Елка Василева
12
На Острова ни дават за пример – забранили сме бурките
Снимка: архив, Reuters

Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) ще включи в предизборния си манифест забрана да се носят никаби и фереджета на обществени места. Това заяви в радиопредаване на Би Би Си лидерът на ЮКИП Пол Нътъл, предаде ТАСС.

По думите му Великобритания трябва да вземе пример "от други европейски страни като Белгия и България", където е забранено да се носят дрехи, закриващи лицето.

"В момента у нас има повишена заплаха за сигурността, а за да се гарантира ефикасна работа на системата за тайно видеонаблюдение, трябва да се виждат лицата на хората. Аз не мога да вляза в банка с качулка или защитна каска. Щом аз, а и други хора не можем да го направим, не разбирам защо някои имат специални привилегии", каза Нътъл.

Според него носенето на никаби или фереджета е пречка за интеграцията на жените мюсюлманки в британското общество и вреди на икономиката.

През 2010 г. бившият лидер на ЮКИП Найджъл Фараж също предлагаше въвеждане на подобна забрана, но в навечерието на парламентарните избори през 2015 г. това предложение в крайна сметка не бе включено в предизборната партийна програма.

Носенето на облекла, закриващи лицата, е забранено в редица европейски държави, включително във Франция. Британската министър-председателка Тереза Мей заяви по-рано, че жените сами трябва да избират как да се обличат, а идеята за забрана според нея може да всее вражда в обществото.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да се отнасяш добре с кучето си и съвсем друго, да му дадеш да си върши нещата на килима и да се качва по масата. Ако разбирате метафората...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При исляма има само 2 положения - или го приемаш, или се бориш с него. До ден днешен, носителите му винаги са били твърде изостанали в икономическо и техническо положение, за да се наложат. Днес обаче са открили нова и много успешна тактика - идват на тумби и си налагат "културата", но това е само половината от успеха им. Другата половина е слабата и толерантна Западна Европа, която не знае разликата между толерантност и толерастия.
6
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Много работи тук са по-добре и по-хубави от на запад, но сме много комплексирани за да ги видим и оценим.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, ех, защо не забранят и комунизма.
4
0
 
1
 
! Отговори
Bai ganu преди 6 години
Toi tozi ***. Sa6to ni dava za primer 4e ne sme dobre do6li na ostrov4eto mu
3
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ама защо лекувате симптоматиката а не лекувате болестта. Бурките са следствие от Исляма .Както Тероризма ,Фанатизма и куп други сбъркани ценности.Забранете Исляма! Излекувайте Европа най-накрая от тая Болест защото симптомите са злокачествени .Излекувате един ,появява се друг!
2
1
 
27
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Някога,при Ататюрк е имало голяма съпротива от жените да свалят фереджето.Тогава е издадена нова заповед, която е разрешавала единствено на проститутките да го носят. Много бързо протестиращите са ги свалили напълно доброволно. Не е лошо да се следват светлите примери от историята.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесвам пингвините , но тези на снимката не ми се нравят . Не можеш да разбереш мъжки ли са или женски . Какво носят под покривалото само те си знаят и няма гаранция за хората около тях какво може да им сторят .