Пхенян заплаши: Ще заличи САЩ от лицето на Земята

"Вашингтон да не си мисли, че Северна Корея е Сирия"
24 апр 2017 16:01, Елка Василева
196
Пхенян заплаши: Ще заличи САЩ от лицето на Земята
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейски официален сайт предупреди САЩ, че ще бъдат "заличени от лицето на Земята", ако започнат война на полуострова, предаде Франс прес.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният уебсайт "Уриминзокири" публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война.

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне "огромна грешка", ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела "незабавна контраатака" след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака, казва сайтът, "светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
8
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
До упс...Кво викаш "адекватен по сила и мощ удар" Хахахахахахаха, бате пий ги тия хапчета не са за гледане само :D
78
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не харесва политиката на САЩ по разбираеми причини. Гледах в Тубата 3 документални филма за СК. Плашат само а техниката им е далече от американската. Заплатата е 1 USD, ток няма, глад, военната служба е 10 години. Смазани хора от страх да не загубят и това което им се дава като храна. Всичко с купони. Опита за последната ракета който е неуспешен се приписва като американска провокация. Ако САЩ ги удари от тези хора нищо няма да остане! Така смазан народ никъде няма. Гледайте и се убедете.
77
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварника (самолетоносача) си би какмшика към Австралия ..
76
2
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Куче, което лае много, не хапе. Турска поговорка.
75
14
 
17
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Нещо, много бързо "омекна" световния Жандарм!Оказва се, че когато някой е готов да отвърне на удара с адекватен по сила и мощ удар "големият и страшен батко - не е чак толкова страшен".Вярно, ситуацията е доста сериазна и ако се окаже, че С.Корея наистина разполага с ядренно оръжие и насители, това ще рече, че този път хАмриканците наистина може да се опарят и то доста сериозно!Много солен ще им излезе ска---лпа на пухкавото мече Ким!!!!!-)))
74
1
 
18
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Какво се връзвате на пушилката на тия международни рекетьори- не виждате ли че нито индекса Дауджонс пада,нито японците правят мобилизация,нито южнокорейците са в паника?
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има голяма вероятност ракетите да им паднат в двораЩото са се навлажнили вечеОще реват по ким ир сен
72
5
 
14
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Йелоустоун не изригва по поръчка и има свойството да се е-б-ав-а с буйстващите русофили,като разтакава въпроса им десетки хиляди години. А ако падне и една севернокорейска пиратка над градовете на Япония,тя ще вкара в страната им а първо в Пхенян 40-милионна армия: двойно повече от цялото поданство на превъртялото пънкарче!
71
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от Ирак, Либия и тн, Северна Корея има бая мощни ракети, а голямата американска база в Южна Корея им е на един хвърлей. Също така азиатците не са като арабите да се разбягат като пилци при първите удари. Освен това при евентуална война и загуба на Севера, 25 милиона бедни севернокорейци ще тръгнат към Китай и Южна Корея - това ще е катастрофа за региона (което случайно много урежда САЩ).
70
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китаеца го е страх от нахлуващи 20 милиона северокорейци през границата, молещи за купичка ориз.
69
0
 
2
 
! Отговори
Van Gog преди 6 години
До 75 :)) На двама съм приготвил страшен екшън(зад решетките) но трябва още малко време да почакам :))
68
26
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Май забравяте за Китай,днес китаеца се е обадил на кравара,и му е казал да се въздържа от всякакви провокации,така,че работата може да стане дебела за краварите.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Van GogКупи си медъл ъф онър или куейк и пукай. Може да се кръстиш и рамбо...7
66
8
 
3
 
! Отговори
Van Gog преди 6 години
До Анонимен 73 Като човек любител на войните и екшъна ми е интересно просто кой би победил според мен китайците на своя територия ще победят много са и за разлика от съседите си имат могъща икономика и армия от тази гледна точка питам не че съм от червените даже напротив.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Van GogЗащо по дяволите едните ще нападат най-големият си пазар и клиент, а другите ще бомбят...хм, собствените си заводи.....макар и на чужда територия??? :)))
64
0
 
23
 
! Отговори
Петър Велики преди 6 години
До 54 (пророкът Олег)Не знам дали наистина имат такова въоръжение, но наистина най-добре всичко да се размине и да се успокоят нещата :)
63
6
 
1
 
! Отговори
Van Gog преди 6 години
Въпрос към всички пишещи тук моля пишете по-бързо че излизам какво е вашето мнение ако да речем 2025 година Китай и Сащ се сбият да речем че Сащ нападнат дръпнатите пълномащабна НЕ ядрена война как според вас ще се развият нещата??
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ба! Кобрата издържа цели 2 рунда!фетким не може да издържи 2 часа в никакъв случай!
61
3
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
Кобрата срещу Кличко същата работа
60
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея "подводници" ще имат същата съдба, като прехвалените руски танкове с които масква снабдяваше арабските съседи на Израел и които и до днес може да забележите по пустините наоколо...служещи за външни нужници на минаващите от там.