Ердоган за ЕС: Турция не може да чака до безкрайност!

Анкара може да преразгледа позицията си за Европа, заяви той
25 апр 2017 22:58,
140
Ердоган за ЕС: Турция не може да чака до безкрайност!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че Анкара може да преразгледа позицията си за присъединяването към Европейския съюз, ако бъде оставена да чака още дълго и ако сегашното враждебно отношение на някои държави от общността се запази, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ердоган заяви, че решението на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да постави Турция под наблюдение е "напълно политическо" и Анкара не го признава.

Той каза, че е готов да постави на референдум въпроса за присъединяването към ЕС и че Турция не може да чака до безкрайност, след като от 54 години стои пред вратата.

"Ако те не постъпват искрено, ние трябва да намерим изход. Защо да искаме още дълго? Говорим за 54 години", заяви Ердоган в интервю за Ройтерс в президентския дворец в Анкара.

"Великобритания попита своите хора и те гласуваха за Брекзит... Те имат душевен мир, те вървят към ново бъдеще и същото нещо беше проведено от Норвегия... а същото нещо може да се приложи и за Турция", каза той.

Ердоган посочи президентските избори във Франция, където крайнодясната лидерка Марин льо Пен заплашва с излизане от ЕС, и заяви, че общността е "на ръба на разпадането".

"Една или две страни не могат да поддържат ЕС жив. Имате нужда от страна като Турция, различна страна, олицетворяваща различна вяра, това би ги направило много силни", каза той.

"Но изглежда, че държавите членки на ЕС не осъзнават този факт. Те смятат, че е много трудно да приемат мюсюлманска страна като Турция", заяви Ердоган.

По въпроса за войната в Сирия той каза, че конфликтът не може да бъде решен, докато президентът Башар Асад остава на власт.

"Асад не е начинът за бъдещо решение в Сирия", заяви Ердоган. "Сирия би трябвало да бъде освободена от Асад, за да може да се появи решение", каза той.

Ердоган също така намекна за смекчаване на руската подкрепа за Асад. По думите му руският президент Владимир Путин му казал: "Ердоган, не ме разбирай погрешно. Аз не съм защитник на Асад, не съм му адвокат."

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Как ви звучи тезата : " С Ердоган няма решение на проблемите на Турция ! Свалянето на Ердоган от власт ще обедини цивилизованите турци и кюрди с нецивилизованите /бурко -***/ и нациятя ще просперира ,но с Ердоган на власт тава е невъзможно и "цивилизованият-кой свят?" не може да го приеме ?!?! Дори не ви предлагам да замените името с Асад ,защото песледният води цивилизованите сирийци !!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото колелото на историята се върти напред и времето има само една посока.
84
0
 
0
 
! Отговори
А защо преди 6 години
пък Турция да не се християнизира
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето на ЕС е в исляма. Дали ще бъде ислямизиран от радикалния ислям или от що годе най умерено мюсюлманската Турция зависи от него. Така и навремето княз Борис Михаил се е двоумял дали да се християнизира чрез Рим или чрез Константинопол или да изчезне България, дилемата пред ЕС е същата.
82
4
 
0
 
! Отговори
Eрдоган свирчото преди 6 години
вижте направил си устата като Глория
81
5
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Наглостта на тоя е подхранена най-вече от изключително мекушавото отношение на ЕС управниците към него и изобщо държавата ! Турция може да бъде отсвирена 1 път за винаги точно по начина с който той плаши ЕС! А именно - всяка страна в ЕС трябва да направи Референдум за приемнето им в Съюза. 1-а да е против - няма влизане!!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ЕС хем го сърби, хем го боли. Хем не искат силна и млада Турция, хем знаят, че без нея загиват. Хем не ги интересува Турция, хем осъществяват някакъв мониторинг. Напълниха се с африкански, балкански и арабски тарамбуки.
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** си мисли, че и Турция се издържа от европарите....Хахаха.
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен104 Като спрат на Турция парите от ЕС и достъпа до европейския пазар,ще видим,как "ще се оправя".
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че си призна-"чака",вместо да се подготви за ЕС,като промени ретроградните си правила и закони и ги доближи до тези на ЕС.Турция се отдалечава все повече от ЕС,с дадените извънредни"пълномощия на Ердоган и незаитане правата на своите съграждани.
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е под мониторинг за правата на човека,Турция никога няма да бъде приета във семейството на интегрираните на чело с Ердоган.ЕС е светска организция,без смъртни присъди и всеки човек има права,във ЕС хората със различна сексуалност не се малтретират,ние не сме диваци,никога Турция във ЕС.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой ва кара да чакате ,ми не чакайте бе,ей там с онез синове на великата мечка ши въртите бизнес,те малко огладнели *** няа са притиснявате
74
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустака нали по митинги разправяше на правоверните ,че курса им е различен от този на ЕС,нали ес беше фашистка организация,нали можеха и без ЕС,май мнооого му миришат краката на мустакаа.Никога Турция във ЕС
73
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ganyovcite izpitvat golqmo udovolstvie ot tova 4e ec gi dovar6vi totalno za dve desetiletiq.i na vsi4koto otgore nemoga da razbera za6to tuy pleme se gordee s tova 4e e veren sluga na zapada
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 103ako ne umee6 da 4ete6 na latinica si krotuvay be mizeren ganka
71
8
 
2
 
! Отговори
ec porobitel преди 6 години
balgarite sa robite na 21 vek, savremenni robi i v darjavata si i izvan neq.vsi4ki institucci sa pod 4ujd kontrolvsi4ki prirodni resursi sa izkupeni ot 4ujdencivseki edin bg politik si ima sobstvennik izvan stranatavsi4koto mlado i stava6to za rabota hora sa iztlaskani ot stranata........................................................
70
7
 
3
 
! Отговори
patriot4e преди 6 години
ot kakto bg e v ec, mizeriqta e stignala do tam 4e horata v bg si prodavat tela du6i deca .....za kakav balgarski evropeec mi govorite tuka.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоууу, днес.бг. Защо не кажете, че Турция вчера е ударила цели в Ирак и Сирия ? Или пишете само това , което ви изнася.
68
7
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
"България я вземаха в съюза чисто и просто заради тероторията, а не че е одговаряла на 100% за членство в ЕС."А Турция що не я приемат бе ***- я виж каква територия има.--------------За какво им е територия в която няма да имат думата бе ***? Турция не е послушко на ЕС както България! И ако влезе в ЕС всичко ще се прекрои на ново тежестта ще се измести. Европейците не са глупави не искат да вземат Турция, защото Турция ще има думата в техния съюз в същото време не искат и да се отдале
67
3
 
9
 
! Отговори
Циник до турчина 96 преди 6 години
Цитат(изкрещян):"ИДВА РЕФЕРЕНДУМ, ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С ЕС"За пореден път се убеждавам, че повечето сте тпи, като гъдулки - плашите кучето със шпеков салам!Айде правете референдума, и си бийте камшиците!