Лавров: В съвременната политика вече няма правила

Преди двата лагера не преминаваха границата на допустимото
25 апр 2017 13:47, Елка Василева
62
Лавров: В съвременната политика вече няма правила
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Ситуацията в международните отношения в момента е по-тежка, отколкото в разгара на Студената война, смята руският външен министър Сергей Лавров.

"Безусловно сега е по-трудно. Тогава съществуваха две империи: Западната и Съветската, всяка от които подклаждаше конфликти със съперника на територията на трети страни. Но никога не на своите граници и никога директно. Дори публичната реторика беше по-мека. Тогава двата лагера не преминаха границата на допустимото. Днес вече няма никакви правила", цитира думите на Лавров списание Esquire.

В същото време Лавров призна, че дипломати от различни страни могат да използват остри думи по адрес на другия, а след това нормално да общуват помежду си, пише РИА Новости.

Руският външен министър каза, че с американския държавен секретар Рекс Тилърсън успяват да изградят отношения и посочи, че е имал "ако не приятелски, то добри отношения" с всички държавни секретари на САЩ.

В същото време той опроверга твърдения на медии, че Кондолиза Райс го е харесвала. "Лъжа! Ние просто много топло и близко си общувахме с Кондолиза", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: политикаСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, я кажи защо дъщеряти не живее в красивата Матушка Русия, а е избягала чак в другия край на света - в лошите, империалистически САЩ ?!Каже бе, Лавров ;)
22
1
 
6
 
! Отговори
до слугата на антихр преди 6 години
До КККЛъжеш драги та се късаш.Крим бе даден незаконно на Украйна от Лених,подарен,по-късно предатели на Украйна свалиха със снайпери и насилие и кръв законното правителство на страната като това бе опит да въвлекат Русия във война,Крим бе присъединен с референдум,под международни наблюдатели и без капка кръв и в защита на териториалната цялост на Русия и запазване на базите в Крим за които плащаха милиони наем на украинците освен,че им даваха и сума ти отстъпки икономически,след втората световна бяха първо анексирани земите на Палестина и Сирия от фалшификата"Израел"
21
19
 
2
 
! Отговори
ККК преди 6 години
Тоя къв долняк е .... първо има правила и те бяха нарушени за първи път от втората световна именно от вас ! Вие преминахте границата първи като анексирахте чужда територия, американците може да са правили много зулуми, но никога не са грабили чужда земя след 2рата световна изказване от типа на Вие защо си биете нeгрите,и русия трябва да бъде унищожена
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая да го чуя от устата на топ дипломат от международната сцена.Има обаче една важна подробност,международното право или каквото бе останало от него падна във Версай ,а окончателно бе заменено със сатанизъм през1948г.
19
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската империя също откакто се е пръкнала само воюва
18
0
 
7
 
! Отговори
европа преди 6 години
Всъщност почти нищо не се е променилио.Няколко велики сили си водят война на територията на малките сили.В момента бойни полета са Украйна,както винаги Близкия Изток,и няколко африкански държави.Очаква се и Корея да стане домакин на още битки.Може би по различното сега е че има интернет и хората могат да следят битките ежеминутни,понякога и на живо.Атентатите също ги е имало от преди сто години,но сега пак заради интернета добиват глобален отзвук.Като цяло човека остава животно с инстикти.
17
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, правила има в съвременната политика, но твоята държава вече не е фактор. САЩ, ЕС, Китай - това са играчите и те правят правилата
16
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖИВОНТОВЪД СИ СЕ РОДИЛ, ЖИВОТНОВЪД ЩЕ СИ ОСТАНЕШ.СИН И ВНУК НА ЖИВОТНОВЪДИ.
15
15
 
2
 
! Отговори
Конска мутра преди 6 години
Коня говори от опит!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече о очевидно е, че хулиганът на света са върхушката на САЩ - това е м.у.т.ра...та на света!
13
0
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
От опит в американското ли го знаеш?
12
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринЩо не идеш в руското посолство, че там е свършила тоалетната хартия, би могъл прекрасно балансирано и съвсем предвидимо да заместиш хартията с език.
11
13
 
37
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Русия успява да води прекрасно балансирана и предвидима политика. Колкото и запада да хвърля обвинения за руска агресия и други измислици, фактите говорят точно обратното. Русия анексира една територия, населена с руснаци, която САЩ искаха да заграбят, така като направиха в Косово.Не им се получи и сега западната хибридна война срещу Русия се води на всички фронтове. Медии бълват лъжи ежедневно. За всяко лошо нещо по света се обвинява Кремъл. Но когато боравиш без факти, пропагандата издъхва.
10
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, Лавров, що ви трябваха тия хибридки, за какво ви беше тая пустиня Крим? Сега като почнахте да губите по всички фронтове почна да припяваш че по време на Студената война било по-хубаво. И сега ще ти е хубаво но се налага да свалиш гащите под коленете.
9
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад не е християнин, защо мислиш че ще защитава християните?Бомбите, които хвърля дали щадят християните?
8
22
 
4
 
! Отговори
Животновъд преди 6 години
До Анонимен.............Краварите се чустват.............Докато има пияни руски *** и продажни задунайски телета ще има и кравари!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми и по-лошо ще става. За президенти се избират само ненормалници !То рибата се вмирисва от към главата .
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров най после се събуди. От кога му разправям че света не е това което беше а той рупа ли рупа. По време на студената война всеки си пазеше периметъра и си знаеше чергата до къде да се разпростира. Но откакто оня с белега на главата унищожи соц лагера Краварите се чустват безнаказани и разпалват войни. Защо по времето на Л.Брежнев не се опитаха да прокарат арабската пролет? Да ама брежнев не е нито Елцин нито Горбачов. Брежнев биеше през ръцете още преди да са посегнали. Путин и той е лабав.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същото време Лавров призна, че дипломати от различни страни могат да използват остри думи по адрес на другия, а след това нормално да общуват помежду си..което показва, че всичко е парлама, и затова масите стават все по-апатични и все по негласувщи.или свалете маските, или се сбийте реално , защото лицемерието все повече се вижда и все повече отблъсква.
4
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окупаторите се оплакват, че окупираните не спазват никакви правила