Лавров: В съвременната политика вече няма правила

Преди двата лагера не преминаваха границата на допустимото
25 апр 2017 13:47, Елка Василева
62
Лавров: В съвременната политика вече няма правила
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Ситуацията в международните отношения в момента е по-тежка, отколкото в разгара на Студената война, смята руският външен министър Сергей Лавров.

"Безусловно сега е по-трудно. Тогава съществуваха две империи: Западната и Съветската, всяка от които подклаждаше конфликти със съперника на територията на трети страни. Но никога не на своите граници и никога директно. Дори публичната реторика беше по-мека. Тогава двата лагера не преминаха границата на допустимото. Днес вече няма никакви правила", цитира думите на Лавров списание Esquire.

В същото време Лавров призна, че дипломати от различни страни могат да използват остри думи по адрес на другия, а след това нормално да общуват помежду си, пише РИА Новости.

Руският външен министър каза, че с американския държавен секретар Рекс Тилърсън успяват да изградят отношения и посочи, че е имал "ако не приятелски, то добри отношения" с всички държавни секретари на САЩ.

В същото време той опроверга твърдения на медии, че Кондолиза Райс го е харесвала. "Лъжа! Ние просто много топло и близко си общувахме с Кондолиза", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: политикаСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Лавров разбира се е прав
42
1
 
4
 
! Отговори
Поп Андрей преди 6 години
До 44 за "Русия беше гарант за целоста на Украйна ,а сега гарантирано ще я дели и цепи на колкото се може повече парчета."Да, Русия беше гарант но се намесиха САЩ и както обикновено разпалиха огнището. Спомни си, кой раздаваше курабийки на Майдана, ако Русия не се беше намесила, сега САЩ щяха да са в Крим, който им беше целта...............Ако САЩ не се бяха месили в Либия, Ирак и Сирия, сега нямаше да има бежанци, и всичките проблеми, които се стовариха в Европа заедно с тях.
41
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До един там - Явно имаш ограничени възможности с помненето, защото иначе щеше да си спомниш и за промяната на конституцията на сърбия, която забранява на другите националности да ползват езика и правата си на хора и щеше да си спомниш и масовите убийства в Сребреница и наказателните отряди на сърбите, обикалящи селата с танкове, избиващи мъжете и момчетата и изнасилващи жените и момиченцата. Но явно си *** и за това ти прощавам.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22В дълбока заблуда си, байно (употребих тази дума, наместо друга с подобно звучене, защото съм възпитан човек)! Русия свири първа цигулка, всички гледат нейната реакция, слушат какво ще каже най-големият политик на планетата Президентът В.В.Путин. Американците молят Руските аерокосмически сили за полети над Сирия, още цъкат като развалени будилници от ефективността на руските средства за РЕБ - свалиха им томахавките от целия залп на единия есминец и великодушно оставиха другия!
39
5
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Анонимен - Имаше бомбардировки в Сърбия, защото преди това сърбите изтребваха по цели села в масови гробове и по типичен сръбски начин - геноцид срещу по-слабите. Войната им със Словения трая само 3 /три / дни. Словенците ги размазаха. Можеха и те да подпукат Белград, но хората искаха само свободата си. Никой не желае да го управляват сърби и руснацил Те са крадливи, лъжливи и мързеливи - иначе казано социалисти.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Тази гениална фраза я пускаш за 20-ти път. Толкова ли ти хареса или това е върхът на твоето интелектуално творчество? По-добре твори в малкото плочкосано (надявам се!)кабинетче и не забравяй да пуснеш вадата!
37
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 6 години
Много ще се учудиш, ако разбереш, че украинците и руснаците са едно и също. В РФ живеят милиони с окончание на фамилията на -енко и те се считат за руски граждани, някои са на важни позиции. Проблемът е във фашистките превратаджии в Киев, които започнаха да избиват свои граждани, защото им се опънаха. И не само в Донецка и Луганска области! Минаха три години, откакто в Одеса изгориха живи и избиха с тояги няколко десетки души. Ами ако беше пламнала и Одеска област?Сега спряха тока на "сепаратист
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно си е прав човекътл След 2014 всичко се засра.
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какви правила бе Серьожа?Русия беше гарант за целоста на Украйна ,а сега гарантирано ще я дели и цепи на колкото се може повече парчета.
34
0
 
4
 
! Отговори
Ирина преди 6 години
Големите промени в човешката история се случват благодарение на усилието и желанието на масите.Днес масите не желаят да полагат усилие, обаче имат много желания, които в повечето случаи нямат връзка със здравия разум.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един там Аз си спомням, че имаше война, имаше и бомбандировки на СърбияА аз си спомням и обеднения уран за който Пешо Нутрията ни обясняваше колко е безопасен за българите.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен36газта като оръжиеЧе нали и любимия Бойко я използва като оръжие, на голия му г ъ з проваля Южен поток и умно гледа хъб, като много ***.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32няма държава с толкова много войни като РусияДа бе, да, ако не беше Русия да изгони Турция от Балканите, сега щеше да вириш зад.ник и биеш гюбеците мал о умнико смотан
30
0
 
9
 
! Отговори
ХА, ХА преди 6 години
Ко стаа бе анонимници с мирикански уклон, що нема новини от Сирия и Ирак бе, 35 и 36-тите, усраа ли са вашите у Мосул или Асад яко ги млати? Сега па у Северна Корея ли ша са перчите като пуеци? Ба ви в неграмотните тролеве, кухи!
29
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Правила имаше при Брежнев, той въпреки студената война нито веднъж не използва газта като оръжие, а сега..........
28
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена.
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е най-неграмотния илъжлив руски външен министър от революцията до наши дни.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума сега живеем в ерата на лъжата,всеки знае кои са лъжците на света,защо Русия е врага?Защото има непоциончено православно християнство и стои на пътя на проектаВелик"Израел-просто и ясно,останалото са подробности и талаш.Антихриста на когото сатаната ще даде силата си както е о писано в Новия завет има една цел-световно правителство под антихриста като глава на това правителство за да се опита да завлече в ада колкото може повече човешки души,това е червената линия-кой служи на антихриста и кой на Христа,битката е духовна,после физическа.
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В световната история няма държава с толкова много войни като Русия.Повечето завоевателни.
24
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важи правилото на зелените човечета, другарю Лавров. И на доброволните референдуми в суверенни съседни държави.Нагъл азиатски мужик!