Унгарци на протест – срещу растящото руско влияние

2 хиляди души скандираха: "Да спрем Москва" и "Европа! Европа!"
25 апр 2017 08:03,
144
Унгарци на протест – срещу растящото руско влияние
Снимка: Reuters, архив

Около 2 хиляди души участваха снощи в Будапеща в протест срещу растящото влияние на Русия в Унгария и авторитарната политика на премиер Виктор Орбан, предаде Асошиейтед прес.

Протестът беше организиран на няколко преки от руското посолство в Будапеща, след като полицията забрани да се състои пред сградата.

През цялото време се чуваха скандирания "Европа! Европа!" и "Да спрем Москва" в отговор на кампанията "Да спрем Брюксел" на правителството, което твърди, че Европейският съюз се опитва да отнема все повече права от страните членки.

Писателят и екозащитник Андраш Лани заяви, че расте пропастта между Изтока и Запада и "унгарците не искат да се озоват отново на страната на враговете на човечеството", съобщи АП.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
3
 
! Отговори
до SpaceX преди 6 години
Дада..точно по това си разпознавате другарите!
48
4
 
4
 
! Отговори
до SpaceX преди 6 години
Другарю,забелязвам че,вашата шизофренност изплува и блести като генералски пагон на натовец.Успокойте се,отдайте се на,релакс и масс турбация ако е наложително!!!ООММММММММ...повтаряйте след мен ООООммммммм
47
2
 
5
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
е изкарали са некой протестурски форинт, нищо ново, за 2000 калпака да платиш...
46
3
 
3
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Хахахааа..Виждате ли колко сте ограничени.Какъв съм Рашист или Есесовец!?!За ограничения ви мозък няма нищо като "собствено мнение" или "независмост".Жалкии хорица,сте виЙ,нищожжествва!!Бедни духом и Ограничени като вождовете си!!пфуй..
45
5
 
7
 
! Отговори
Кореком фетишист преди 6 години
Висок жизнен стандарт преди всичко означава качество на живот, което не се измерва само с какъв окаян таралясник от Италия можеш да си купиш или колко кола с аспартам може да си вземеш или пък колко кила първостепенно жизненоважни третирани с химикали банани може да си набавиш. Носете си вносните дънки от Бангладеш, яжте *** от кауфланд и си мислете, че имате по-висок жизнен стандарт от соца. За вас явно няма никакво значение безплатното и качествено здравеопазване, образование, наука и тн
44
5
 
7
 
! Отговори
до Spacex преди 6 години
Другарю,копирате идола с боко,нецсе гнуси от миналото си другарю.И няма по голям антикомунист от комуниста доносник!Ше плащаме неустойки другарю амеба,защото договорите дето ги сключваха твоите другари,сини,червени пембени зелени жълти бяха такива че те да папкат от там и да хранят такива тролчета като теб.Щото на преговори се ходи да,се договаряш,не да вдигаш краката ,но твоите другари за жалост друго не могат исвен дс крадат.Не че ще разбереш генезиса на проблема,ное разбираемо.
43
6
 
15
 
! Отговори
Бетси преди 6 години
В БУдапеща се намира Европейски университет за демокрация който е основан с пари на СОрос. Орбан искаше да го закрива щото точно там подготвят бъдещите протестъри! Учат ги как с мека сила да свалят правителства. Направо е чудно че толкоз малко хора са били на протеста. Май Дедо Сорос е станал циция!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50Гюнтер не е прероден есесовец а обикновен рашист.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Написано "около 2000" протестират срещу руското влияние в Унгария"Да се чете - 200 платени сорросски мажоретки и клакьора си заработват шекелите квичейки.
40
12
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Русия е империята на злото и никога не е преставала да бъде!
39
6
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Протестите против станиШеф,тръгнаха не от "умни и крадиви",а от това че еврейския хохол постави дпсари на,вдички постове в държавата и се разцелува с местан.Хората не издържаха защото имаше инерция от протестите срещу еднокнижния.В последствие яхнаха протеста нпотата и шорошите,и обикновенния човек се отврати и се прибра...И всъщност това беше и края на спонтанните протести в България,Успяха да дискредитират и единствената възможност за народа да се изкаже.Отработени шорморо номера от фащ!
38
5
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До свинаря - Добре е, че и на село вече имате интернет,ама и малко обща култура няма да ти е излишна кремълско фенче...
37
9
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
То какво стана:както през комунизма-тогава ни беше виновен агресивния империализъм,сега за всичко е виновна Русия!Една и съща риторика,само че с обратен знак.Тия в Брюксел подминаха и комунистите-вместо да вземат адекватни мери се оправдават с чуждо влияние!Добре,да приемем,че в един момент Русия изчезне.Ще изчезнат ли с нея всички тия актуални проблеми?Очевидно не,просто защото не са породени от Русия!
36
4
 
4
 
! Отговори
mda преди 6 години
Доста време се чудех поради каква причина ги наричат умните и красивите при условие че са си съвсем нормални... и тогава най накрая намерих тези които не ги харесват и пишат против тях :) и разбрах! Е няма как да не ги наричат така след като се погледнат в огледалото ( нали така господа Стефан Пройнов и Адриан Димитров)
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха,2000 сорошоида в милионната Будапеща.Мнооого скромно.
34
9
 
20
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Не знам дали е било по-добре или по-зле през социализма,но факт е,че сега държавата ни върви към сигурна смърт. Значи не е било чак толкова лошо колкото го изкарват платените от запад
33
8
 
8
 
! Отговори
гюнтер до иванушка преди 6 години
Кои са нормалните хора бе,тръмп,шорош,меркел,местан,боко,плеффналиеф..кои бе?ти ли си нормален?!Ти някъф мирови психиатър ли си?
32
8
 
15
 
! Отговори
фарс преди 6 години
Поредната либерална глупост....
31
5
 
8
 
! Отговори
до SpaceX преди 6 години
Другарю" антикомунист",я ми кажи другарю(щото всички сте бивши другари палачинки),кой сключва договорите бе другарю,да не би да мислиш че когато такива като Бакърджиев примерно договарят цената на газта си мислят за благото на народа,или за комисионните и процентите.Колкото е по скъпа газта,толкова повече по веригата посредници и подобни.Ти какво очакваш като ходят на преговори руснаците да им се молят,абе моля ви се бее,давайте по евтино ще,ви го даваме,защо толкова много искате да плащате!
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧудесаКолкото по-далеч от русия, толкова по-близо до цивилизацията и нормалността. на който не му харесва да отива да живее в ***!