Унгарци на протест – срещу растящото руско влияние

2 хиляди души скандираха: "Да спрем Москва" и "Европа! Европа!"
25 апр 2017 08:03,
144
Унгарци на протест – срещу растящото руско влияние
Снимка: Reuters, архив

Около 2 хиляди души участваха снощи в Будапеща в протест срещу растящото влияние на Русия в Унгария и авторитарната политика на премиер Виктор Орбан, предаде Асошиейтед прес.

Протестът беше организиран на няколко преки от руското посолство в Будапеща, след като полицията забрани да се състои пред сградата.

През цялото време се чуваха скандирания "Европа! Европа!" и "Да спрем Москва" в отговор на кампанията "Да спрем Брюксел" на правителството, което твърди, че Европейският съюз се опитва да отнема все повече права от страните членки.

Писателят и екозащитник Андраш Лани заяви, че расте пропастта между Изтока и Запада и "унгарците не искат да се озоват отново на страната на враговете на човечеството", съобщи АП.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
9
 
! Отговори
Циник до 43 преди 6 години
Висок жизнен стандарт ли?***...***....още помня мазните ти отпечатъци по витрините на кореком!Аман от носталгични текезесари!
28
14
 
12
 
! Отговори
Иванушка преди 6 години
До ГюнтерНормалните хора по света знаят, че зад опитите за дестабилизация на ЕС стои руската *** и джуджето.
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXТака е, защото Русия ни освободи от турско, после ни пазеше от САЩ. Нас какво според теб се дължеше високият жизнен стандарт през социализма??
26
7
 
10
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 6 години
Всъщносъщт това е комплимент към Русия,макар и незаслужен!Искаш ли независимост и национално достойнство,значи си проруски и човек на Путин!Хаха,много ви е слаба тезата другари евро гойци!
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унгарците винаги са били с най-малко руско влияние.За разлика от нас,Чехословакия и особено ГДР.Тези протести се организират от Сорос,чиито НПО в Унгария са много силни.Те провалиха референдума,те искат Унгария да се напълни с чернокожи и мюсюлмани.В Германия има протести срещу нашествениците,комунистите потрошиха предградията на Париж,в Истанбул всеки ден има протести срещи ислямизацията на Турция.но медиите спонсорирани от Сорос ни показват само Унгария.
24
9
 
12
 
! Отговори
Косю преди 6 години
Според АП около 2000 души, значи реално са били най-много 1000. Това са 20 автобуса докарани от селата платени викачи. Никакво руско влияние няма.
23
10
 
17
 
! Отговори
Чудеса преди 6 години
Не мога да разбера откъде тази омраза към Русия?Вие сте болни бе хора!Откъде тази жлъч и ненавист.Вие изобщо имате ли идея за какво става въпрос?Какъв комунизъм,какви руски ботуши..Може ли толкова да сте изпростяли и да сте далече от реалноста.Ми оставете директивите за малко,най елементарното погледайте малко руска телевизия да се поинформирате малко как е там!Идете вижте..Луда работа,промити мозъци!
22
5
 
11
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Интересно,излиза че Орбан се бори срещу ислямското нашествие в собствената си държава под руско влияние?Щото друг конфликт между Брюксел и Будапеща няма-ни икономически,ни политически!Целият скандал е затова,че от ЕС искат да наложат на Унгария заселването на та.рам.буки,а Орбан(и болшинството унгарци) не искат!Излиза,че да се противопоставиш на унищожаването на собствената ти нация е антиевропейско и проруско?????
21
14
 
14
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Вън руските окупатори и мафия от България.
20
12
 
11
 
! Отговори
знаем преди 6 години
Знаем , че който е с Русия и комунизъМът страда---Сравнете - Източна и Западна Европа, Северна и Южна Корея. Та дори и "матушка" Русия---изостанала страна с атомни оръжия и петрол. Който е ходил на 200 км. от Москва ---знае! Кога нашите "националисти" лижещите ***--ще изпратят децата си в Русия- да учат, да работят----Никога. Те си получават рублите и бегом---да ги обръщат в долари. Ах, този Сорос--толкова е сладък, но няма как---трябва да плюем срещу него---защото друго не можем!
19
5
 
7
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Протести има в Париж а не в Истанбул. Но демократичните медии мълчат.
18
8
 
18
 
! Отговори
ами преди 6 години
Сега и един Майдан на унгарците......и ще прокопсат с Евроатлантически ценности,залети с орди от камикадзета!
17
13
 
16
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Най прецакани са Умните и Красивите в София за 40лв..
16
12
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Този Сорос много се е стиснал като кокоше дупе само на 2000 човека платил протеста. А и 2000 човека от няколко милиона Будапеща е смешна работа. За всички *** когато дадена страна работи за собствените си интереси, а не се продава на Брюксел тогава задължително има руско влияние. Така беше и в САЩ на изборите. И тук в България един щатски посланик щеше да се бори с руското влияние , а има фондация Америка за България, съвсем официална , а не Русия за България.
15
13
 
9
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Най добре плащат в Истанбул. На протестите Гези раздаваха по 250 долара чисто. Без минерални води и кюфтета.
14
8
 
16
 
! Отговори
реалност преди 6 години
На първо място по бедност в ЕС е - БГ- около 30 %, след нас са Румъния, Гърция и Унгария....../ с изключения на Румъния/ са все страни настояващи за по - близки отношения с Русия...Извод: всеки да си го направи сам!
13
6
 
7
 
! Отговори
НПО-актив преди 6 години
У нас евреите са повече...
12
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унгарците не искат рашка-говняшка да им смърди.
11
7
 
11
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Ей все се чудех на какво да оприлича платените тролчета (господата Стефан Пройнов със своя подопечен Адриан Димитров да се покажат от мазето) но сега се сещам че е като на 3Д кино виждат всичко различно... Ако е на Бузлуджа или на червени площад бройките се умножават по един коефициент, ако е някъде където хората имат малко повече акъл бройките се броят по друг начин...
10
19
 
21
 
! Отговори
anonym преди 6 години
Абе не знам за руснаци-мруснаци, ама факт е, че ДЕЦАТА на руските ПОЛИТИЦИ и БИЗНЕСМЕНИ живеят в Европа. Не знам за деца на европейски политици и бизнесмени да живеят в Русия. Сами си правете изводите.