Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея

Сигурността и стабилността са много крехки, предупреди Ван И
26 апр 2017 21:41, Красимир Ангелов
116
Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея
Снимка: БТА

Китайският външен министър Ван И поиска от САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян, предаде Франс прес.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин, където се срещна с германския си колега.

"Най-неотложната задача сега е подновяването на преговорите, в които да вземат участие всички страни в конфликта", каза китайският министър, цитиран от БТА.

"Сигурността и стабилността са много крехки, има голяма опасност от нов конфликт и всеки момент може да стане някой инцидент. Затова призоваваме всички страни да бъдат сдържани, да не прибягват към действия и да не казват неща, които биха довели до нови провокации", допълни той.

Сеул обяви, че ще проведе съвместни учения с американски самолетоносач. Вашингтон изпрати към Корейския полуостров атомния самолетоносач "Карл Винсън" и неговата ударна група, които се очаква да пристигнат до края на седмицата.

Запитан какви са рисковете от въоръжен конфликт, Ван отговори, че "дори един процент риск не може да бъде толериран", защото една война би имала "невъобразими" последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият корейски остров е опасан от THAAD. Същото е и в Европа на всякъде има ядрен щит. Освен по Шишков другаде няма да заваляти бомби. Измисли ли са го преди тебе спокойно. Доста по умни хора от тебе бистрят света . Ти тук в БЪЛГАРИЯ едни мутри не можеш да измислиш тръгнал за САЩ да мисли.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм готов за бомбите.В избата съм се запасил с вино и всичко останало.Пет пари не давам.
41
2
 
18
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
Класацията я води Тръмп, но като заваляг ядрените бомби дано да си готов. Защо Тръмп прави точно обратното на туй което обеща имаш ли идея ? Xората го избраха за да спрат войните на Килъри той отива на война да прати и дъщеря си в армията тогава, то е лесно да пращаш чуждите деца.
40
1
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
А ти разсъждаваш, като пубер.Топки. Заради такива, като теб сме на този хал.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат ядрено оръие и си играят на международен диктатор.
38
0
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Всичките имат топки, но нямат мозък.Класацията я води Ким-чето.
37
2
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Работата им е в това че ако СК се напълни с ядрено оръжие и ракети които да летят веднага ще нападне ЮК с цел обединение и Кимчо ще стане още по силен.След това ще е на следващия в регионаАпетита идва с яденето
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят осъди ядрените опити включително Русия и Китай? Тръмп предупреди ,че при следващи ядрени опити и заплахи ,ще последва удар към режима?Месец след това Шишко опита да изстреля балестчна ракета към Япония? Кой е агресор? Кой е полицая? И Кои са мълчащите мишки ?
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в случая разсъждаваш като баба на 80год. Айде не се напрагай толкова. След като Русия и Китай отново са боси и не им стигат ттопки явно ще трябва отново САЩ да реши проблема. А какво прави САЩ в ЮК е смешен въпрос. САЩ и ЮК и Япония са партньори във всички сфери. Очевидно САЩ знаят , какво значи тази дума.
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северно-корейците са затворници в собствената си държава, но никой не може да им помогне.Насила хубост не става.
33
5
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Ким може да е всякакъв, но не е евролиберстко *** с подвита опашка. Тъй че хайде в случая агресора са краварите каква работа имат в Южна Корея нека си воюват от краварника ама не, искат да разрушат още две суверенни държави.
32
6
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Не съм се изразил добре.Казвах само, че това не е шега работа.Трябва разум и единство между държавите, само така Ким Чен Ир ще клекне.А сега той е смел защото вижда, че света не е единен и затова си разиграва коня.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките както винаги ще забъркат една война и ще се ометат по терлици, очаквайте умерени корейски терористи. Гиганти като самсунт са заплаха за икономиката на краварите, че дълга им трябва да се плаща.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много защитавате психопата ,но ако беше на вашата граница друго щяхте да пее те. Лицемери пенсионирани.
29
3
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Като искаш сваляй си гащите.Но да не запееш друга песен, като завалят бомбите.
28
2
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Абе прав си донякъде.Да Путин е такъв но руснаците вече не са онези при Сталин.Поживяха видяха и едва ли ще тръгнат безропотно " за родину за сталину"Путин го знае това
27
6
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Ким Чен Ин е мръсно и болно същество, но в този момент, когато Америка и Русия са на нож, е много опасно да се започва нещо.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ СЕ НАМИРА НА КОНТИНЕНТА СЕВЕРНА АМЕРИКА,ДОБРЕ ОХРАНЯВАНА И ВЪОРАЖЕНА ДЪРЖАВА,НА ПРАКТИКА В АБСОЛЮТНА БЕЗОПАСНОСТ :))))ЩЕ ПОДПАЛЯТ ЕДНА ВОЙНА, ЩЕ ГЛЕДАТ СЕИР, И ЩЕ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ,ЩЕ СМАЧКАТ ИКОНОМИКАТА НА КОНКУРЕНТИТЕ,ЗВУЧИ ДОБРЕ :))))))))))) =======Не те обичам защото знам, че готвите анексия на България.Но за горното мога да ссе подпиша и с двете си ръце,това е истината 100% и САЩ отдавна използват това си предимство над останалия свят - изолирани с безопасни граници
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел има ядрено оръжие, Иран също. Защо на Ким да му е забранено?Израел се държи много по-агресивно, но всички си траят.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай да си изъпти пинчера, не да дава акъл само. Северна Корея имат от тях ядрени центрафуги и вода. Малко да поемат отговорност към това което са създали.