Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея

Сигурността и стабилността са много крехки, предупреди Ван И
26 апр 2017 21:41, Красимир Ангелов
116
Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея
Снимка: БТА

Китайският външен министър Ван И поиска от САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян, предаде Франс прес.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин, където се срещна с германския си колега.

"Най-неотложната задача сега е подновяването на преговорите, в които да вземат участие всички страни в конфликта", каза китайският министър, цитиран от БТА.

"Сигурността и стабилността са много крехки, има голяма опасност от нов конфликт и всеки момент може да стане някой инцидент. Затова призоваваме всички страни да бъдат сдържани, да не прибягват към действия и да не казват неща, които биха довели до нови провокации", допълни той.

Сеул обяви, че ще проведе съвместни учения с американски самолетоносач. Вашингтон изпрати към Корейския полуостров атомния самолетоносач "Карл Винсън" и неговата ударна група, които се очаква да пристигнат до края на седмицата.

Запитан какви са рисковете от въоръжен конфликт, Ван отговори, че "дори един процент риск не може да бъде толериран", защото една война би имала "невъобразими" последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24А като чета твоя коментар излиза че най-добрата политика е да се свалят гащите пред Ким Чен Ун и да се внимава много да не му накриви някой капата че има ядрено оръжие.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера за какво рипа толкова Тръмп. Кимчо за сега никого не се кани да напада. А стигне ли се до атомно оръжие ще пострада цяла Югоизточна Азия, че и целия свят.Явно и Сащ не са по-малко смахнати от С Корея.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 18Ха, откога Путин е станал президент на демократична държава и трябва да се съобразява с общественото мнение, или аз нещо не съм наясно какво е демократична държава и какво е обществено мнение. Общественото мнение в Русия за Путин има същото значение каквото то е имало за Сталин в СССР или за Хитлер в Германия.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета някои коментари виждам, че авторите им си мислят, че една ядрена война е нещо, като футболен мач.Мислят си, че ще гледат сеир.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми да си вържат кучето
18
1
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Не е съвсем така иПутин и Тръмп са президенти на демократични държави което означава че малко или много трябва да се съобтазяват с опозиция и обществено мнениеВ СК не така.Този е абсолютен диктатор на когото никой не противоречи.Не напразно и ЮК и Япония са притеснени
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай вместо да си признае че не иска да промени нищо по положението в конфликта със СК, или пък че няма възможност да въздейства върху Ким Чен Ун шикалкави за въздържаност от двете страни. С какво ще помогне тази въздържаност. Нали до сега повече от 10 години имаше въздържаност. Резултатът от преговорите и въздържаността е нула. Другото което не прави чест на Китай е че гласева в ООН за икономическа блокада на СК, а в същото време корабите с въглища на СК продължават да правят курсове до Китай.
16
2
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
Не мога да разбера как можете да се радвате(16) на такива неща с ужасни последици за всички: но наиситна трябва да се ликвидира по някакъв начин( руснаците са майстори на чая, дано!) това севрнокорейско същество-социалист, чието съществуване е ОПАСНОСТ за света.
15
1
 
14
 
! Отговори
До шматка преди 6 години
Не само севернокорейското недоразумение е опасно.И на Тръмп му хлопат дъските, и Путин се мисли за велик, изобщо в момента света се управлява от луди.
14
1
 
12
 
! Отговори
. преди 6 години
Обезпокояващо е, че Русия също е струпала техника с военни композиции на парчето граница от 30км със Северна Корея( руска преса), под претекст, че ако "стане нещо" мнго севернокорейци ще тръгнат да бягат в Русия, а тя не ги иска.А дали не искат да защитават Севрна Корея?
13
7
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До султан ердоганПротив съм че щатите се месят навсякъде но не и в този случайОнова севернокорейско недуразумение е опасно.Хлопа му дъската .Все едно да дадеш на луд картечница.Това психо говори само за война.Виж му парадите.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ван И нещо взе да се плаши. Значи не е готов за развръзка на конфликта чучхе.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са защитени САЩ? Това че са на два океана, предполага атака от две страни, а балистичните ракети си падат отгоре на кратуните им.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При ядрена война никой няма да е в безопасност, не си правете илюзии.Една бомба е достатъчна, за да подпали света, който и без е достатъчно горещ, така че не се хилете, като *** по повод на тези неща.
9
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите колко реваха преди войната с Ирак: "Ирак е третата армия в света! Ей сега американците нагазиха в блатото!" Е, видяхме!После същото беше и за Югославия: "Това е европейска държава, супер-могъща армия! Сега ще стане втори Виетнам!" Е, видяхме!И със Северна Корея ще видим. Щатите ще ги попукат и след няколко седмици ще забравим, че някога е имало две Кореи.
8
2
 
1
 
! Отговори
мнооооого мъдро ,бе. преди 6 години
До ЗАЩИТЕНИ...АМА , НЕ.СЕВ.КОРЕЙЦИТЕ ДА СА НАТОЧАТ НОЖА .....ТА ДА НИ ЗАКОЛЯТ , ПО-УСПЕШНО .......НАЛИ??!!То нали ти докараха исламски джихадисти та си спокоен като западняк в метро бе мъдеър.
7
6
 
12
 
! Отговори
Малийййй, преди 6 години
Теа мирикщанци много миролюбиви и демократични бе, след като разбиха с обеднен уран Югославия, осигуриха победата на исляма в Либия, Ирак, и Афганистан, сега ще зарадват пък Северна Корея. *** нещо у Сирията не им се получава и сега се оглеждат като наакани сред мразещия ги свят.
6
6
 
8
 
! Отговори
ЗАЩИТЕНИ...АМА , НЕ. преди 6 години
ЗНАЧИ,..... КВО ВИКАТе....?ДА ГИ ОСТАВИМЕ СПОКОЙНО СЕВ.КОРЕЙЦИТЕ ДА СА НАТОЧАТ НОЖА .....ТА ДА НИ ЗАКОЛЯТ , ПО-УСПЕШНО .......НАЛИ??!!Е.....мнооооого мъдро ,бе.....ха,ха,хааааааааааааа....
5
3
 
5
 
! Отговори
Доган преди 6 години
Краварите имат опит в този район !! $!
4
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO RUSIA MOGE DA BADE ISTINSKI GARANT ZA SVETOVNIAT MIR.