Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея

Сигурността и стабилността са много крехки, предупреди Ван И
26 апр 2017 21:41, Красимир Ангелов
116
Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея
Снимка: БТА

Китайският външен министър Ван И поиска от САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян, предаде Франс прес.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин, където се срещна с германския си колега.

"Най-неотложната задача сега е подновяването на преговорите, в които да вземат участие всички страни в конфликта", каза китайският министър, цитиран от БТА.

"Сигурността и стабилността са много крехки, има голяма опасност от нов конфликт и всеки момент може да стане някой инцидент. Затова призоваваме всички страни да бъдат сдържани, да не прибягват към действия и да не казват неща, които биха довели до нови провокации", допълни той.

Сеул обяви, че ще проведе съвместни учения с американски самолетоносач. Вашингтон изпрати към Корейския полуостров атомния самолетоносач "Карл Винсън" и неговата ударна група, които се очаква да пристигнат до края на седмицата.

Запитан какви са рисковете от въоръжен конфликт, Ван отговори, че "дори един процент риск не може да бъде толериран", защото една война би имала "невъобразими" последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не му замръзне перчема на бузестия, че Китай и Русия само чакат повод да ги нашамарят в техни води
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От САЩ:- Добре. Ще спрем военните маневри в Южна Корея. Само че след един месец. След като бомбардираме Северна Корея (една седмица), влезем с танкове в Пхенян (една седмица), ликвидираме всички остатъци от комунистическата партия в цялата страна (една седмица) и подпишем обединението с Южна Корея (последна, 4-та седмица).
1
4
 
34
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
бе играят си с огъня и бузестия и перчема, дано китаеца ги вразуми...