Конгресмени заподозряха: Майкъл Флин взел пари от Русия

Оказва се, че през 2015 година той е вечерял с Путин
26 апр 2017 08:01, Александър Попов
12
Конгресмени заподозряха: Майкъл Флин взел пари от Русия
Снимка: Reuters

Американски конгресмени заявиха днес, че бившият съветник на Белия дом по националната сигурност Майкъл Флин вероятно е нарушил закона, като е получил пари от руските власти, без да има разрешение за това, предадоха световните агенции.

Флин, който беше принуден да подаде оставка през февруари заради това, че е излъгал за свои контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, изглежда не е разкрил плащане, получено от руското правителство за свое пътуване в Русия през 2015 г. При посещението той е вечерял с руския президент Владимир Путин.

"Генерал Флин е бил длъжен да поиска и получи разрешение за получаване на пари от чуждестранни правителства", каза председателят на комисията за надзор към Камарата на представителите на американския Конгрес Джейсън Чафетс.

"На нас не ни изглежда някога то да е било искано, нито той да е получил това разрешение", заяви републиканският конгресмен.

"Лично аз не виждам доказателства или данни в подкрепа на мнението, че генерал Флин се е съобразил със закона", каза Чафетс след преглеждане на класифицирани документи.

Комисията също така разследва дали Флин, който е пенсиониран генерал, е напълно разкрил плащания от руски, турски или други чуждестранни източници.

"Като бивш офицер от армията не можете просто да вземете пари от Русия, Турция или някой друг. А изглежда, че той е взел тези пари. Това е било неуместно и нарушаването на закона има последици", заяви Чафетс.

"Ако тези пари са били получени от генерал Флин, а ние смятаме, че това е така, е необходимо те да бъдат възстановени", каза той.

Комисията търси още информация от Пентагона и армията по въпроса.

Адвокат на Флин заяви днес, че навремето клиентът му е информирал военното разузнаване на САЩ, че ще пътува до Москва за
участие в гала-вечеря на спонсорирана от руското правителство телевизия, предаде Асошиейтед прес.

Адвокатът Робърт Келнър каза, че Флин е разговарял със служители на военното разузнаване след завръщането си от посещението и отговорил на всички техни въпроси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: САЩМайкъл Флин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
1453 преди 6 години
"Като бивш офицер от армията не можете просто да вземете пари от Русия, Турция или някой друг"Генерал Флин беше известен с подкрепате си към турското правителство и снатиска който оказваше на пентагона да спре да подкрепя сирийските теро. кюрдиЗатова го махнаха!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пак почнаха лов на вещици...А директното бутане на пари в опозиции за цветни революции не го броим , нали?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако тези пари са били получени от генерал Флин, а ние смятаме, че това е така.....СМЯТАМЕ?!?!?
7
7
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До байхейс -Бъркаш,не Русия пречи на Макрон. Обратното -Макрон пречи на Рассия,пречи и в мераците да унищожи ЕС,пречи и да избегне санкциите за окупацията на Крим.Именно за това е неистовия вой на кремълските фенове...а такива надежди имахте...Сега страдайте-но мълчаливо....
6
1
 
6
 
! Отговори
Белая Златка преди 6 години
Волене, как си бре?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко и в България съдеха за взети подкупи, то нямаше да остане никой от Атака, "патриоти", БСП,ГЕРБ ДПС !Джуджагин щедро раздава откраднатите от БГ пари!
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето от кремъл пак се е набутало с пари. Ще го спукат от бой американците.
3
12
 
12
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
еврейския заговор обвини Русия че пречи на Макрон - месила се Русия във Френските избори .....Макрон - слуга и служител на Ротшилд, един от малкото политици обявил се против забраната на бурките, женен за учителката си от гимназията, която е 24 години по-възрастна от него ..... ето това е нищожеството на което евреите разчитат да продължи ислямизацията на Франция, а Русия му пречела видите ли
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си тука да подгонят всички държавни служители, които са взимали пари от Русия?!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му излезе през носа тази вечеря.А тук, в България, имаме ли подобни закони?