Минималната пенсия в Словения – 500 евро

Така бедните пенсионери няма да търсят помощ от държавата
26 апр 2017 11:45, Елка Василева
37
Минималната пенсия в Словения – 500 евро
Снимка: архив, Reuters

Словенският парламент прие без нито един глас против промени в закона за пенсионното и инвалидното осигуряване, според които пенсионерите, изпълнили всички условия за пенсия за възраст, ще имат гарантирана пенсия от 500 евро, съобщава белградският вестник "Политика".

Целта на закона е да осигури минималните пенсии в страната да бъдат с такъв размер, че бедните пенсионери да не трябва да търсят от държавата допълнителни помощи.

Минимална пенсия от 500 евро според данните на правителството ще получават около 45 200 словенски пенсионери.

Според данни от пенсионното осигуряване в началото на тази година месечна пенсия под 500 евро са получавали 98 200 пенсионери, като всички от тях са се пенсионирали с необходимия трудов стаж и възраст за пенсиониране.

Законът бе приет единодушно без нито един глас против независимо от това, че опозиционните партии първоначално оцениха правителственото предложение като популистки ход, предназначен за привличане на избиратели в последната година на мандата на сегашното словенско правителство. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
162 лв минимална пенсия в България не ви ли стига това са цели 83 евро бе !!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехо , ТИКВО ! Знаеш ли поне азбуката ? Нека ти го прочетат !
35
0
 
0
 
! Отговори
И....о преди 6 години
Още по -братски връзки с *** и няма да се краде.
34
5
 
0
 
! Отговори
do OMG палячо преди 6 години
До OMG_Luckerпри вожда ти виденофф, хората работеха за 5 долара на месец. Не харесвам и крадеца Костов, но поне нямаше тотален геноцид при него.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Словения прекъсна всички връзки с Русия.Дори купува газ от САЩ на два пъти по-ниска цена отколкото ние плащаме на братска Русия, с което годишно ще изтичат още 4 милиарда лв. от страната.В същото време при приходи от 66 милиарда за последните 7 години Лукойл не е платил и една стотинка данък печалба.Е как да има нормални пенсии като Русия ги взима?
32
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРБУРАКЪТ преди 6 години
ЕДНА ХИМИКАЛКА ДА ВИДИ И НЕЯ ЩЕ ОТКРАДНЕ.
31
0
 
8
 
! Отговори
СС преди 6 години
Тиква и ПатрЕоти, четете ли? :) Как ще ги стигнем братята словенци...
30
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
До Анонимен 8:Голямата приватизация не беше при Виденов, а при Костуф, нека не ги бъркаме нещата. Справка - Уикипедия: "най- много сделки са сключени през 1999 г. ..." Да не говорим, че при Виденов беше приватизацията чрез инвестиционни бонове, чрез които всеки е имал право да участва където и както прецени, а при Костуф беше една друга приватизация- за която лесно може да се намери информация в нет-а.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България е валутен борд и финансова стабилност за пенсионерите.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
минимална пенсия в Македония - 206 евро . факт .
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тука няма как да има големи пенсии, няма и да има, доакто работещите са по-малко от безработните и пенсионерите. Нищо хубаво не ни чака, сегашните вноски се харчат, като дойде време да се пенсионираме ние, съвсем няма да има работещи, които да внасят
26
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние не сме толкова зле. По времето на Виденов стигнахме до 5 евро месечно.Сега путинските мекерета гледат минималната пенсия в България да не надвишавас много руската.
25
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
По-голям виновник от политиците това е бранша на работодателите.Те си разпределят процента от печалбата както на тях им е удобно.А трябва да има някакви правила,все пак.Всички знаят,че за да имаме по-голяма пенсия,трябва да внасяме по-вече пари в хазната.Само,че ако някой поиска по-голям праг на осигуровките,бранша на работодателите веднага скача.Всеки ден кибичат по всички телевизии,да се защитават,а работника,който си няма министерство и синдик. да мисли за него-да опъва каиша.
24
18
 
16
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Държавите от комунистическия блок,които са по далеч от Русия,се оправят по бързо.
23
0
 
45
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Много си прав. Освен това словенците са задружен и мислещ народ. За да не се краде работно време фирмите започват работа в 07 сутринта и свършват в 3 следобед. След това си вършат личната работа. Държавната администрация започва по късно и работи до по късно. Хипермаркетите не работят в Неделя - цялата държава си почива един ден заедно.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормата на печалба на фирмите е 10 пъти, а не нормалното 10% . е как да има адекватни заплати и съпричастност на "работника", как да има високи пенсии ?!няма нищо по-добро, от равномерно разпределният товар за една система - така в системата има най-малко напрежение, елеменитите имат най-малко усилия и живота на системата е най-дълъг.учете се от механиката , физиката и естствените науки.
21
1
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Много крадете у парламента, ама много, все за джобовете да има, за народа нема. Цените в Словения са същите както в България с малка разлика в акцизните стоки.
20
2
 
36
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 6 години
У нашата *** пенсиите могат да скочат до 600 евро,но трябва хайдуците да намалеят с 80% минимум. Сега патриотичните юнаци ще вдигат пенсиите със 40 лева ако намерят пари от инвалидните.Но не казват,че няма инвалидна пенсия над 200 лева и от къде ще вземат парите които им трябват.То нашето племе е овчо и може да си го лъжат както си искат.Чудно ми е толкова ли няма един да разбира от аритметика в тази държава.При двеста хиляди инвалиди и пенсии от по 200 лева какво правим ??????????????
19
2
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
къде сте български простаци,***,***,кога ще направите минимална пенсия като във СЛОВЕНИЯ,***,гадове *** тъкива.
18
2
 
43
 
! Отговори
ТАМ НЕ КРАДАТ преди 6 години
САМО С 50-ти милиона, откраднати от магистрала Марица, могат да увеличат пенсийте до 300 лв. с 40 лева.