САЩ доставят противоракетния щит в Южна Корея

Целта на THAAD е да прехваща и унищожава севернокорейските ракети
Обновена: 26 апр 2017 09:43 | 26 апр 2017 09:37, Елка Василева
104
САЩ доставят противоракетния щит в Южна Корея
Снимка: архив, Reuters

Американските военни започнаха да доставят в Южна Корея части от противоракетната си система THAAD, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирайки южнокорейската информационна агенция Йонхап.

На фона на засиленото напрежение около ракетната и ядрена програма на Северна Корея на бивше голф игрище в областта Сонджу, в южната част на страната, пристигнаха шест камиона с оборудване за противоракетната система.

В съобщение на южнокорейското правителство за пристигането на първите елементи не се уточнява какви са докараните части, но агенция Йонхап съобщи, че са разположени шест установки за изстрелване на ракети, няколко ракети и най-малкото един радар, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Вашингтон и Сеул обявиха на 7 март, че заради заплахата от изстрелване на ракети от КНДР започва разполагане на системата THAAD. Китай обаче заяви, че това няма да може да спре Севера, а ще влоши баланса на сигурността в района. Русия също е против разполагането на ракетния комплекс.

Целта на противоракетния щит THAAD е да прехваща и унищожава севернокорейските балистични ракети с малък и среден обсег в последната фаза на полета им.

Тази вечер държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, министърът на отбраната Джеймс Матис, директорът на Националното разузнаване Дан Коутс и генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете, ще информират всички членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ за ситуацията в Северна Корея, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на висш сътрудник на Белия дом.

По-рано бе съобщено, че и пълният състав на Сената ще бъде информиран на закрито заседание за обстановката около Северна Корея, припомня ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Има една суперсила - САЩ. Браво на Първанов . че ни вкара в НАТО! Сделката е била...БГ. в НАТО а Първанов виден БГ спа хотелиер !
65
4
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
Краварите ги управя само( СТАТУС 6 ) само да не предизвикат Русия да го използва !
64
2
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 6 години
всеки си има тактика - камунистите се въоръжават с атом, капиталистите - бият с икономика. Коя е по- успешна, е видно! Сори, другари, жалката истина е,ч е сте мн. нещастни! Отвсякъде!
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вижте съюзниците на *** н - толкоз струва и той. После реве,ч е нормалните държави не го зачитат..
62
2
 
1
 
! Отговори
значи преди 6 години
требе яко затягане на санкциите , включително и на русия, яко военно присъствие - да се превъоръжават до фалит!
61
2
 
2
 
! Отговори
Джейнс Дефенс преди 6 години
До Бобиа релетата стават ли за москвич осмица, или са от ТА-50? а дали има значение дали взрива ще е атмосферен ако е на орлов мост или наземен ако е на площад македония? ...киндер
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масови протести в ЮК срещу разполагането на амерско оборудване за THAAD.Южнокорейците не искат да са мишена. Искат мир и обединение със севера.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХарпНе срещу пушка. Срещу индиански брадви - томахоук. :))
58
2
 
6
 
! Отговори
Харп преди 6 години
САЩ не биха изстреляли ядрена ракета. Малко харпец и ЕМП , най-новото им оръжие , колкото да спрат на ким от сен плейстейшъна. Той ще колабира само като му спрат тока това кьофте. Защо да си цапат ръцете с невинни жертви, нищо няма да стане спокойно.Пухкавия е на война с прашка срещу пушка
57
1
 
8
 
! Отговори
Блато преди 6 години
Ей баламурници. Стига сте говорили за ядрена война. Ако се пуснат няколко атомни бомби, колкото и далече да е Северна Корея последствия ще има в целия свят. Икономически, международни, увредени реколти, риба, радиоактивна смрад насекаде.ТВА НЕ СА ПИРАТКИ БЕ ЕЙ ! Нито е филм това, я се успокойте малко. Дечковци
56
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До станой извини ме Излючителен *** си. Жена ти не ти ли го е казала. Гад!
55
2
 
6
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 45 Как просто за кеф бе , ти нормален ли си.?Япония са пословични със своя фанатизъм и двете ядрени бомби сложиха най пасле крой на ВСВ.Иначе жертвите щяха да са в пъти повече , ако войнота не беше спряна. И Японците се осъзнаха , за разлика от военно любците от Русия.
54
2
 
4
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Китай и Русия да го духат.Ким Чен Ун с камък в ръка ще уницожи Америка. Мале , мале...
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядрените ракети, когато не достигнат целка, се САМОУНИЩОЖАВАТ.Това не е тротил да гърми при удар, просто частите на бойната глава се разделят и падат на земята, без да се разпръскват. Никакво заразяване няма.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиTHAAD ще стреля по всичките тези десетки касетни боеприпаси нацелени на нея или града и с това просто ще изчерпи ракетите си или ще чака само да стреля по СКЪД или други подобни ракети----------------------Ти смяташ, че THAAD само ще седи и ще чака ли?THAAD ще отговори колкото може на първия залп, а втори няма да има изобщо.Защото СК ще е превърната в стъкло.
51
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
680 милиарда имат сащ за отбрана трьмп до сега не работи по вьтрешното положениеа гледа как да изтьргува повече орьжие нали това орьжие го назначи за президента щеше да оправи живота на белите мьже от ср запад този чиляк ще запали светанарочно провокират сев корея
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с Русия продължава.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и в расиюшка не са ходили, но "знаят", че е "самая магучая и напабедимая в мире". :)))
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само който не е ходил в САЩ, не знае, че са най мощтната и велика страна в света!
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малиии като почне форумния спецмурзи.лаж да вади едни параметри, бройки, военни термини.....изплашихте Иванка бе!Сега, като се сепне и пусне един СМС на баща си, засичайте, че имате 1 час да избегате по-далеч от летището....или там дупката където сте. :)))