100-те Статуи на свободата на протест срещу Тръмп

Активисти позираха като култовата статуя пред US посолството в Лондон
Обновена: 27 апр 2017 22:26 | 27 апр 2017 22:11,
12

Снимка: БТА

Виж други галерии »
Сто активисти от правозащитната организация "Амнести интернешънъл" позираха днес като Статуята на свободата пред американското посолство в Лондон, за да отбележат първите 100 дни от управлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Скандално и срамно е, че президентът Тръмп толкова малко го е грижа за човешките права", заяви британският филиал на "Амнести интернешънъл".

Позиращите като Статуята на свободата протестиращи държаха надписи "Бежанците са добре дошли" и "Няма забрана, няма стена".

"В разстояние само на 100 дни президентът Тръмп нанесе безкрай вреди на и без това недотам съвършената репутация на САЩ в спазването на човешките права", каза Кейт Алън, директор на британския филиал на "Амнести интернешънъл".

"Ако Статуята на свободата е израз на нещо, то е готовността за предоставяне на убежище на хора, прогонени от войни и нетолерантност", добави още Алън.

Един протестиращ, облечен като Статуята на свободата, имаше и пред американското консулство в Северна Ирландия, а подобен протест е планиран за събота пред американското консулство в Шотландия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9, какви точно евреи са Амнести, след като през ден се занимават да обвиняват Израел?
7
3
 
3
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
"Амнести интернешънъл" .... евреите са развързали кесиите види се
6
1
 
2
 
! Отговори
Таси преди 6 години
Нали продължава войната,защо протестират сега?Повече война повече бежанци,сега иска и Корея да удари.Тия правозащитници знаят ли изобщо какво искат?Няма угодия,Дони,на протестърите,каквото и да направиш,все ще протестират.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да видите нито един от тези протестиращи на снимката да протестира срещу браковете на малолетни, срещу исляма, срещу жътвата на органи в Китай, срещу обрязването на жени. Просто защото за протестиращите понятия като свобода и човешки права не значат нищо. Тръмп е лесна мишена, просто защото няма да ги избие. Те никога не протестират срещу диктатори. Просто защото самите те прокламират диктат. Диктат на исляма и левите сили.
4
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Бил съм в Либия на работа Кадафи даваше по една българска надница на либииско дете отишло на училище.Либиеца с пръчка пращаше по 4-5 деца равни на 4-5 наши надници и на сила се учеха да пишат и четат.Сега там е глад чужди фирми вземат парите от нефта а за либииците един гол мамул.Това е либииската пролет.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е сега изуменият Станишев с култовото "Здравейте, Циркаджии!"?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако Статуята на свободата е израз на нещо, то е готовността за предоставяне на убежище на хора, прогонени от войни и нетолерантност."Разплаках се...от смях хахахаха
1
2
 
1
 
! Отговори
Трън преди 6 години
ТрЪмП...