Борис Джонсън: Бихме нападнали Сирия, ако САЩ поискат!

Лондон ще подкрепи Вашингтон, независимо от мнението на Парламента
Обновена: 27 апр 2017 20:39 | 27 апр 2017 20:36,
74
Борис Джонсън: Бихме нападнали Сирия, ако САЩ поискат!
Снимка: архив Reuters

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че страната най-вероятно ще се присъедини към САЩ при по-нататъшни бойни действия срещу Сирия, ако бъде помолена и независимо от това дали парламентът в Лондон ще гласува за това, предаде Voice of America.

Джонсън заяви, че би било "много трудно да се откаже", ако САЩ поискат британска помощ за военни действия срещу президента на Сирия Башар Асад. На въпрос дали парламентът ще одобри подобно нещо министърът посочи, че "прилагането на решението ще зависи от правителството".

Парламентът на страната ще бъде разпуснат след седмица преди изборите на 8 юни, така че в посочения период депутатите няма да могат да гласуват одобрение на военната помощ.

Думите на Джонсън явно сигнализират на гласоподавателите, че консервативното правителство е непоколебимо що се отнася до отбраната, пише "Фокус". Неговата позиция се различава силно от тази на опозиционната Лейбъристка партия, чийто председател Джереми Корбин иска страната да се откаже от ядрения си арсенал.

По-рано Джонсън нарече Корбин "овчеглава важна клечка, която не разбира, че страната трябва да бъде силна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
18
 
! Отговори
До 10: преди 6 години
Браво Борка.Народите от Близкия Изток трябва да бъдат освободени от веригите на исляма.Злото трябва да се изкорени един път завинаги.Бой по Асад...===========Много си зле, момче!Ако имаше елементарни познания за света щеше да знаеш, че Асад е ЕДИНСТВЕНИЯ СВЕТСКИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА в Близкия Изток.Седни, си - двойка.
21
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21И как разбра че руснаците са зле бе *** ? Русия ако поиска ще смаже цялото НАТО за 2-3 дена.------------------------------------------Русия може да смаже само оная работа на НАТО. А вие овчите русофилски кратуни всичките сте за освидетелстване.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези английски *** да гледат на 9 май парада в Москва и да си вадят изводи. Другия вариант е Русия да проведе догодина парада в Лондон ако е все още на мястото си.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как разбра че руснаците са зле бе *** ? Русия ако поиска ще смаже цялото НАТО за 2-3 дена. Ти май изобщо нямаш представа за какво става дума. Това дето го гледаш в Сирия е една лека тренировка за руснаците . Те вдигнат ли армията спиране няма да има. Ще го отнесат всичките дето се правят на голямата работа като разни смешници англичани, евреи, турци и др подобни. Най-мощната ядрена държава със свои военни спътници , навигация и най-добрите системи за РЕБ. Могат да смажат който си искат.
18
13
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
"Законно" избрания президент, касапина Асад ще яде тоягатаа рашките ще седят и ще подсмърчат. Задунайските им лакеи, също.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ивчоивчо, виж сега понеже ти си русофил и в дебелото черво би трябвало да назнайваш руски. То само с омаловажаване на фактите няма как да прикриеш срама на Русия."Военные эксперты недоумевают, как простенький африканский кораблик смог потопить военное судно России? Как приборы не заметили преграду? Как вообще такое могло случится?"
16
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гого"един мн тънък момент има, тръгнат ли срещу Сирия янките и сие, до седмица след това в киев ще се вее руски флаг."Руснаците са толкова зле че дори вече не смеят и да помислят за нападение в Украйна. Така че руско знаме няма как да се вее в Киев. По вероятно е украинско да се вее над кремъл отколкото твоето предположение. Днес шефът на руския генщаб официално заяви, че Русия не може да противодейства на американската ПРО и руските МБР ще бъдат свалени до 150 секунди след старта им.
15
0
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
някой каза за потъналия военен кораб ,руски. Военен до толкова че е в състава на ЧФ. Освен оръжието на екипажа няма нищо военно.Кораб за слухтене, радио и радиолокационно. Полско производство от 70 та год. Ще го прежалят.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един "Ярс" ще им покаже кой кой е в света. Не стига че са на една ракета живот тръгнали да се перчат.
13
0
 
17
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Към поредния *** добавям и един Анонимен *** от форума. Русия воюва срещу терористите, според нашия *** това е безобразие. Откачалки колкото искаш.
12
0
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Света се управлява от самовлюбени егоцентрични интелектуални инвалиди.
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече и британците се гаврят с кочинята.
10
1
 
20
 
! Отговори
гого преди 6 години
един мн тънък момент има, тръгнат ли срещу Сирия янките и сие, до седмица след това в киев ще се вее руски флаг.
9
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настъпи времето безобразното нахалство на Русия в Сирия да бъде прекратено и руснаците да бъдат позорно изгонени от там. И без друго нищо не направиха в Сирия освен да избият 100 хиляди цивилни и да сринат до основи няколко града. Като единствен успех може да се отбележи удължаването на предсмъртната агония на Асад с 18 месеца. Напразно загубиха няколко самолета, а днес и военен кораб, който е бил в толкова плачевно състояние че е потънал от пробойната получена от кораб за превоз скотове от Того
8
22
 
2
 
! Отговори
винетков преди 6 години
Браво Борка.Народите от Близкия Изток трябва да бъдат освободени от веригите на исляма.Злото трябва да се изкорени един път завинаги.Бой по Асад,след това Иран,СА и Катар.Една по една тези змийски тъмни дупки трябва да бъдат демократизирани или заличени.Никое човешко същество не заслужава да живее като роб на исляма,ислямските диктатори и ислямските проповедници.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми нека се включат и англичаните. Там са Русия, Щатите, нека и те. те са стара колониална държава.
6
2
 
23
 
! Отговори
Мавърският конник преди 6 години
Би бил идеален за дясна ръка на Ердо! Дедо му в крайна сметка е турчин. Хахаха
5
1
 
30
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Защо не приложите критериите за тероризъм и терористи към тези призиви и тези политици?!
4
3
 
32
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
С една дума: ***.!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а така.