Меркел: Отдръпването на Турция от ЕС не е добре за никой!

Германският канцлер призова за конструктивен диалог
27 апр 2017 18:08,
69
Меркел: Отдръпването на Турция от ЕС не е добре за никой!
Снимка: Reuters

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел призова за "конструктивен диалог" между Европейския съюз и Турция, предава Anadolu Agency.

В обръщение към депутатите в Бундестага, Меркел призна, че последните политически събития и напрежение са нанесли "сериозен удар" на отношенията между Брюксел и Анкара, а също и на тези между Германия и Турция.

Същевременно обаче германският канцлер отхвърли призивите на опозицията за прекъсване на преговорния процес за турското членство в Общността.

Още по темата

"Необратимото отдръпване на Турция от Европа, а и на Европа от Турция, бих искала да подчертая с повишено внимание, че няма да е в интерес нито на Германия, нито на Европа", заяви Меркел пред депутатите в парламента.

"Ще продължим с нашите усилия да се върнем към конструктивен диалог между Германия и Турция, и между Европа и Турция", допълни Меркел, уточнявайки, че ще продължи да следи отблизо ситуацията в Турция.

Меркел припомни, че първият дипломат на Берлин Зигмар Габриел ще се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу в кулоарите на неформалната срещата на ЕС с държавите, кандидатстващи за членство в Блока. Тя ще се проведе в периода 28-29 април в малтийската столица Валета, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GANYO NALI E V EC. TAKA VZE DA PROSPERIRA 4E MAYKA I JALNA. NO OT KADE U GANYU AKAL DA GO RAZBERE. VSE IZPITVA UDOVOLSTVIE OT TOVA DA GO E..AT
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аллах е свиняPROKLETO KO PE LE.... PROKLETI STE I PROKLETI 6TE SI ZAMINETE OT TOQ SVQT
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ги приеха, 80 милиона да отидат в Германия и германците да станат 160 милиона.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SVETA NE ZNA4I EVROPA KOQTO BEZTUY PO4NA DA SE RU6I
11
4
 
11
 
! Отговори
akud преди 6 години
ЕС има нужда от силови водачи. меркел е жена с болни мозъциКато ердпган трябва да се играе в зъбите докато осети вкуса на кръвтаВсополите
10
7
 
16
 
! Отговори
Аллах е свиня преди 6 години
Меркел, дърта пръдло.... ***!!!!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се казва "не е добре за никой", а "не е дибре за никого".Тази Меркел не знае дори да пише правилно!
8
3
 
9
 
! Отговори
Турко преди 6 години
"Меркел припомни, че първият дипломат на Берлин Зигмар Габриел ще се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу в кулоарите на неформалната срещата на ЕС в Малта".А ще му разрешите ли да кацне на летището?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно бабке, султанът и на теб ще помогне на изборите. Помогна на холандците, на австрийците, на французите. Ще помогне и на теб.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- добре е уруспията да се отдръпне и за по-сигурно як шут отзад!
5
9
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
яжте наденички и пиите бира и чакаите кога ще ви фрькнат главитебьлгарите 500 години знаят какво е султанат и какво е ислям никога в есникакви визи и пари за какво са им визи за ес да изнасят наркотици проституцияи атентати
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им се иска на ЕС Турция да иска в ЕС.И други неща им се искат. Гладна кокошка просо сънува. ЕС е добро място за слаби държави. Ние например без ЕС сме живи умрели. Турция обаче е прекалено силна и спокойно се оправя и без този съюз.
3
2
 
6
 
! Отговори
L. преди 6 години
Пише се "за никоГО", неграмотници такива!!!
2
5
 
15
 
! Отговори
Анализаатор преди 6 години
На всички е ясно че турция никога няма да влезе в ЕС по никакъв начин но се продължава с едно безкрайно плямпане , протакане и дърдорене. Учтиво им казват че ако си сменят управляващият ги диктатор може и да имат някакви шансове , а дотогава - само празни приказки от пусто в празно.
1
3
 
19
 
! Отговори
това е преди 6 години
Как няма да иска диалог,идват избори в Германия живеят над 2 милиона Турци тя е готова да стъпва по трупове но да им угоди.