Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!

САЩ: Не се стремим да сменим режима, но търпението ни приключи
28 апр 2017 22:55,
93
Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!
Снимка: Reuters

Заплахата от ядрено нападение срещу Япония и Южна Корея от Северна Корея е реална, заяви днес пред Съвета за сигурност на ООН държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от световните агенции.

Още по темата
"Заплахата от севернокорейско ядрено нападение срещу Сеул и Токио е реална и е вероятно само въпрос на време преди Северна Корея да развие капацитета си да нанесе удар и по територията на САЩ", каза Тилърсън, който председателства извънредното заседание на съвета на министерско равнище.

Той подчерта, че "всички опции в отговор на бъдещи провокации трябва да останат на масата", предаде Франс прес, цитира БТА.

Съединените щати не се стремят към смяна на режима в Северна Корея, увери Тилърсън, цитиран от ТАСС. Той каза, че САЩ не искат и да заплашват севернокорейския народ, нито да дестабилизират ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Политиката на стратегическо търпение към Пхенян приключи, даде да се разбере в същото време Тилърсън. Той се аргументира, че "ако ние продължим да търпим (сегашното положение), то това ще означава да приемем една ядрена Северна Корея". 

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че е настъпил моментът да се упражни нов натиск върху Северна Корея, за да бъде заставена тя да се откаже от опасното си поведение.

Тилърсън призова за нови санкции срещу Пхенян и предупреди, че ако Съветът за сигурност на ООН не съумее да предприеме действия срещу севернокорейските оръжейни програми, това ще има катастрофални последствия, предаде Асошиейтед прес.

Необходимо е международната общност да продължи да засилва финансовата изолация на Пхенян, призова Тилърсън. Той даде да се разбере, че САЩ няма да се поколебаят да наложат санкции на други страни, подкрепящи незаконните дейности на Северна Корея, и призова държавите да понижат равнището на дипломатическите си връзки с КНДР.

Очаквам бъдещи действия от Китай, основния търговски партньор на Северна Корея, каза още Тилърсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
19
 
! Отговори
Мавърският конник преди 6 години
Ае на бас че Краваристан нема посмее да бомби Кимчо!
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капацитета дето пише за ядрени оръжия май само ги е сънувал и на това се базират познанията му :)) Ако Кимчо пусне всичките ракети които има, никоя система неможе да ги свали всичките. Това са стотина ракети, от които дори само две-три да имат бойни глави, Токио, Сеул и Аляска ще ги огрее по още едно слънце. Системите за прихващане и унищожаване на ракети с далечен обсег е доказано неефективна, защото не е в състояние да раличи примамките от истинските ракети.
18
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А краварите замислят ли се защо заплахата е за тях и техните маши Япония и Юж.Корея?Защо няма заплаха за други държави, а само за определени?Защо краварите изпращат кораби и провокират суверени държави?Как те биха реагирали, ако няколко държави си спретнат военно учени покрай бреговете на хАмерика. Защо тези умрелаци продължават да си играят с огъня и се изкарват най-големи демократи и то при условие, че са най-войствената държава,правеща се на световен жандарм без някой да е упъномощил
17
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ: Не се стремим да сменим режима, но търпението ни приключи и ЩЕ ГО СМЕНИМ. Очаквайте обединение на двете Кореи по подобие на това в Германия, но в СК ще има доста избити комунистически дюмбели, *** и ***.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24"...или новото оръжие което изстреляха в орбита..."==============Въйййййййййй, ама ти сериозно ли?Я по-спокойно!
15
8
 
11
 
! Отговори
ексклузивно преди 6 години
Само преди минути С.Корея са тествали отново балистична ракета! Е сега му ядоха големия на Тръмп! Следете световните медии!
14
7
 
8
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
21 - иракската ядрена програма беше приключена още през 81-ва от няколко израелски изтребителя , като до кувейтската инвазия Садам беше умерено подкрепян от САЩ . Последната издънка на рода Ким отдавна вече опъва нервите и на Китай и Русия , а подобно поведение демонстрираше и Хрушчов през 50-те , когато хвърли САЩ в ядрена паника като разказваше как в СССР ракетите ги правян на конвейр като салами , а според тогавашният шеф на КГБ всъщност са разполагали само с една . Америка обича страха.
13
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шишко да не мислите че има 100 ядрени ракети. Ако има са 3-4 нескопосани , ще бъдат прихванати веднага от ТААД или новото оръжие което изстреляха в орбита предната година за унищожаване на балестични ракети. Стига се пренадъхвахте - има забрана за създаване на ядрено оръжие и то важи за всички.
12
11
 
49
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Искам да припомня някои събития! Спомняте ли си как завършиха живота си Садам Хюсеин и полковник Кадафи? Нали те се отказаха от развитието на ядренните си проекти и оръжията за масово поразяване. Какво стана с процъфтяващите им страни. Нали и Башар Асад предаде химическите си оръжия под международен контрол - в отговор американски ракети и бомбандировки по "грешка" по неговата армия. Ако Ким се откаже от ядрената си програма и той след няколко години ще сподели съдбата им! САЩ са лицемерни убийц
11
5
 
37
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Отвъдокеанските чобани са по цял свят с армията си само и единствено, ''за да пазят демокрацията'' за ''нищо друго''! Те не провокират никого с ''мирното'' си присъствие, само ''пазят демокрацията''!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я виж ти кучето ми се казва РЕКС. Този защо ми е откраднал името на кучето?
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавният секретар на САЩ отбеляза, че е настъпил моментът да се упражни нов натиск върху Северна Корея""и призова държавите да понижат равнището на дипломатическите си връзки с КНДР."----------Толкова е прозрачен, въобразява си, че никой не помни обявените преди месеци цели на новата вашингтонска администрация, тоест Северна Корея и Китай. И някак си очаква целият свят да си прекъсне връзките с Китай, в името на интересите на САЩ.
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световния полицай САЩ, се опитва да наложи режима демокрация навсякъде. Не им ли стана ясно, че някои народи не искат да възприемат демокрацията. Както социализма и демокрацията има недостатъци. Ако оставят Северна Корея на мира, тя сама ще си смени режима. Така само си играят с огъня. И всички ще пострадаме заради шепа ***.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Абе бае, ти пък всичко за антисеметизъм вземаш . Нещо ,,гузен негонен бяга ,,? Ами ако е арабофил ,пак ли е антисемит ? Щото и арабите са семити .
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и Виетнам ги ,,нападнаха ,,в залива Тонкин. Същото като ,,химическото ,бактереологично и ядрено оръжие ,,на Садам . Или Бен ладен ,,ръководил ,, нападението на 11 септември от пещерите на Тура -Бура ,разрушени от СА през месец октомври 1980 година . Наистина нелепици .
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще спрат да внасят от Китай маратонки и ще ходят боси американците. Кой ще им произвежда евтино ***?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще постигнат ядрен синтез?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо е решил явно да удари Кимчо. Кимчо се ежи и ще бъде изпепелен. Обаче, Кимчо в безсилието си ще хвърли ракета по Япония и Южна Корея и кво става после?
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой 60 и кусур години не подписа мирен договор със Северна Корея? После цайсати краварски добитъци, що се чудите, че не ви харесват?
1
4
 
29
 
! Отговори
Да преди 6 години
Изолации,снкции,това не работи нужно е разбирателсто,преговори и взаймно зачитане.