Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени

Правителството забрани и тв предаванията за запознанства
Обновена: 30 апр 2017 07:50 | 29 апр 2017 22:10,
117
Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени
Снимка: Архив, Reuters

Турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли м.г., предадоха Франс прес и Ройтерс, позовавайки се на турския Държавен вестник.

Още по темата

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията.

Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани, припомня Ройтерс.

Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес.

"Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 6 години
Ако Ердоган е диктатор щеше да спечели референдума с 99 % от гласовете. А той взе над 50-52 %. Предполагам, че кюрдите и ромите са гласували против, а мнозинството от турците за. И само някои са против. Винаги във всяка държава все има по някой недоволен. За тия недоволни е по-добре въобще да няма държава, а вместо това да бъде пълна анархия и слободия. Всеки да върши каквото си ще, без да носи никаква отговорност за деянията си. Но това ли е решението?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето тук са за сайта хаберлер.тр
27
4
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
ГУРБЕТЧИЯ и ако до 2 години не стане гражданска война, гарантираш ли ни, че ще се хвърлиш от някъде?Или ще кажеш ЕРДОГАН ФАЛШИФИЦИРА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА, КРИЕ ГО ОТ ВСЕКИ :)))Гурбетчия в Германия също има псикодиспансери!
26
4
 
13
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Анонимен 44Не съм Хасан, А Иван. И не се правя на българин защото по рождение съм си такъв. Което не ми пречи да подкрепям комшиите в техните усилия да опазят държавата си. А не тяхната Турция да стане като нашата скапана България, от 10 години "горда" членка на ЕС. По нещо да се познава, че сме в ЕС? По дупките по пътищата, побоите по шосетата в мутренски стил, ограбените и изнасилени в собствените им домове възрастни хора, по телефонните измамници, които беге полицията не може да озапти?
25
4
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ"В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ УВОЛНЯВАТ И ОСЪЖДАТ САМО ПРИ НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ,А В ТУРЦИЯ УВОЛНЯВАТ И СЪДЯТ САМО ПРИ ПОДОЗРЕНИЕ"НЕ НЕПОЗНА в демократичните страни като България например да имаш и доказателства и ако оня има пари пак не го съдят!А в америка пък може да те осъдят и за това, че правиш бизнес със злато или със други валути, А НЕ С ДОЛАРИ! Гурбетчия я кажи Реза Сарраф и Помощник началника на ФинансБанк защо са задървани в демократичната страна?
24
6
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Днес Ердоган беше пак на живо... Доста работи каза, най-вече за терористите...Защо ли западните медии пишат други новини?Тази новина за запознаствата бяха пълни глупости, правиха простотии само и само за рейтинг, във фейса се правиха кампании да се махнат приеха молбата на гражданите. Така и трябва да бъдеА чистките да продължават, както вика и Ердо "ДОКЪТО ГИ ИЗКОРЕНИМ".
23
9
 
6
 
! Отговори
осман преди 6 години
википедерия я спират.щото някои еврейски тарикати са писали за турция че защитават ислямска държава и тероризма.и такива *** като тук във форума ги мислят за истина.и щото ТУРЦИЯ Е ДЪРЖАВА а не територия като някои други.капиш....
22
10
 
8
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Анонимен 39Не съм посещавал досега Турция, но много българи са го правили. Било то в Истанбул или Анталия. Дори само филмите им като гледаш се разбира, че са много по-уредена държава от нашата. И много по-напреднали от нас във всичко. Да, бих живял там. Защо не? Въпреки, че не знам езика им. Но това е една добре организирана и правова държава в която има ред. Турция е добро място за живеене.
21
5
 
8
 
! Отговори
osmam преди 6 години
мачкай предателите ага.газ до дупка на *** предатели.
20
12
 
8
 
! Отговори
бг преди 6 години
Еми право е турското правителство! Може да се каже дори, че действа много меко и нерешително. Ония си заслужават напълно уволненията, наказанията и затвора. Аз на мястото на Ердоган щях да натикам всичките в затвора още първия ден.Турското правителство по тоя начин защитава конституцията и законите. А ние българите трябва да помогнем Турция да бъде приета колкото може по-скоро в Евросъюза.А за забраната на предаванията за запознанства. Ето вижте какъв здрав морал имат турците.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходжите за много знаещи ги имат. Промиват ви мозъците с тая религия. Явно повече харесват някой да мисли вместо тях комшиите.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО ТИКВАТА Е ВАСАЛ НА ЕС А ЕРДОГАН МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЛУКСА ДА Е ИМПЕРАТОР ПОНЕ ЗА МОМЕНТА И ДА НАРИЧА ПЛАЗМОДИИТЕ В ЕС ФАЩИСТКИ ОСТАНКИ БОКО ТИКВАТА НЕ МОЖЕ ДА УВОЛНИ И 4 ЧОВЕКА ЩОТО ГО Е СТРАХ ДА НЕ МУ СПРЕТНАТ ТИЯ 4 ЧОВЕКА ЕДИН ПРЕВРАТ ХА ХА ХА ХА
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие като не уволнихте какво стана, защо данъкоплатеца да хрантути още 4 000 търтея ? Ама не можете, щото сте ц.ъ.р.в.у.л.и.т.е на света не Канада, Сомалия как ще стигнете се пита в задачата ама сте голямата демокрация иначе дето всеки може да те пребие убие да не ти плати заплатата и прочие туй ли ви е демокрадцията ве клоуни ?
16
2
 
3
 
! Отговори
ДНС преди 6 години
До Реджеб ЕрдоганОстави го тоя бе, живота го ударил толкова жестоко, че непрекъснато лае тук :D :D :D
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тук едни комшии, не стига, че имат капаци отстрани, ами и очила за заваряне сложили. Не виждате ли, че демокрацията в Турция вече я няма. Лов на вещици ли му казваха на това? Прогледнете и вижте кого поддържате - един диктатор. Поддържате го може би, защото сте като него. Не търпите чужди мнения. Да, ама в белите държави не вкарват в затвора за инакомислие. Не ни търсете кусурите, България е малка и всеки я подмята. Вие нали сте силни, оправете си човещината да ви видим.
14
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ако иска и 20 000 ще уволни, Ердоган е държавник, а на вас ако ви спрат помощите от ЕС и ще умрете прави в кожите си уу вулгари до там ли я докарахте бе да просите пари от византийците и да им чистите оборите.
13
3
 
6
 
! Отговори
39 годишен българин преди 6 години
Пиян българин рани италианка при инцидент и избяга, арестуваха го.29.04.2017 г.
12
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
От известно време се опитвам да си обясня защо в ислямския свят съществуват такива закони, заповеди и т.н. Защо в Германия, Франция, Щатите, България и никой не забранява достъп до фейсбук, уикипедия и т.н. Единственият извод до който успях да стигна е, че в повечето (ако не и всички) ислямски държави организацията е племенна. Каквото каже вожда - това става. Ако съществъва заплаха за вожда (като например демокрация, капитализъм и т.н.), то вожда заповядва война. С други думи тоталитаризъм
11
2
 
22
 
! Отговори
E преди 6 години
В една държава трябва да има ред, безспорно. Но това вече изглежда повече от прекалено. Дори и достъпа до Уикипедия е спрян, защо?! Не на султанат, а направо на Севрена Корея е заприличала Турция.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо гнило !