Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени

Правителството забрани и тв предаванията за запознанства
Обновена: 30 апр 2017 07:50 | 29 апр 2017 22:10,
117
Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени
Снимка: Архив, Reuters

Турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли м.г., предадоха Франс прес и Ройтерс, позовавайки се на турския Държавен вестник.

Още по темата

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията.

Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани, припомня Ройтерс.

Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес.

"Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
hei преди 6 години
bravo, visoka turska higiena!
48
0
 
2
 
! Отговори
POROBITEL преди 6 години
a bay ganyo neka prodalji da si hrani predatelite i mutrite. belkim mine na druga predavka :))
47
4
 
4
 
! Отговори
шариатски канибализъ преди 6 години
В тази ужким "развита и напреднала" анадолска ислямска държава,по методите на гьобелс ,Сталин и Хитлер забраняват интернет информацията-уикипедия днес,фейс и ютюб утре-да няма съмнение във величието на вожда-а ги женят ходжите още на 12 години по шариатски робовладелски правила..Инвестирайте в Турция,почивайте там,но...гледайте преди това филма или книгата "Среднощен Експрес"
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74:Интересно е да си отвориш браузъра, да напишеш турска лира...Защо от 4 години? Я виж последните 4 месеца.
45
3
 
1
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Както се забелязва на Ердоган изобщо не му пука от мрънкането на ЕС управниците ! Единственото което постигат същите с мзерната си външна политика спрямо Турция, е поощряване развихрянето на диктатурата там! Неможе да не се направи аналогия с поведението на тяхните колеги от времето преди Втората Световна Война спрямо Хитлер!!
44
6
 
12
 
! Отговори
Каназирев преди 6 години
Същите чистки са крайно необходими и за България,за да се ИЗЧИСТИ отровната плесен върху обществото ни,наслоила се достатъчно по време на не свършващия /за сега 28 години/ПРЕХОД у нас !?Така че за страната ни вакантното място за българския Ердоган ,за сега стои . . .НЕЗАЕТО !
43
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71За каква ''заплаха'' от Турция дрънкаш бе?Единствената заплаха за нас е, ако Ердоган допусне Ония да разрушат Турция, и Турция , та да стане разграден двор, както Те искат.За да залеят Европа с *** от юг, каквато Им е и целта.Тежко за нас тогава.Да благодарим на Господ, че Ердоган е там точно в този момент и да му стискаме палци!
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уволниха близо 4000 служители от държавната администрацияА ТУК КОГА?
41
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откачалника превръща страната си в лагер. Турция се развивала, инвестициите растяли????? Расте омразата към и///диота тласкащ Турция към пълна изолация и гражданска война. Няма дълго да го търпят.
40
4
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До анадолскиМалко късно се включвам..Още ли продължаваш да опраядаваш Ердоган
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притеснителното е че България:1. Граничи с тази държава.2. Има турско "малцинство", което има даже и 10% в парламента.3. Оставя въздушното пространство да бъде пазено от тази страна. България, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния за първи път в историята си трябва да са съюзени и да се предпазят от сериозна заплаха. Всеки ще гледа да се пази пак сам, знаем тези земи колко добре са се справяли с мюсюлманска заплаха в историята.Русия този път не се знае дали ще се бори с османците...
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Анадолски *** си като *** . Ще видиш до къде ще ви докара султана *** такъв."Със сигурност няма да е до където ви докараха вашите честни, мили, велики, гледащи държавния и народния интерес "демократити":-):-):-)Лека и на теб специално!
37
16
 
10
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Абе в крайна сметка всеки да си гледа демокрацията и диктатурата...От 15 години ние видяхме на къде вървим с "диктатурата" на Ердоган и затова продължаваме с него...А вие от толкова години вашите "демократи" до къде ви докараха виждате ли въобще???Лека нощ на всички!
36
8
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
ГУРБЕТЧИЯ, защо Реза Сарраф и Помощник началника на ФинансБанк са задървани в демократичната страна, като Америка?В "диктатурска" страна като Турция още никой не е арестуван за това, че пазарува със злато или други валути!!!А някои да арестуват хора, че ги яд, че не са пазарували с ДОЛАРИ...
35
3
 
4
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Не ве те там не трият коментари, а направо в кауша те пращат, щот си терорист един вид!
34
1
 
2
 
! Отговори
fesa преди 6 години
do 57 Taka e prez cqloto vreme Klicko vodeshe po udari,na % rund mi stana mycno za Josh,izglexdase tolkova bezpomoshten.No kakvo mu stana na 11 ya bog znae samo.Klicko se vyrgalqshe po zemqta.Arnold Shwarzenneger sasto beshe tam.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, има мач реванш. Само не знам какво общо има мача с 4000 уволнени?
32
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Анонимен 49Момче! От седми или осми клас. НеУзнаваемост се шише с У, а не с О. Айде да видим кой трябва да се съмнява. Аз ли се правя на българин? Или ти се правиш, че не знаеш елементарен български правопис. Узнавам, а не Ознавам! Вместо да мразиш тоя и оня вземи залегни над учебника по българска граматика за трети-четвърти клас. Щото иначе по нищо не си личи, че си българин. След като не знаеш добре българския език.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"НАЙ-МНОГО МРАЗЯ НЯКОЙ ДА СЕ ПРАВИ НА БЪЛГАРИН И ДА ЗАЩИТАВА РЕЖИМА НА ЕРДОГАН КАТО ТАКА СЕ МЪЧИ ДА ВНУШАВА ,ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ ИМАЛО И БЪЛГАРИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ РЕЖИМА НА ЕРДОГАН !"Има един твой сънародник, който краде никове и пише от името на турците, прави се натурчин...май мислите, че всеки е с неговия акъл...защо си мислите че всеки има омраза като теб. Аз също съм защитавал приятели българи и някои работи за България.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бгАко Ердоган е диктатор щеше да спечели референдума с 99 % от гласоветеСЕГА ДИКТАТОРИТЕ СА ХИТРИ ,НЕ ТЪРСЯТ 99 % , А ТОЛКОВА КОЛКОТО ИМА СА НЕОБХОДИМИ ЗА ДА НЕ БИЕ НА ОЧИ ! 100 % ИМАШЕ САМО ПРЕЗ КОМУНИЗМА ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ